keskiviikko 22. toukokuuta 2013

kesäistä

Kesäfiiliksissä!
Niin lämpimiä päiviä; auringonlämmittämä nurmi, kukkivat narsissit, koivikossa uskomaton viherrys. Lintujen konsertit ,tyttösillä leikkimökkileikit aamusta iltaan, uimareissut, jäätelöä.

Pienen ihmisen ihmettelyä, vähän huoltakin kasvamisista ja syömisistä, päiväunia ja tassuttelua. Vähän semmoisella etanavaihteella olemista, toisaalta mieli tekisi tarttua moniin puuhiin, ompelukoneeseenkin vaan ei vielä, nyt pitää ja saa keskittyä olennaiseen. :)

Yhtenä iltana talon hiljennyttyä kävin kurkistamassa kuulasta kesäyötä. Mikä tuoksu! Se oli varmasti sekoitus koivujen hiirenkorvia ja nurmiheinää, viilenevää iltaa ja auringon lämmittämän maan tuoksua. Piti nuuhkia oikein nenän täydeltä. Kai niin voi muuten sanoa?

Koululaiset odottavat kesälomaa. Itsestäni en ole niin varma...toisaalta loma tietää ihania kiireettömiä aamuja ja aikatauluttomuutta, mutta sillä on kääntöpuolensa. Plussan puolelle se  kuitenkin kallistuu, vaaka.
Kesä tietää tänä vuonna juhlia. Mukavaa. Rippijuhlat ja kastejuhla.  Muista ei ainakaan ole äitiä informoitu. :)

Muutama päivä ennen pikku-ukon syntymää piti ommella herralle vaatteita. Useamman tyttölapsen jälkeen poikien väriset vaatteet  olivat aika vähissä ja joitakin pieniä ja sopivia oli kiva hurruutella valmiiksi.
Verkkarit, noin koossa 56 cm. Paita maritrikootilkuista ja housut jotain ikiaikaista ribbineulosta. Housujen sivusaumassa raitatrikoosta suikale ja hihan- ja lahkeensuissa resorit. Aika sporttinen on pikkukaveri  näissä tamineissa. :)  Kaavat sovellettu bodyn ja puolipotkareiden kaavoista.




Ylläolevassa kuvassa vilahtaa vähän myös pienelle tehty tilkkupeitto. :) Turkoosia ja keltaista.Vähän pikkuruudullista  mustaa. Siitä tuli aika kiva. Raikas. 


Kesäfiiliksiä sinne itsekullekin! Fiilistellään täälläkin. Syödään jätskiä ja siedetään uikkarikampetta siellä ja täällä, kerätään trampoliinin vierustalta sukkia ja kenkiä, sukkahousujakin, paistetaan muurikkalettuja ja suunnitellaan kesälomareissuja.  Lisäksi  yritetään hidastaa ajankulkua ja painaa näitä päiviä ihon alle muistiin.



16 kommenttia:

  1. että on suloinen herrasmies,taatusti sulattaa jokaisen sydämen komeudellaan <3
    nyt pitääkin ottaa kaikesta irti,ja nauttia vauva-ajasta erityisellä "hartaudella",on niin harvinaista elämän aikaa kuitenkin...

    VastaaPoista
  2. Hurjasti onnea pikkumiehestä! Kesäpuuhat kuulostavat tutuilta. Nautitaan lämmöstä ja lisääntyvästä valosta :O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! kesäpuuhissa on semmoinen oma juttunsa. :) valo on niin mukavaa, yötkin niin valoisia että ei tosiaankaan tiedä kellosta. valo ehkä laittaa jotenkin nukkumiset sekaisin, tahtoo olla yökyöpeleitä täällä meillä useampia. :)

      Poista
  3. Meilläkin haisteltu kesän tuoksuja, juotu ensimmäiset parvekeiltateet, juostu kesäisen lämpimällä asfaltilla paljain jaloin. Ihana ihana kesä:)! Ja teillä suloinen vauva kauniissa uusissa vaatteissa:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikös olekin jännä miten ne joka vuosi tulevat ne samat ensimmäiset; ekat muurinpohjaletut, ekat uintireissut, ekat pehmisjäätelöt tai tötteröt...:) kivalta kuulostaa teidänkin kesä. :) lämpimästä asfaltista vähän kateellisena, tosin. :D täältä sorateiden keskeltä :D

      Poista
  4. Voi "uppanaa"(meillä hellittelynimi) Ihanaa eloa siellä! Kiitos, että kannustit nauttimaan kesästä. Minä en nyt osaaa..syynä siihen tuo mokoma ikkuna,käytetty jo liikkeessä, myönsivät virheen ja korjasivatkin,mutta yhä on harmaa.....mur! Pesty ja puunattu jo tänä(kin) aamuna. Eiku harmaata kahtomaan. Jospa alakasin nuuhkimaan meijän pientä.t. Kyllästynyt Pirta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. uppana. :) kiva sana. :) ikkuna ei kuulosta yhtäään kivalta. harmaannuttaa se mokoma pian isommankin alan! mutta katso jostain muusta ikkunasta...ja nuuhki. se helpottaa. :)

      Poista
  5. Ihania sporttisia asusteita pienelle miehelle. Nyt on todella ihana nauttia lämmöstä ja valosta. Hetki sitten oli niin pimeää syksyä ja talvea. Tämä on parasta:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on kyllä ihanaa aikaa. ja miten se tulikin niin äkkiä? kaikki tämä valo, lämpö ja vihreys.
      sporttisena pitää olla. :)

      Poista
  6. Mitä monennes lapsi, sen hitaammin hänen kanssaan osaa olla ja vaan nauttia. Ainakin itsestä tuntui siltä. Kolmannen synnyttyä istuin talvella nojatuolissa leivinuunin vierellä ja pidin vain pientä sylissä. Kun ensimmäinen lapsi syntyi, rupesin siivoamaan ja leipomaan sairaalasta päästyäni... Onneksi elämä opettaa tässäkin! Vastasyntyneet ovat niitä vastasyntyneen kippuroita vain muutaman viikon.

    Ihania, laiskoja päiviä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tämän allekirjoitan tällä kokemuksella! ja tykkään tuosta monennes-sanasta. :) aika kyllä kuluu vain pientä sylitellessä ja ihmetellessä,ja totisesti siitä oppii nauttimaan,hidastelemaan.. eikä vain odota että se kasvaisi ja oppisi kaikkea.jotenkin niin liian nopeasti vastasyntynyt kuoriutuu isoksi vauvaksi ja pian se jo konttaa pois....

      muistan tämän, ihanat laiskat päivät! :)

      Poista
  7. Kuulostaa tosi ihanalta siellä kesä ja pieni ihminen ja kaikki muu! :) Onnea ja iloa teille vauvaelämään! Ja hauska idea tuo, että laittaa raitakankaasta tehosteen housuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kesä on niin ihanaa aikaa pitkän ja pimeän talven jälkeen! Tänä vuonna kevät ja tämä kesän alku ovat olleet erityisen ihania.
      kiitos onnesta ja ilosta. :) On ihmeellistä miten tuo pikkuinen saakin ihan kaikkien perheenjäsenten kasvoille hymyn. :)

      raitakankaista on moneksi. :)

      Poista
  8. Onnittelut pienestä miehestä ! Ihanaa kesää ja nautiskelua lasten kera ! T: Maire

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! sinne myös ihanaa kesää! nähdäänpä tässä kesällä, suunnitellaan. :)

      Poista