sunnuntai 28. syyskuuta 2014

tuulen tuntua

Tuulee.
Istun pihalla 
ja katselen peltoja.
Louskutan vihreitä raitoja 
keltaiseen mattoon.

                              Risto RasaTähän vuodenaikaan, tähän säähän sopii ns. kuin nenä päähän tämä Risto Rasan runo.Viime päivinä täällä Perämeren  rannalla on puhaltanut ja vonkunut  melkein myrskylukemissa. Lauantai-iltana kävin kesäisten uintiretkien rannalla ihailemassa valtavia aaltoja. Vaahtopäissä,meren äänessä,  tuulen ja laineiden jyminässä on jotain hyvin rauhoittavaa ja selkeyttävää.  Tarpeellista.

 Käsityökerhon runotyöprojektin satoa on tämä konekirjontatyö-jokin tässä runossa minua puhutteli. Ehkä se oli ennenkaikkea tuo mattojuttu... räsymatto ihanissa syksynkeltaisissa väreissä.  Ja tuuli. Tuulen tuntu, miten sen saisi kirjontatyöhön.


Tuulen tuntua tikkauksilla ja etupistonsukulaisilla. Vilene-kankaalle kirjottu lehti. Vilene on siis veteen liukenevaa kuitukangasta, vähän paperimaista jolle voi kirjoa  ja joka sitten tosiaan katoaa kun joutuu veden kanssa kosketuksiin ja jäljelle jää siis vain lanka. Vihreitä ja kellansävyisiä helmiäkin löytyi kätköistä.


Syksy on hienoa aikaa. Luonto on täynnä värejä. Yksi kauneimmista värimaisemista avautuu omasta keittiönikkunasta: puitu kaurapelto, tumman kullan väri korsissa ja lyhtyinä pellon reunalla loistavat haapapuut. 

Pihalla istuskelu on jäänyt kyllä vähemmälle. Paljon olisi syyspuuhaa, paljon kukkapenkkijuttuja jotka oli tarkoitus tänä syksynä saada edes alkuun. Onneksi pihapuuhat voi aina siirtää kevääseen.... :)

Yksi syksyn parhaista puolista on viritellä lyhtyjä tummuviin iltoihin. Rikkoutunut pihakeinumme sai uuden elämän pihapöytänä. Siihen on laitettu käsinojien päälle leveät lankut pöytälevyksi, ripusteltu erilaisia elämää nähneitä ja uusiakin lyhtyjä asetelmaksi. Ystävän opastuksella tehdyt betonilehdet, koristelaatat ja kauden kukat. Nyt tuohilaatikossa tummanpunaiset koristekanervat ja piharuusun kiulukat.


Lumi tuo sitten oman tunnelmansa tähän pöytään. 

Iloisia syksypäiviä!  

17 kommenttia:

 1. Aivan huippu ihana tuo lyhtypöytä!! Minäkin haluan!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. kiitos! se idea tuli vähän vahingossa, kun syksyn tullen siivosimme pihaa ja mietimme mitä teemme pöydälle. kesällä se palveli parit pihajuhlat oikein mukavasti ja en millään olisi raaskinut sitä vielä laittaa pois. Näin se ilahduttaa talvellakin. :) ikäänkuin jatkaa kesää.

   Poista
 3. Ihanaa syksyä runossa, sanoissa ja ompeluksissa. Ja lyhdyt -tietenkin! Syksyn iloa!

  VastaaPoista
 4. voi tuota sinun luovuuden intoa,upea tuo taulu ja passaa niin hyvin yhteen runon kanssa! Otahan sitten kuva lyhty-merestä pimeällä,jo nyt tosi kaunis katsella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! pitääpä ottaa kuva. tai pyytää kuvaajalta. :)

   Poista
 5. Kyllä oletkin saanut tauluusi hyvin tuulen tuntua!! Lyhtypöytä on niin upea. Valaistuna niin tunnelmallinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on niin mukava miettiä miten noihin kirjontatöihin saisi vangittua jonkin tietyn tunnelman, tai muun ajatuksen. niihin vähän höpsähtää, suorastaan. tuuli ja sade..tai joku väri. fiilis. semmoista arjen vastapainoa, nämä. :)
   lyhdyt ovat kyllä tunnelmallisia. pitäisi vain muistaa useammin sytytellä! :)

   Poista
 6. Tunnelmallista syksyä teille kaikille! Pakko tulla katsomaan livenä ompelukset ja pihajutut. Terkkuja pikku prinsesalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! sinne myös...ja kiitos betonityöopastuksista. :) ensi kesänä uudestaan. :) tulehan katsomaan ihan paikanpäälle-pihaa en tosin sinulle aio näyttää. :D

   Poista
 7. Onpa romanttista! Väriä ja valoa syksyysi edelleenkin! T. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onhan se tietenkin niiiin romanttista. :) kiitos..samoin sinne! väreistä ja valosta voimaa. <3

   Poista
 8. Vastaukset
  1. on se kyllä tuottanut paljon iloa! mukava on asetella siihen milloin mitäkin. vähän suunnittelin käpyjuttuja siihen, ikäänkuin köynnöstä tuohon yläparruun. saa nähdä. jos vaikka ehtisi keräämään niitä käpyjä ennen lumen tuloa. :)

   Poista