tiistai 12. maaliskuuta 2013

raitaa,palasia & röyhelöä

Vaateompelupuolella :) raitavillitys jatkuu..

Maritrikootilkut ja isommat palaset hyppivät silmille tuolta kangashyllystä ja yhtenä iltana tuli semmoinen fiilis että nyt saumuriterapiaa, tuon kirjontanäperryksen rinnalle. Ai miten teki hyvää!

Mustaharmaata raitatrikoota oli 6 palasta.Mittailin ja pähkäilin että siitä juuri saattasii tulla se mikä sielun silmissä siinteli... Palasten pituus juuri riitti ekaluokkalaisen lyhyehköön paitaan, jos hihoihin laittaisi pitkät resorit. Helmakäänteeseen ei ollut palasten pituudessa varaa joten helma ja kaulus on kantattu mustalla ohuella trikoolla. Etu- ja takakappale siis kahdesta palasta, keskietusauma piiloutuu tuon röyhelön alle ja takasauma on siellä ihan vaan olemassa.

Palapaita tämäkin, kaikki palat vain samanvärisiä. :)




Toinen saumuriterapian tuotos on ihan kokomusta trikoopaita, pitemmänmallinen ja sivuröyhelöllä. Muistaakseni pomp de lux-lastenvaatteissa ollut jotain tämäntapaisia joita olen ihaillut...ja ehkäpä sieltä inspiraatio tähän paitaan. Hyvänmallisesta vanhasta paidasta "kaavaa" ja ei muuta kuin leikkaamaan ja saumuri surraamaan...nopea ja helppo kyllä, Ja kiva. Hihat "prinsessamalliset", kaulus kantattu samalla mustalla trikoolla. Helmassa tuplakäänne kun tässä oli leikkaaja lipsauttanut vähän liiankin kanssa pituutta. Ja sillä tavalla tulee mukavampi käänne näin ohkaiseen trikooseen.  

Hovikuvaaja sai pikkumallista kyllä hauskat poseeraukset. :) 





Aurinkoista pakkaspäivää! Me aloitimme aamun -29.5 lukemilla.

15 kommenttia:

  1. Ihania, ihania....:-). Huipusti olet taikonut palasista kauniita paitoja. Minusta jotenkin huvittavaa, että siellä röyhelöitä on ommeltu, kun minullakin on parhaillaan röyhelöt työn alla. Yritän tänään saada valmiiksi ja myös blogiini:-). Tee lisää vastaavia..... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jopas satuivat röyhelöompelukset samaan aikaan. :)kyllä mun pitäis yksi ainakin vielä tehdä, Helmi on ilman. :)

      pitääpä mennä kurkkimaan sun röyhelöitä!

      Poista
  2. Tee mun tytölle tommonen röyhelöpaita! Nuo värit esim. sopii tai ihan mikä vaan raita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no mikä ettei. :) punavalkoista,sinivalkoista ja mustavalkoista raitaa ainakin löytyy...sivu- vai keskiröyhelöllä? :)

      Poista
  3. Mun ompelus meni sudeksi, ja huipuksi vielä vetasi metrivetoketjusta vetimen yli, kun se tekele oli melekeen valamis. Kuka tuon villatakin on kutonu, aivan ihana! Tekis mieli tehä, kun ei oo mitään kudelmaa kesken.
    -anita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mikäs ompelus sulla oli siitä tulossa? villatakki on kirppikseltä. se on ihana, Helmille oon sen ostanu ja nyt löysin kaapin kätköistä. :)

      mulla voisi olla sulle yks kudelmatilaustyö jos ei sulla kerran mitään oo..:)

      Poista
  4. ei mieletön miten upeita paitoja:) ja mua ärsyttää ku en osaa ommella enkä omista ees ompelukonetta :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tykkään kyllä minäkin näistä paidoista. raidat on pirteitä ja jotenkin yksiväriset kolahtaa mulle paremmin kuin kirjavat kuosilliset...vaikka tosin tähtitrikoosta oon haaveillu nyt.

      ei muuta kuin aloitat vain ompeluharrastuksen, siinä oppii nopsaan kun vain alkaa tekemään.se on niin virkistävää nähdä välillä jotain valmista tekelettä kun tämä kotihomma muuten on aina ns. vaiheessa. ompelukonekaupoille mars . :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. kiitos :) taitavia tuotoksia sieltä talosta täällä keikkuu pikkurinsessojen kutreilla! voi kun saisni ne kuvattua!

      Poista
  6. Ihanie paitoja rakkailla lapsillanne. ja minä ku tykkään niistä kuosikankaista ihan hullunlailla. Makuasioita :) T. Pirta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. yksi syy miksi mulle ei kolahda kuosikankaat on se että mulla ei oo niitä! :) on ne ihania! nyt oli paikalliseen kangaskauppaan tullut ihania kuosikankaita! joudun varmaan sortumaan niihin kun ihan livekaupassa ääsee hypistelemään. oon huono tekemään nettiostoksia. sinänsä ihan hyvä puoli se. :)

      Poista
  7. Aivan ihana tuo viimeinen kuva! En kestä.

    -Ems

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin se on minustakin aivan ihana. :) tästä tylleröstä saa harvoin ihan näin sieviä :) poseerauksia, yleensä enemmän hän on sillä virnistys-silmänisku- ja pelleilylinjalla. :)

      jäin miettimään nimimerkkiä. :)

      Poista
  8. Lueskelin vähän käsitöistä sivuiltasi, ihania röyhelöpaitoja!! Aloittelen saumuritöitä ja etsin ideoita...

    - HerttaS -

    VastaaPoista