lauantai 14. syyskuuta 2013

äimistelypäivä

Syksyn ensimmäinen käsityökerholauantai oli tänään. En muistanut miten huokailuttava ja ällistyshermostoa kiihdyttävä päivä se onkaan!! Ne naiset! :)

Oli siellä ne naiset taas pistelleet ja koneillansa pyöritelleet semmoisia töitä että vieläkin syke nousee, ihan ajatellessa ja muistellessa.
Aloitimme taidenäyttelyllä...kaikkien piti tuoda jokin työ jolla esittelee itsensä. Olihan siellä. Kukkien ystävän tunnelmatyö, silkkitilkkujen taiturimaisen käsittelijän kädenjälkiä, kuvansiirtoa edestä ja takaa, lämpimän värinen kukkapää,yksinäisyyden tunne, matkalaukkulady, ruususen uni ja muita ihania.

Jatkoimme taidenäyttelyllä. Kesäläksyn tehtävänanto oli oivallisesti ja luovasti ymmärretty: työn muoto noin pyöreä, pitsi, kukka, makaroni. Oolalaa.

Jos ei pidä makaroneista, (varsinkaan kesäläksyssä) voi ommella uskomattoman pyöreäkulmaisen läppärilaukun kaikilla mukavuuksilla ja ostaa sisälle pussin makaroneja. Tai tehdä pannunalusen johon leimaa kirjasinleimoilla sanan:makaronia.  Oijoi.

Muissa muodoissa makaronia oli sitten siellä ja täällä. Ukkospilvissäkin. Joku oli ihan pysynyt asiassa ja makaronit olivat sievästi lautasella vaikka muuten mopo oli pahasti (ihanasti) karannut käsistä.Jonkun työstä oli koira syönyt ensimmäiset makaronit... :)

Oma kesäläksy sai inspiraatiosysäyksen siskon tekemistä merihevosista. Vähän piti ensiksi kuitenkin leimata laivankylkikangasta, tykätä huonoa sen väristä ja sitten parantaa värejä kirjomalla lankapintaa.Se on nyt vähän siinä hilkulla että lahoaako. :)
Sitten siihen kaikkea nyherrystä. On siellä ne makaronitkin. :)








Jotkut saivat opettajalta lisätehtävän kesällä, kun opettajan korviin kantautui tieto siitä että kesäläksy oli jo valmis. Minäkin. Otin vähän omia vapauksia ja jätin tästä lisätehtävästä pitsin pois...ja kukan...ja makaronitkin siihen lisätään vasta muutaman kuukauden kuluttua.



Noin pyöreä. :)


Oli ihana päivä. Ideapuuro porisee taas ihan villinä, saavatkohan lapsiraukat ensi viikolla edes ruokaa?

18 kommenttia:

  1. Tosi hienoja ovat, molemmat pyöreät ympyräsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoskiitos. en taida päästä tuosta meriteemasta ikinä. :) toinen pyöreä on niin ihanuus. <3

      Poista
  2. Ihana postaus :)! Ja ihania molemmat pyöreät :)! Varmasti huippu palata kesän jälkeen kässäpiiriin :)...

    VastaaPoista
  3. on ne pyöreät nuo silmät,voi että on pyöreät!"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa..."
    käsityö-terapiaa...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ne on pyöreät. :) ja käsityöterapia on ehdottomasti parasta terapiaa minulle, tuon toisen pyöreän lisäksi. :)

      Poista
  4. Molemmat työsi ovat NIIN ihania! Ja olihan tosiaan mahtava äimistelypäivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oli niin mahtava. :) saapa nähdä mitä kaikkea syksyn mittaan oikein teemme...mielenkiintoisia aiheita kyllä oli.

      tuo pehmoisempi pyöreä on kyllä minustakin vallan ihana. :) jotenkin tuo kesäläksy meni semmoiseksi nyherrykseksi. noooo. toisella kertaa toisenlaista. :)

      Poista
  5. Aivan upea työ ja suloinen pikku-ukko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se on nyherrys. :) joskus mietin että miksi maailmassa siihen pitää kaikki ajatukset ympätä samaan syssyyn?? pikku-ukko on kyllä niin makea kaveri. leppoinen ukkeli. :)

      Poista
  6. Anna lapsille makaroonia, siitähän keittää nopsasti sapuskaa ideointien lomassa :D Oon kyllä ihmetelly monesti, miten sulla onkaan mielikuvitusta! Minä oon kyllä vähän "käsityörajoitteinen", ku mulla tulee vaan villasukkia ja verhon käänteitä. Joskus jopa pyyheliinoihin uusia rakseja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu onneksi on einekset ;) ja saarioisten äidit. hmm. toisinaan toivon että minullakin olisi juuri nuo käsityörajoitteet-kun tuppaavat jäädä raksit ja varsinkin villasukat tyystin tekemättä!! hyvä sinä!!

      Poista
  7. Voi hyvä ihme Hanna! Sinä ilahdutat meitä lukijoita noilla lahjoillasi. Ja se viimeisen kuvan ihmettelija, se vasta luova työ onkin

    Hellu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos! sekin on niin ihmeellistä, jos joku saa itselleen iloa näistä ompeluksista. :)

      Pienet ihmettelijät ovat niin <3

      Poista
  8. Tuo alempi kuva kirvoitti kyyneleet silmäkulmiin, niin söpö:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihanaa. :) minustakin tuo kuva on niin hupsu, että halusin sen teillekin jakaa. siitä tulee niin hyvä mieli. :)

      Poista
  9. Hienoja ja niin taitavasti tehtyjä käsitöitä. Voi miten ihania pyöreitä nuo alimmaiset pyöreät on. Aivan mahassa tuntuu, kun katsoo tuota pyöreätä paria. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. käsityökiitokset. :) Näissä on semmoinen juttu että näyttävät kauhean vaikeatekoisilta vaikka eivät oikeastaan ole. :)
      tuo pyöreä pari kaikkine lisukkeineen on semmoinen kaikista mukavin käsityö. <3

      Poista