tiistai 8. lokakuuta 2013

lempipaita

Eksyin blogiviidakkoon. Suorastaan vaivuin suohon ja hädintuskin selvisin pois. Blogistania on uskomaton paikka! Enkä selvinnyt käsityöläiskorttelia pidemmälle...Pinterestinkin ovella olen käynyt kurkkimassa ja sieltäkin nousee varsin sakea ideahöyry joka ei nyt mahdu minnekään. 

Toisinaan iskee ankeus ja ahdistus näiden kaikkien ideoiden kanssa. Ideavaraventtiilille olisi tarvetta, saisi paksuimmat savut päästellä aivokopasta välillä ulos.

Yhtenä päivänä olin aika paksuissa tunnelmissa liikenteessä. Vauva, turvaistuin ja täysinäiset ostoskärryt, poikasen ruoka-aika ja  kolmevuotias kauppakaveri josta oli tosin paljon enemmän hyötyä  kuin haittaa!
Keitos paksuuntui  sitä mukaa kun aikataulu petti, nuorisojaoksen toiminnassa olisi ollut huomautettavaa, puhelimesta uhkasi loppua akku ja tililtä  rahat.

Menin paikalliseen kangaskauppaan keräämään voimia kotimatkaan=ruokkimaan vauvan. Hilda-tyttönen kertoili iloisena koko kaupalle että "meillä on täällä kopassa ihana hymypoika! Se aina nauraa kun sille tekee temppuja ja se tykkää hirmuisesti meidän äidistä!"  Kangaskaupassa asioineet rouvasihmiset nauroivat ja tulivat kuuntelemaan pulputtajan juttuja ja jossain vaiheessa piti sen verran osallistua keskusteluun sanomalla että älkää ihan kaikkea uskoko. :)
Pelastipa silloin keitoksen pohjaanpalamiselta, taas kerran, tuo ihana tylleröinen. 

Yhden toisen keitoksen pelasti (silloinkin oli vähän turhan paksua) ihana eskariope jonka kanssa juttelin koulun myyjäistapahtumassa. Pikkuihmiset olivat kaikki siinä ympärillä, kaikilla oli enemmän ja vähemmän tärkeää asiaa poniratsastuksesta, onnenpyörästä, ongintarahasta ja hukkaan menneistä sormikkaista. Vähän savua taisi näkyä jo mutta hiipui sekin, kun opettaja niin lämpimästi puhui eskarilaisestamme ja kertoi, muistutti minulle että meillä on niin ihanat lapset! 

Eskarilainen on ihanassa iässä, vähän iso mutta onneksi vielä pieni.  Kaikki prinsessamainen on ihanaa! Helmi sai toivomansa sydäncollegen. Collegekangas arkistojen kätköistä, kaava isonsiskon vastaavasta kaupastaostetusta,sydän jotain kiiltävää kummallista verhokankaantapaista, sekin arkiston syövereistä. Vapaaompelukoukeroita, pitsiä. Ihan lempparipaita on kyllä! 

Ihana Helmi! 

14 kommenttia:

 1. Voi apua, miten ihana!!! (siis tyttö ja paita). Mää haluan kyllä kans kokeilla tuommoista. Uskon ekaluokkalaisemme kans innostuvan tuollaisesta paidasta. Osaan kyllä kuvitella tilanteen, kun reipas pikkuneiti ihastelee veljeään:) ja eskarilainen on myös niin herttainen tyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oikeastaan tosi yksinkertainen, ihan peruscollari mutta tuo sydän ja pitsi tekee siihen vähän säihkettä. :) kokeilehan vapaaompelua myös ;), tiedä vaikka innostuisit! :)

   pikkuneiti on kyllä niin reipas ja hassu. :)

   Poista
 2. Niin ihana tositarina! Ja tuo paita niin söpö. Onko sydän vuorikangasta vai mitä? Mukava juttu. En sanotuksi saa-PIRISTI ainakin! T. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tositarinoita. :) söpö se on, mukavan tyttömäinen peruspaita. sydän on jotain kiiltävää verhoa pala, ehkä sintsiä? vai onko semmoista? muistelisin joskus kuulleeni sennimisestä. mutta vuorikangas varmaan ihan passeli, alle vain joku toinen kangas kun kirjot :)

   Poista
 3. Ai miten ihana paita, housutkin noin herkulliset. Ootko ommellut nekin? Meidän neiti varmasti huokailisi paidan ja (housujenkin) perään. Ja niin ihana tyttö, todellinen Helmi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siitä tuli yllättävän kiva, ja oli semmoinen aika nopea surautus. housut hovihankkijalta, Halpa-Hallista. :) tuommoisia kankaita olisi kiva saada kyllä jostain! napakkaa, joustavaa, paksuhkoa.
   Ihana Helmi se kyllä on. :)

   Poista
 4. Voi elämä <3 Kykkähän prinsessalla pitää olla sydäncollege. Ihan kirjuutus ihanalta ihmiseltä.
  -Katri-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. elämää, elämää. sitä riittää. :) prinsessalla pitää tottakai olla sydämiä. :) kiitos, sinä!

   Poista
 5. tiiätkö? ei Helmi ole turhaan Helmi,sillä kaikki Helmit ovat todellisia helmiä ja aarteita :)Meidänki Helmi ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos taas piristysruiskeesta. Voi ihanuutta, paitaa, sen omistajaa ja tekijää!

  VastaaPoista
 7. Tutun kuuloisia keitoksia! Terveiset kummitytölle ♡ Kyllä tuon paidan kanssa kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. keitoksia siis sielläkin. :)kerrotaan terveiset! sinne liian kauas myös terveiset, pojalle, nappisilmälle. :)

   ja muillekin!

   Poista