tiistai 29. lokakuuta 2013

päiväkirjan syyslehtiä

Me ollaan oltu lomalla. Syysloma tekee hyvää, koululaisille tulee mukava tauko aamuheräämisiin, koulurutiineihin ja kyllähän se mukavalta tuntuu äiti-ihmisestäkin tämä tekemisen vapaus. Vaikkakin viikko on ihan riittävä aika...ilolla ja lämmöllä taas ajattelen suomalaista koululaitosta.

Lomailtiin mummulan maisemissa. Nähtiin tuttuja ja sukulaisia, ei harmiksi ehditty kaikkiin paikkoihin mitä oltiin ajateltu,  kierreltiin kirpputorit ja vähän haikailtiin kotiseudulle takaisinkin. Kotiin palatessa tuntui kuitenkin ihan oikealta osoitteelta.

Vähän tuntui siltäkin että alkaa vanhuus, tai ainakin keski-ikä kolkuttaa ovella niin että toisten nurkissa majailut alkavat puuduttaa paitsi selkärankaa myös aivosoluja. Toipumispäiviä piti viettää vaikka oltiin vain kolmen yön reissulla.

Syyslomapäiviin mahtui pari käsityöpäivääkin! Kankaanpainantaa,ompelua ja pari semmoista naisteniltaa joissa ei nyt varsinaisesti tehty käsitöitä mutta puhuttiin niistä, hypisteltiin ja suunniteltiin. Noissa illoissa mukana aina se maailman ihanin käsityö- materiaali maailman pehmoisinta, hyvälle tuoksuvaa ja josta käsiin ja syliin jää lämmin ja miellyttävä tuntu.
Vielä sen saa pidettyä mukavasti polvilla, ihan kainalossa tai rintaa vasten-mutta vähän on jo ilmaantunut semmoista pyristelyä josta tietää että kohta sen joutuu päästämään , laskemaan lattialle ja sitten se jo meneekin omia teitään.  Tämän käsityön olisin mieluusti suonut pysyvän pitkään pienenä ja sylissäpidettävänä...mutta se on elämää, lapsi kasvaa ja kehittyy, laajentaa elinpiiriään lämpimästä sylistä kovalle ja joskus kylmällekin lattialle.

Vauvan kasvu on huikeaa! Pituuskasvua kymmenen senttiä, enemmänkin, vähän leveyskasvuakin, piiloleikkiä, kääntymiset, pyörimiset, vierastamiset, rakkaat aamujutut, iltakäperrykset, tarttumiset. Perunaa, porkkanaa. Päärynää ja omenaa.Muutaman kuukauden aikana.

Ei tästä pitänyt tulla vauvajuttu.Piti kertoa ihan tolkusti syyslomasta,käsityöpäivistä enemmänkin, mökkimaisemasta jossa sielu lepäsi, parista kirjasta joita tuli luettua, kirpputorilöydöistä, ja vähän tästä hurjasta perhe-elosta johon mahtuu vauhtia ja vaarallisiakin tilanteita.
Se vain taitaa olla niin että sitä kirjoittaa siitä mitä elämä enimmillään on ...jos kirjoittaa. Ja jos  suunnittelisi nämä kirjoittamisensa niin voisi näissä olla jokin tolkku, toisin kuin näin.

Jospa niistä tolkummista joskus toisella kertaa.
Kuvia, kuitenkin. Paljon.


18 kommenttia:

 1. Loma tekee aina hyvää, vaikka arkikin on kivaa. Hyvä näin:) Mukavia lomakuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. loma tuntuu aina hyvältä. :) kun kuvaaja on matkassa tahtoo olla runsaudenpula hyvistä kuvista. :)

   Poista
 2. no mutta <3 kirjoittaa juuri siitä mikä tässä ja nyt on lähinnä sydäntä :) vaikkapa juuri siitä suloisesta maailma-valloittajasta ;) niin vähän aikaa nämä taaperot ovat pieniä...

  VastaaPoista
 3. Ih-nah-nah-nia kuveja :) Ja sormetkin on löytyneet - liekkö 'hämä-häkki' harjoitukset menossa ... hmmm.
  Jokainen vuodenaika on ihana - tämä pimeä aikakin kaikkine liukkaine kelineen. Minäkin sain nauttia kahden päivän lomasta - aah! Auto vain sanoi toisena päivänä sopimuksen irti - onneksi kotona on taitava mies :)
  Nautinollisia loppusyksyn hetkiä sinne peri... eiku ketupesälle :D
  -Katri-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo sormileikki on niin hellyttävää-siihen on ihan pakko mennä polvilleen viereen. :) mukavaa että sait sinäkin olla lomalla! perähikiällä on hyvä asua :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. kiitos, pitääkin mainita että kuvat suurimmaksi osaksi tyttären ottamia. :)

   Poista
 5. Parhaita kuvia kaikki! Pirta

  VastaaPoista
 6. Ja taas löytyi kuvista Saltkråkanin Pampula ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siellä se on, mun saltkråkan. ja pampulakin, todella! :)paljon semmoista topakkaa pampulaa on meidän tarinatytössä. :)

   Poista
 7. Ihania nuo rantakuvat valoineen ja varjoineen!
  En melkein kestä, kun vauvat kasvaa niin äkkiä! Mukavaa ja haikeaa yhtä aikaa. Oon jo pakannut pienimpiä housuja takaisin kaappiin. Samalla miettii, että käyttääkö niitä vielä joskus meidän talossa joku. Sitä ei voi tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuvia selatessa totesin että kaikki rantakuvat ovat julkaisukelpoisia. :) meressä on sitä jotain. vauvojen kasvu on ihan just semmoinen ihana ja kamala asia. ja vauvanvaatteissakin on jotain taikaa. :) niiden ihanimpien kiertoon laittaminen on vaikeaa.

   Poista
 8. Sykähdyttävät Trullevikuvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tiedätkös, juuri sinua ajattelin näitä lisätessäni. <3

   Poista
 9. Moi, tämä satunnainen kulkija pistäytyessään vain moikkaa ja toivottaa hyvää syssyn jatkoa Ketunpesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi, mukavaa kun poikkesit! ja vielä mukavampaa kun kerroit käynnistäsi. :) hyvää syksynjatkoa sinnekin...taidan lähteä kierrokselle blogiisi. :)

   Poista