perjantai 4. lokakuuta 2013

tikus.. eikun takista asiaa.

Tämän blogin sisältö on kyllä ihan yhtä ja samaa, vanhan toistoa. Toki jotain uutta ja ihmeellistä on ilmaantunut aikojen saatossa niinkuin vaikkapa  lapsi, mutta  muut jutut ovat päivästä toiseen aika samoja. Vuodenkierron mukaan puhutaan/kirjoitetaan kausivaatehärdellistä, kurapuurosta tai valonvähyydestä(se juttu on varmaan  pian tulossa, uskokaa pois).  Välillä valvotaan öitä ja kerrotaan se noin joka toinen kuukausi, siivotaankin sitten se  joka toinen kuukausi ja muuta. Joskus saattaa olla joku yllättävä juttu kuten vaikkapa töihinlähtö kahdenkymmenen kotiäitivuoden jälkeen mutta se olikin ohimenevää. :)

Joskus blogin alkuaikoina muutama vuosi sitten tuli enemmän kirjoiteltua ajatuksia, huomioita ja sensemmoista jota olen alkanut kaipaamaan. Kirjoittaminen olisi mukavaa, sitä olisi mukava oppia ja harrastaa. Niinkuin muutamaa muutakin asiaa,  vaikkapa valokuvausta, runoja, puhumattakaan  ihmeellisistä ompeluvariaatioista!

Postausaiheiden lisäksi  on muutama seikka jotka ovat myös pysyneet samoina. Saattaa olla että se ei sinne asti  näy mutta jatkuvasti ollaan noin niinkuin jälkijunassa. Ommeltuja kesävaatteita esitellään ensilumien aikaan, lomareissupostaukset ovat aina muisteloita, ompeluksista kuvat on otettu heleimmän viherryksen aikaan mutta julkaisu on synkkänä ja myrskyisenä yönä jolloin räntää sataa vaakasuoraan ja vettä pystysuoraan.

Mutta on se sentään hyvä että tässä maailmassa on jotain pysyvää. :)

Muut bloggarit ovat taineet jo esitellä ompelemansa talvivaatemalliston mutta meillä täällä ketunpesässä on vielä kesä!

Ottobren "stardust"- kaavalla  poikaselle kesätakki. Valmistui joskus kun oli vielä kesätakkikelejä, ja käytettiin ehkä jopa puolenkymmentä kertaa.  Päälliskangas ohutta kapearaidallista (yllätys!! ei ihan sitä samaa vanhaa raitaa...) noin kekkosenaikaista kangasta  jonka alkuperästä ei ole harmainta aavistusta, ehkä siskon laarista. Vuorikangas värjättyä ruutipussikangasta, jeans blue. Vetoketju vastoin kaikkia taiteen sääntöjä ihan vain tuohon päälle ommeltu kun se oli niin kivan punainen että saa näkyä. Tähtiaplis vahvistetulla suoraompeleella kiinnitetty, saa reunat rispaantua mukaviksi.

Tykkään vinosta vetoketjusta! (sen sijaan en niinkään tykkää takin alla kuvissa olevasta ruttuisesta pöytäliinasta)


Paljaiden varpaiden  kanssa oikeinkin passeli . Ensi kesäksi täytynee tehdä uusi, isompi vinovetskaritakki.

Sen verran sitä yhtä ja samaa vielä, että ompeluhuoneesta on tehty käyttötarkoituksen muutospäätös. Ompeluhuoneen enemmistö muuttaa laatikoihin ja kasseihin, sijoittuu tänään siivottuun varastoon ja tiivistyy
muutamaan esillä olevaan kapsäkkiin. Apua! Voitteko käsittää miten sen saa tehtyä? (Varsinkin kun kankaiden ja tarvikkeiden lajittelu, pakkaus ja hypistely on poikinut luvattoman paljon inspiraatiota ja ideoita!) 

8 kommenttia:

 1. heh heh,taasko olit kärpäsenä katossa :P ihan samoja ajatuksia itellä blogin kirjottamisesta,ett aina mennään vähän jälkijunassa,vuoden kierrosta toiseen..Mutt ei se mitään,siihenhän meillä on ihan ymmärrettävä syy:elämän ruuhka-vuodet ja iso perhe <3
  Ja onhan se kiva muistella talven lähestyessä,mitä tulikaan tehtyä:)tuo takki pitää säilyttää poijalle aikuisuuteen asti;) Mullahan on omat kortti-kamat 1.ssä salkussa,tiukkaa tekee,mutt jospa se sullaki tuo järjestely onnistuis.
  Hei mä tiiän,vaihetaanko osia?Mä opetan sut kirjottaan ni opeta sä mut ompelemaan ;)(vaikka onnistuuhan sulla kirjoittaminen,sait aikaan iloiset aamu-naurut taas ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kärpäsenäpä hyvinkin :). minulla on myös joskus tuo sama, että joku on kirjoittanut juuri siitä mistä olin aikonut. oikeastaan aika monestikin tietyissä blogeissa käy niin. :)

   en kyllä edes yritä mahduttaa yhteen salkkuun! :)

   Poista
 2. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan:-). Tuo mallihan passais loistavasti myös talvitakkiin, se on niin tosi suloinen rakkaan pakkauksen päällä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no joooo...se onkin mun motto tuo. :) voisi olla kyllä kiva talvitakin mallikin, jotenkin ehkä vähän kapean sorttinen...pitänee muokkailla.

   Poista
 3. Käyttötarkoituksen muutospäätös:D kylläpä taas sanat soljuvat sulla,hih! Edelleen ajattelen sinua kirjailijaksi..saat asioitakin paljon mahtumaan ja kyllä ne kankaatkin mahtuu . Voijaan käsittää, ehkä <3 Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mullatahtookyllätullatätätekstiä! niin sukkelaan välillä täällä kotona että joutuvat toppuuttelemaan. :)

   ihanaa, kannustan itseäni tuolla-jos mahtuu paljon asioita :) niin mahtuuhan ne kankaatkin! homma ollut pysäyksissä pari päivää.

   Poista
 4. On kyllö tosi tyylikäs pikku söpöläinen uudessa takissaan! Tuo vinovetskari miellyttää silmää erityisesti. Ja mitäs sen on väliä vaikka sesonki meni jo, ainahan niitä tulee uusia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tämä on kyllä oikein semmoinen herrasmiestakki. :) minustakin se vinovetskari on tässä SE juttu. :)

   sesongista toiseen tässä pyyhälletään-se on tosi. :)

   Poista