torstai 1. maaliskuuta 2012

turhat kiireet

Eilen ilalla sain joulukiireen  valmiiksi. Nyt saa sitten ensi joulun ihan vain puhallella...ei kiireen eikä säpinän häivähdystäkään! On se hyvä että on ajoissa liikkeellä! :D

Joulukiire olisi tallennettuna kameraan vaan piuha pysyy sitkeästi kateissa. FB -etsintäkuulutuskaan ei tuottanut tuloksia. Miten kummassa kaikki on aina hukassa? Suunnitellun käsityöpostauksen sijaan taitaa tulla kaikkea joutavaa jorinaa...


Vapaapäivän kunniaksi päätin olla siivoamatta, pyykkäämättä ja suurempia raivoamatta. Puoleenpäivään asti homma toimi jotenkinkutenkin mutta kellon käydessä eteenpäin alkaa mökki muistuttaa enemmän( kuin vähemmän) maahisten majaa...joten siirryin tuijottelemaan tätä näyttöä. Onnistuisi ainakin tuo viimeinen vaihtoehto kun ei niin katselisi ympärilleen.

Yhteen hiileen puhaltaminen  olisi kova juttu! Ensiksi pitäisi kuitenkin pitää huoli että on olemassa hehkuva hiili johon puhaltaa-tuhkaläjään puhaltaminen tällä joukkueella saa aikaan ilmastokatastrofin. Vaara on olemassa-olkaapa tarkkana! Jos pohjoiseen Suomeen annetaan ilmatilan tuhkavaroitus niin täältähän silloin tietysti tuulee.Toistaiseksi ollaan hiillosvaiheessa ja pienimuotoisten (yt)neuvottelujen jälkeen näyttää jopa siltä että yhteen hiileen puhaltamisen mahdollisuus on olemassa. Hiili on olemassa.

Tiedotus tökkii joiltakin osin. Kaikenmaailman kalentereiden ja monenkokoisten liitutaulujen olemassaolosta huolimatta. Kukaan ei tiedä mitään. Kuka, mikä, kenen kanssa ja missä? Milloin? Ai minäkö? Tiskivuoro? En ole kuullutkaan.
Tosiaalta kalentereista ja liitutauluista ei ole hyötyä jos kalenteriin ei kukaan kirjoita ja liitutaulussakin viimeisin merkintä on parin viikon takaa. Peiliin olisi syytä myös katsoa..useamman kerran.

Lappusysteemiäkin ollaan harkittu. Lippuja ja lappuja voisi sijoitella noin joka toiseen kaapinoveen ja ohjeistaa kansalaisia "näin siivoat tiskipöydän" -ohjeella tai "sulje purkit ja korkit"-opastuksella. Tehokkaampaa olisi kyllä jos kirjoittaisi vaikka että "jos et laita mehupullon korkkia kiinni ja johtoporras havaitsee mehuvalumia, seuraa luutusulkeisia. Riistakamera on asennettu salaiseen paikkaan suorittamaan tallentavaa kameravalvontaa mehun, leivinjauheen, kaakaon, muropaketin ja muutaman muun purkin sulkemisesta ja paikoilleen laittamisesta."

Toki riehaantuneet tiskipöydät, leivänmurut varpaiden alla ja pyykkivallankumous ovat pieniä murheita. Ne eivät täytä koko elämää ja niiden alta löytyy aika mukava päivä. Joskus toivoisi sen vain löytyvän kevyemmällä kaivamisella. :)

Onneksi on yksi tiedottamiskeino ylitse muiden! Eläköön tekstiviestit ja facebook! Ne luetaan aina. :)


Taidankin laittaa koko komppanialle tekstiviestin jossa ilmoitan tämäniltaisista jäätelökekkereistä jotka aloitetaan heti kun talo on pikasiivottu. :)

-hanna-

5 kommenttia:

 1. Ja ennenkaikkea koko touhua johtaa erittäin yhteistyö-kykyinen ja harkitseva organisaattori!Luulen ma...
  Että sitä karkki-pussia ei tuu ellei taloa oo perusteellisesti siivottu.
  Onkohan se sit,ett kukaan ei välitä,muista,kehtaa...laittaa purkkeja kiinni?

  VastaaPoista
 2. Tuossa oli taas tunnelmaa tuokiossa! Kertakaikkisen hyvä juttu, mutta ne jäätelökekkerit on vielä makeemmat, uskon niin. Eka vuosilomapäivä. Nyt kotioloa, töissäkin oli kiva. Kannatti! :)t. pirta neljänkympin kynnyksellä ja syön sitten syksyllä kakkua

  VastaaPoista
 3. On muuten melko pätevän näköinen persoona tämä Hilda - Hennes Höghet :D

  VastaaPoista
 4. suvi: ei taida täällä olla semmoista...organisaattoria. tahtoo jäädä valvomatta ne perusteelliset. kunhan nyt edes sinnepäin...purkit ovat itsepäisiä. niihin kaikkiin pitäisi kehittää itsestäänsulkeutuvat kannet! sillä vältyttäisiin monelta sotkulta. :)

  pirta: jäätelökekkerit siirtyivät....mutta pidetään ne jonakin toisena päivänä. :) jäätelön voima on ihmeellinen. :) ja pitsan.

  hieman kaivertaa tuo kotiolo...pitkällä vapaalla olen niin nauttinut tästä.
  syksyllä kakkua. :) hyvä!

  VastaaPoista
 5. kummitäti: Hän on aika pätevä. :) Pyörittää koko komppanian pikkusormensa ympärille rinsessatyyliin.Ja eihän siltä voi kieltää mitään, kun on niin ihana. :)

  VastaaPoista