torstai 19. huhtikuuta 2012

hereillä(kö)?

Tänään säikähdin ruokakaupassa yhtä tyyppiä.Se katsoi vihanneshyllyn takana olevasta peilistä ja oli kerrassaan ankean näköinen. Sen tukka hapsotti ja niskassa oli eilinen ponnari, ilme oli myrtynyt ja koko olemus suorastaan nuutunut. Kaikkein pahinta olivat kuitenkin silmäpussit. Voi raukkaa.Oikein piti ravistella itsensä hereille. Piti vähän ottaa ryhdikkäämpi asento, siloitella enimmät hapsotukset ja laittaa se eilinen  kauluksen alle piiloon. Silmäpusseille ei mahtanut äkkiseltään mitään mutta jotenkin ne piti koittaa naamioida iloisemman ilmeen ja hymyntapaisen taakse. Ei hirveän hyvin onnistunut.Virkistystoiminta on selkeästi ollut puutteellista.
Istahdin sohvan nurkkaan tämän kovin varatun läppärin kanssa ja en aio luopua paikastani ja koneesta ennenkuin silmäpussit vähän tasoittuvat. :)

Ketunpesään kuuluu kummia !! Valkoista maalia on ilmaantunut portaisiin ja portaikon seiniin. Yksi yläkerran huoneista on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Kaksospoikien jäljiltä se kyllä olikin lievää voimakkaamman ehostuksen tarpeessa...tasoitetta hioessa mietin että on kyllä mielenkiintoista perehtyä poikalasten arkipäivien ajanviettotapoihin ja sielunelämään tästäkin vinkkelistä. Mistähän ne kaikki kolot ja kaiverrukset ovat sinne ilmaantuneet? Minkälaisen ajatuskulun päätteeksi seinästä löytyy mahdollisesti talttapäisen ruuvimeisselin jättämiä jälkiä? Kaikille osumille ei löytynyt järjellistä selitystä, eikä niitä ehkä haluttu edes tietää...Mutta nyt on hienot uudet valkoiset ja ruskeat seinät sekä uusi laminaattilattia. Hiano.
Tyttölasten kättenjälkiä oli kyllä myös ihan paikkailtavaksi asti...taideteoksia maalailtiin umpeen  ja sen verran tehokkaalla musteella ne seinässä olivat että siinäpä pysyivät ihmesienestä huolimatta...ja maalikaan ei peittänyt kruunuja ja kukkasia.

Välillä mittailin remonttireiskalta kuumetta..En lääkinnyt. :D
Mielenkiinnolla odottelen mihin maalia seuraavaksi ilmaantuu.

Tässä blogipäivitysten välimaastossa ehdittiin käydä mökkireissullakin. Sää ei suorastaan suosinut, räntää satoi vaakasuoraan ja vettä pystysuoraan. Pienessä mökissä riitti kuitenkin ihmeellisen hyvin tekemistä ja touhuamista jopa tuolle touhutöppöselle.


Pääsiäisviikolla sisko oli mökkeilemässä ja meri oli vielä jääkannen alla. Viikkoa myöhemmin ulappa oli avoin. Kiertelin kameran kanssa rakkaita paikkoja...Löysin varaston kätköistä pari aarrettakin. Vaikka taitaa tosiaan olla niin että toisen romu on toisen aarre.  ;)Mukavaa oli katkaista arki. Pakkaamisesta aiheutui muutama rytmihäiriö ja purkaminen on vieläkin vaiheessa. Silti kannatti.Sain yhdeltä ystävältä palautetta blogipäivitysten puuttumisesta. :)
Lupaan parantaa tahtia. Silmäpussitkin ihan selvästi tasoittuivat tässä istuskellessa. :)

-hanna-

kuvat mökkireissulta. :)

14 kommenttia:

 1. Voi pöllöä.:):) Tiedän tunteen. Kaupassa usein mielellään karttaisi peiliä. Ne valotkin on liian kirkkaat.
  Ihania kuvia, ja tuo kirjan takaa kurkkaava lapsonen. <3

  VastaaPoista
 2. Olipa taas piristävää luettavaa.
  Ja kivoja yksityiskohtia kuvattuna.
  Tuo mökki on niin ihanalla paikalla,oon saanu käyä sielä :) Niissä maisemissa on hyvä käyä välillä puhaltamassa niin jaksaa taas jatkaa arkea.

  VastaaPoista
 3. huih,ensimmäinen reaktioni yhisti tekstin ja kuvan:)kaikkea sitä kaupassa näkeekin...
  Vaan ne tummat silmäpussit löytyy täältäkin,totaalisen väsymyksen takana on useitakin syitä.:(

  VastaaPoista
 4. Huippu juttu, että remonttikuume on noussut:)Parempi olla lääkitsemättä!
  Nyt minuun saisi iskeä siivouskuume:)Odottelenpa vielä hetken aikaa, että tulisi enemmän väkeä kotiin, jospa innostus sitten tulisi.

  VastaaPoista
 5. Minäkään en tykkää kaupan peileistä! Siinä valaistuksessa totisesti silmäpussit ym.rypyt tulee esiin. Ompa ihana kuulla että teillä häärii siellä remonttireiska! Jospa meilläkin joskus...

  VastaaPoista
 6. Minäkin paikkailen seiniä kahden poikalapsen jäljiltä.Huone on nyt autiona, joten näen mitä 5 vuoden aikana siellä on touhuttu. Kiinostavaa ja vähemmän kiiinostavaa tuhrua sieltä löytyy.Ei mikään pesiaineen teho riitä niitä kaikkia poistamaan.Uutta Maalia vaan päälle.
  Mm.kertotauluja oli harjoiteltu seinään.Kymmenen käskyä löytyi listan raosta paperille tekstattuina :)Mukava saada uutta ilmettä siihen tunkkaiseen koppiin.

  VastaaPoista
 7. Voi, että kiva kun olet saanut remontoida, se niin tekee mielelle hyvää. Se harmi iinä saattaa toisinaan olla, että toiset paikat huutaa kans maalia pintaan.

  Meillä pitäis saattaa loppuun joskus kuusi vuotta sitten aloitettu kattojen maalaus, siis ennen kuin pitää alkaa uutta remonttia tekemään. saapanähdä. En uskalla oikein edes toivoa, niin epätodelliselta se ajatus nyt tuntuu.

  Mökkireissu olisi vähän helpommin ehkä toteutettavissa ja olisi kyllä sitä parasta lomaa. Mutta ne pakkaamiset ja purkamiset kyllä pistää tämän tädin hermot koetukselle.

  Mökkikylästä taas

  VastaaPoista
 8. Komea kurkiaura vie kevättä kohti, keskittykäämme sen luomaan kevyeen tunnelmaan ja jätetään huolestuneet huuhkajat oman onnensa nojaan.

  Puhtia arkeesi toivotan! :)

  VastaaPoista
 9. Trullevikuvista nyt puhumattakaan, niin karun kauniita kuin vain siellä on. Siunattu sielunmaisema <3

  VastaaPoista
 10. Tuo mökki on kyllä niin ihanalla paikalla. Voin kuvitella syysmyrkyn. Mää oon varmaan ihan pölijä, mutta syksy on paras vuodenaika.
  Mailläki on saatu nyt vessa uusia pyyhkeitä ja mattoa myöten kuntoon. Uusi allashan olis ollu jo liikaa. osaa antaa arvon pyyhenaulallekki, kun muutaman viikon nostelee pyyhettä altaasta.
  Ajatus olis kyllä ommella, oon ihan yksin sisällä ja nautin!!!
  -anita

  VastaaPoista
 11. Minäki kiinnitin tuohon lintuparveen huomiota, huikaisevan kaunis. Annetaan mustien silimänalusten olla pussilla tai iliman. Hyvää tätä päivää ja ensiviikkoakin meille itekullekin Pirta

  VastaaPoista
 12. Mä en tykkää kaupasta käynnistä, pittää laittaa ihtiään ja silti on aina nuutuneen ja räjähtäneen näkönen pöllö sama mitä yrittää. Ihania kuvia kaikki, varsinki mökkikuvat.

  VastaaPoista
 13. Minäki oon joskus törmännyt samanlaiseen tyyppiin. Onneksi tavallisissa ruokakaupoissa ei oo kovin paljon peilejä :D
  Kerran ihmettelin mitä kummia koloja oli ilmestynyt poikien huoneideen seiniin. Selvis että oli heitelty tikkaa :O Ihan aina ei voi käsittää poikien mielenliikkuja....

  VastaaPoista
 14. tuomitarha: ei kait sielläkin ole moisia tyyppejä ruokakaupoissa? :)

  mummo:se on kyllä parhaalla paikalla. :)siellä virkistyy.

  suvi: voi...löytyykö sielläkin silmäpussit? toivottavasti saat ne tasoittumaan. :)

  kanneli: remonttikuumetta koitetaan täällä lisätä..käytiin taas teillä hakemassa tartuntaa. :)

  tinttara: on se mukava saada vähän uutta pintaa. ei se meilläkään ole ihan jokapäiväistä ;)

  anonyymi: no hyvä että muillakin selittämättömiä ja uskomattomia elämisen jälkiä! :D kyllä se virkistää kun tulee uutta ja raikasta.

  mökkikyläläinen: remontti on kyllä juuri semmoista että se tuppaa laajenemaan...mutta jospa tämä sillälailla hallitusti. :) mökkilomat ovat oikeastaan parhaita, niiden toteutus on kohtalaisEN helppoa ja ihan yllättäenkin voi onistua. meillä lomailusuunnitelmat kariutuvat joskus siihen pakkaamiseen..se on niin hurjaa.:)

  kummitäti: huolestunut huuhkaja ja sen sukulaiset ovat kyllä välillä täällä. kurkiaurat ja joutsenet ohikulkumatkalaan kyllä ovat saaneet ne kotoiset huuhkajat välillä tiehensä..nautin niin noista muuttolinnuista, keväästä ja sen etenemisen seuraamisesta. asumme niin täällä pellolla että välillä on ihan keskellä kevättä, tie oli poikki tulvan vuoksi lauantaina ja muutenkin luonto tulee niin lähelle. tykkään. (vaikka toisinaan kaipaan asfalttia ja vähemmän rapaista pihaa)

  se meidän yhteinen sielunmaisemamme on aina kaunis, kaikkina vuodenaikoina. <3

  anita:syskyt ja keväät ovat minulle ne kauneimmat..kesä on jotenkin liikaa, kaikkea, valoa ja aurinkoa jne. Talvikin on mukavampi toisaalta kuin kesä, vaikka kyllähän kesää ilman ei tulisi toimeeen. :) mukavaa että meillä on vuodenajat. :)ompelun iloa sinulle :)

  Pirta: eikö olekin ihana kuva! jotenkin halusin tähän ilmeeseen jotain keväistä...ja ehkä tuo näky on minulle eniten kevättä. pusseilla tai ilman. näillä mennään! :D

  Näppi: eipä sitä huvikseen katsele itseään noista kaupan eikä muistakaan peileistä...laitettuna tai ilman. miehen sanoin: kyllä ne näkyy ne kuljetut kilometrit...;)

  Hannele: ai teilläkin elämisen jälkiä...no hyvä. .) kun välillä iskee apeus että ei tämmöistä voi olla missään muualla...meilläkin selvisi että kuulapyssyä oli pitänyt vähän testailla....hoooh.mutta nyt on uudet ja hienot maalit pinnoissa. katsotaanpa kauanko kestää tyttölasten eloa. :)

  VastaaPoista