torstai 25. heinäkuuta 2013

kiitoskukkanen

Onko teillä ollut koskaan tilannetta, jossa mietitte miten voisitte kiittää ihmistä jonka  olemassaolosta on ollut suurta apua? Ja tuntuisi että kukat olisivat jotenkin lyhytikäisiä ja persoonattomia, eikä kiitoksen saajan maku ja mieltymykset olisi tiedossa?

Minulla oli äskettäin tuo tilanne. Halusin että kiitoksesta jäisi jotain konkreettista, ja että se kertoisi,ikäänkuin muistuttaisi niistä tuntemuksista ja asioista joissa tapasimme. Sain ajatuksen. Muutaman päivän mietin, pohdiskelin ja lopulta sitten uskalsin aloittaa.

Neuvolantädille. Lämpimiä ajatuksia, kiitollisuutta mukanakulkemisesta, välittämisestä, aitoudesta ja huolenpidosta kun oman jaksamisen kanssa oli välillä vaikeampaa.

Hän on oikea,lämmin ja sydämellinen  ihminen oikeassa paikassa, ammattitaitoinen, arvostaa, näkee pinnan alle ja  osaa kysyä nekin jutut jotka ajattelit jättää kertomatta. Arvaa ja tietää mitkä kysymykset ovat mielen päällä juuri silloin, on kiinnostunut sinusta ja perheestäsi oikealla tavalla. Osaa jättää huomioimatta jonkun epäoleellisen  johon kuluisi kallisarvoista keskusteluaikaa, tukee ratkaisuissa ja kertoo omankin mielipiteensä.  Tekee tuota ihmisläheistä ja henkilökohtaista hoitotyötään sydämellä. Enkä ole ainoa joka näin ajattelee, otathan tämän kiitoksena meiltä kaikilta! Kiitos sinulle, neuvolantäti. :)






Vähän jotain samaa kuin tässä yhdessä aikaisemmassa kirjontatyössä. Aihe ainakin. :)  Värjätty pöytäliinanpala pääsi äitiysmekoksi, siskon kirpputorilta löytämä pellavaloimi hiuksiksi,organzakukkia, kirjontaa ja helmiä.

---
Alin kuva rajattu kun ei millään kestänyt katsoa kuvasta niitä vinoja reunoja. Siinä on opettelua...noissa töiden reunoissa kun en ole mikään millimetrityyppi!
Onneksi kässäkerhon kesäläksy on siltä osin armelias, työn pitää olla NOIN pyöreä. Sitä miettiessä on kulunut muutamakin päivä! Ja imetysten välimaastoissa  on pistelty jo jokunenkin pisto. Ja pintaakin on tullut hurruutettua. Mitenkäs muilla? :)

28 kommenttia:

 1. Ihmisiä me tarvitsemme, ymmärtäviä, lämpimiä, kannustavia ihmisiä. Taiteilijoita me tarvitsemme, luovia, taitavia, ihmeellisiä asioita tekeviä ihmisiä. Juuri tuollaisia kuin sinä. Todella hieno työ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi. Olipas se. Niin kauniisti sanottu. Aivan piti monta kertaa lukea. Kiitos, Anama. Kävin pikaisesti kurkkimassa blogiasi, mukavia juttuja sinulla siellä. Palaan uudestaan ajan kanssa. :)

   Poista
 2. Tosi kaunis työ ja ihastuttava idea muistaa tärkeää työtä tekevää ihmistä. Kiitoksia omasta työstä kuulee ihan liian harvoin ja tästä jää kaunis muisto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Oikeastaan on aika kamalaa juuri tuo miten harvoin tulee kiitettyä jotakuta joka tekee työnsä hyvin...miten se onkin niin? Tämä kiitoskukkanen oli kyllä ihan pakko tehdä- niin iso tuki oli neuvolantädistä raskausaikana. :)

   Poista
 3. kertakaikkiaan upea ja taatusti arvokas lahja!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos kewa! Jotenkin sitä miettii hurjasti värejä ja muita juttuja kun tekee työn jollekin toiselle. Mukavaa että pidät tästä. :)

   Poista
 5. ilo että on ihminen oikealla paikallaan koska on todella tärkeässä roolissa äitien ja tulevien pienokaisten elämässä.. kaunis ajatus että kiität noin ihanalla tavalla, ihana työ taas ! T: Maire

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin, oikea ilo. Niin tärkeää työtä tekevät! Kiitos tästä, ja viimeisestä! :)

   Poista
 6. Miten upea työ, värejä ja muotoja myöten - olet sinä eri velho kankailla kertomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos...ja kankailla kertominen kuulosti myös mukavalta, oikein piti se ääneen sanoa. Sitä nämä tämmöiset ompelukset onnistuessaan ovat.
   Näissä pääsee vähän sekoittamaan muutamaa minulle mieluista puuhaa: piirtämistä, ompelua ja kaikenlaista värien ja koristusten sommittelutyötä. Kätevää. :)

   Poista
 7. Aivan ihana lahja neuvolatädille! Hieno! Täällä on ommeltu nolla pistoa. Mutta kesäläksystä on pari ideaa päässä. Eli sehän on melkein tehty, kun idea sentään on, vai miten se nyt menikään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä on kuule pistelty...kesäläksy nro 1 melkein valmis. Pikkuhiljaa alkaa tuntua että pitäiskö tehdä E:t ja I:t ja tuoda useampikin läksy :D. Mulla taitaa olla joku kaamea surrausvaihe päällä. Syyttäkäämme hormoneja. :D

   Ehdottomasti jos on jo idea niin sehän on niinkuin se vanha sananlasku puoliksi tehdystä työstä! ja jos on parikin ideaa niin sehän on sitten melkein valmis jo :D

   Poista
 8. Olet ollut odotettu asiakas neuvolatädille. Miten rikasta elämä onkaan kaikkine kipuineenkin. Aivan upea työ ja se lämminkeltainen odotusmekko -hieno idea kaikkinensa!!! T. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten se hankala asiakas. :) Ei tosiaan, oikeastaan minusta tuntui aina aivan kuin menisi ystävää tapaamaan.
   On ihanaa että elämässä on semmoisia tapaamisia, kohtaamisia. Niistä niin hyvä mieli.

   Juurikin sitä lämmintä keltaista sain sieltä odotukseeni. Keväistä aurinkoa.

   Kiitos , Pirta kauniista sanoistasi. :)

   Poista
 9. Upea! Tosi hieno! Oot Hanna tosi lahjakas ja luova! Päätyyköhän tämä Elisan työtilan seinälle :)

  t. Jenny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Jenny! Onpas kiva että sinä täällä. :) Kiitos...mun luovuus on semmoista ja tämmöistä, se joskus vähän kuohuu ja pursuaa täällä sämpylätaikinan ja pyykkivuoren välissä niin että johonkin se on puskettava. :)

   Enpä tiedä mihin päätyy. :)

   Poista
 10. Aivan ihana työ... Pehmeä, kaunis, elämänmakuinen kuitenkin. Niin ajatuksella tehty. On iso lahja meille muille, että jotkut osaavat pukea sanoiksi tai teoiksi sen, mitä sisällään tuntee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin kauniisti sanottu. Ajatus oli kyllä todellakin tässä mukana.. monta lämmintä ja kiitollista ajatusta. Joskus sitä miettii miten toiset tämän näkevät, miten "tulkitsevat" värit ja koukerot, helmet ja pellavat. Minusta tuntuu että te löydätte sieltä ihan kaiken, ja enemmänkin. Tuntuu ihan mukavalta. :)

   Poista
 11. Siis niiiin ihana! Satuko tän saa?
  Sää jaksat ja kerkeet uppoutua näin ihaniin juttuihin.
  Määki haluaisi pikkuhilijaa ompelupuolelle...ei mulla irtois koskaan mitään noin luovaa ja kaunista. Kaikkee hyvää sulle.
  t:Anny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikein hyvin jaksan näihin uppoutua, kekiämisestä en niinkään osaa sanoa. :) Se on joskus vähän tipalla, ja saattaapa jopa olla että syödään pakastepitsaa tai saarioisten äitien tekemiä lihapullia sen verran sitten että kerkiää jos näyttää että aika on hilkulla. :)

   Ompelupuolelle vaan sieltä-mistäs sen tidät mitä irtoaa jos et oo kokeillut? :) Noin määkin sanoin ennen kuin hurahdin...että kannattaa miettiä kokeileeko, voi tulla teillekin pian pakastepitsapäiviä. :)

   Poista
 12. Aivan ihana! Ja niiiin mielettömän kaunis kiitoksen osoitus! <3 Teillä on sitten ainutlaatuinen neuvolantäti. Niitä ei joka paikassa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos...jotenkin itsestä tuntui ensin että kehtaanko edes viedä tämmöistä itsetehtyä, mutta mikään muukaan ei tuntunut "paremmalta" vaihtoehdolta. Ja olet oikeassa, meillä on ainutlaatuinen neuvolantäti. :)
   Niitä tosin toivoisi kaikkiin neuvoloihin,kaikille odottaville äideille...

   Poista
 13. Sun blogi on mun suosikeissa tallennettu. Käyn aina kurkkimassa kuvia, joskus silmäilen myös tekstejä :)

  <3

  Jenny

  VastaaPoista