tiistai 15. joulukuuta 2015

hengissäoloilmoitus

Voi ystävät hyvät! Tähän päivään asti se kesti: blogitauko. Syksyllä kaksien koulutehtävien puristuksessa tätä kyllä vähän pelkäsin...mutta en kuitenkaan arvannut lähellekään minkälainen rutistus tämä loppujen lopuksi oli. Aika rutussa oli välillä naama ja paperit...ja ihan vähän taisivat olla rutussa ihmissuhteetkin-siltä ainakin tuntui kun ei ehtinyt kehenkään eikä mihinkään pitää yhteyttä eikä muuta kuin tehtäviä uskaltanut päästää edes ajatuksiin...mutta nyt! Todistus on laatikossa ja neuropsykiatriset erikoisopinnot suoritettuna. Taputan itseäni olkapäälle vielä kerran, noin! Oli se aika kova homma. Varsinkin näin jälkikäteen kun miettii loka- ja marraskuuta...huhhhh. Nyt jatketaan sitten yhdellä koululla. Olev juhlallisesti päättänyt että nepsyistä vapautuva aika EI siirry näihin nykyisiin tehtäviin vaan se käytetään kaikkeen muuhun! Oi miten odotankaan että saan tarttua ompelukoneeseen...ja kankaisiin...ja tähän bloginsyrjäänkin. Tätä on ollut ikävä! En vain ole uskaltanut edes avata...enkä edes kurkkia teidän juttujanne kun se olisi vienyt mennessään.

Elämä soljuu silti täällä ketunpesässä aikalailla samaan malliin kuin ennen tätä syksyä. lapset kasvavat..pienimmäinenkin on jo melkein liian iso. Kummasti se vain maailma pyörii vaikka itse on vähän jämähtänyt johonkin päänsisäiseen maailmaan...kokemuksena tästä on jäänyt ennekaikkea se, että selvisin! Ja että vanhakin :) oppii uusia juttuja...ja että perhe pärjää vaikka yksi vakiohuonekalu onkin välillä muualla.

Tämä opiskelun alkuaika on ollut kyllä kaikenlaisen uuden opettelun aikaa. Tietotekniikkaa ja tietokonetta on pitänyt opetella käyttämään muuhunkin kuin hupijuttuihin ja surffaamiseen. On oppimisalustaa, virtuaalisia työtiloja ja onedrivea, jaettuja kansioita ja muokkauskutsuja..tarkastelulinkkejä ja esitysgrafiikkaa. Taulukkolaskentaa...mutta siitä ei sen enempää. :) Lisäksi seikkailua erilaisissa verkkokirjastoissa ja sähköisissä tietokannoissa.  Kehityspsykologiaa, kasvatustiedettä ja sosiaalialan yhteiskunnallista perustaa, ammatillisen toiminnan perusteita ja ammatillista vuorovaikutusta. Ei sovi unohtaa puheviestintää ja oman puheviestinnän kehittämissuunnitelmaa eikä sosiaalipsykologiaa...kirjallisesta ja tieteellisestä viestinnästä nyt puhumattakaan. Saattaa niitä olla vielä muitakin...päänsisäistä ruuhkaa joka tapauksessa.  Neurospsykiatristen  puolella kehittämistehtävän kohteena muistisairauksien kuntoutus ja siihen yhdistettävä neuropsykiatrinen valmennus. On tässä ollut tätä pohtimista ja pähkäilyä.

Ai että! Joulu tulee. Nyt pitää yrittää siihen orientoitua.  Saamme armeijapojatkin siviiliin jouluksi...ja toivottavasti jossakin vaiheessa koko ketunpesäjoukkueen saman katon alle. Sitä odotan!

Ihanaa Joulunodotusta...nautitaan valmisteluista,,salaisuuksista ja tuoksuista.  Tunnelmasta, ihmisistä.
25 kommenttia:

 1. Hurjan paljon onnea! ❤
  Lämpöä joulun odotukseen koko perheelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kehrä! Joulussa on oikeastaan nyt vähän enemmän loman tuntuakin :). Ihanaa joulunodotusta sinne myös! <3

   Poista
 2. On tätä odotettukin! <3 Mahtava juttu, paljon onnea! :)
  Mukavaa joulun aikaa sinne teille koko pesueelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ttä olet odottanut. :) Minäkin olen. Ja kiitos! Sinne myös oikein suloista ja lämpöistä Joulunodotusta! <3

   Poista
 3. Kiva kuulla sinustakin! :) Onnittelut ja mukavaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Raisa P! Onnitteluista ja mukavasta kommentista. :) Mukavaa ja rentouttavaa joulunaikaa sinne myös. :)

   Poista
 4. Wau, onnea onnea ja oikein ihana joulua teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! Kyllä tämä on juurikin semmoinen wau-fiilari. :) Ei oikein itse vielä älyä että vähän helpottaa tämä elämä ettei tarvitse koko ajan olla jonkun deadlinen kanssa hermostuksissaan. :) Ihanaa joulunaikaa sinne myös!

   Poista
 5. Hienoa Hanna! <3
  Sinä teit sen, veit kunnialla syksyn jouluun! Onnea!
  Ja ihana, että heti kun 'rääpyä' oli muistit meitä blogilaisia!
  Joulun iloa Ketunpesään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Kaisu! Niin se vain meni, tämä syksy. Oli siinä päällään seisomista...ja välillä meni ihan kuperkeikkaa...mutta jospa nyt pääsisi tavalliseen tapaan kahdella jalalla kulkemaan. :) Tätä blogimaailmaa ja teitä on ollut kamala ikävä! Joskus vain joutuu priorisoimaan..mutta sitäkin paremmalta tuntuu nyt kirjoitella. Kiitos onnesta..ja Joulun iloa sinne teille myös, ihan kaikille. <3

   Poista
 6. Mukava kuulla, että siellä ollaan hengissä ;) Ja onnittelut tältäkin suunnalta <3 Ihanaa joulunodotusta ketunpesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin vielä pihisee..vaikka oli välillä päiviä että vähän heikolla hapella mentiin. Mutta nyt on nyt. :) Kiitos! Ja sinne myös, oikein ihanaa joulunaikaa!<3

   Poista
 7. Oihhh!! Onnea niin paljon että riittää! Ihanaa ja tunnelmallista joulunaikaa ketunpesään kaikille! Piipahdappa meilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!! Piipahtaa pitäisi :) ja vaikka vähän viivähtääkin...otetaanpas asiaksi. <3 Sinne Villa Huvituksen tunnelmiin myös oikein ihanaa, rentouttavaa ja lämpöistä Joulunaikaa...nähdään!

   Poista
 8. Vähän oot reipas! Onnittelut minultakin ja ihanaa jouluaikaa Ketunpesään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reippaus on ollut välillä vähän hakusalla.. :) mutta kyllä siihen sai joitakin sivuja naputella ja joitakin satoja sivuja enemmän lueskella. :) Kiitos, ja teille myös oikein ihanaa Joulunaikaa!

   Poista
 9. Ihanaa - Hannan sanainen arkku auennut :) Sitä on jo odotettukin.
  Onnittelut vielä kerran.
  Ketunpesään leppoisaa, kiireetöntä joulun aikaa!
  t. Käytävällä törmäilijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi onko tottakaan..että odotettu! :)Kiitos onnitteluista! Ketunpesässä yritetään ottaa niin löysin rantein kuin se näissä olosuhteissa on mahdollista. :) Samaa sinne! :)
   Törmäillään :D

   Poista
 10. Onnea paljon ja monesti! Työniloa joulutouhuihin:) Etapit on hyviä olemassa! ONNEA T.Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! <3 Työniloa...oli hyvä toivotus. Tänään juuri vähän haeskellut sitä! On tämä ollut semmoinen matka kyllä...hmm. Jäin pohtimaan että onko etappi matka vai pysäkki? Miten se siellä susirajalla?
   :) Ihanaa joulundotusta sinne teille!

   Poista
  2. Kiitos, kiitos Hanna<3 Etappi on jokin määränpää,saavutettavissa oleva( retkietappi) ja matka jatkuu etapista toiseen. Oiskohan se noin. :)

   Poista
 11. Hanna olet huippu. Sylin täydeltä onnea ja HYVÄÄ JOULUA!

  Anja

  VastaaPoista