keskiviikko 13. tammikuuta 2016

vaihtoehtoisia hoitomuotoja

Vieläkin on vähän semmoista elvytysluontoista tämä bloggaaminen syksyisen lamaantumisen jälkitilana. Kauhea taistelu täällä on käynnissä-minä, harrastaminen  vastaan sosionomiopinnot.  Ei sitä arvaisi kuinka hurjasti joutuu itseään opettamaan  ajankäytössä..ja paneutumisessa..ja vasemmalla kädellä tekemisessä. (jos on oikeakätinen, siis.)Olen yrittänyt vähän ammatillisen vuorovaikutuksen vastapainoksi harrastaa tilkkusilpputerapiaa. Sosiaalialan lainsäädännöstä selvitäkseni olen turvautunut monimuototulostuksen perusteisiin. (mm-tulostuksen jatkokurssi seuraa varmaan tuossa sosiaalialan yhteiskuntatieteellisen perustan/filosofian kohdalla..)  Seniori- ja vanhustyön kurssin terapiaosuus sisältää mahdollisesti loikkapistopistoksia tai pellavariekalesiedätyshoitoja. Pitsiliinojen manipulointi on myös varalla..jos noilla ei pärjää.

Pahimpaan (hengen)ahdistukseen  käytän avaavana ja hoitavana lääkkeenä siskon suosittelemaa pitkäkestoista pinterest-kuuria. On tehokas!!

---

Välillä harmaa arki uhkaa viedä mukanaan kaikki mukavat asiat.  Kotityöt ovat ihan pakkopullaa, ei, eivät ne ole pullaan päinkään! Jotain kalanmaksaöljyn  ja  vaikka tillilihan sekoitusta..ei nimittäin nappaa yhtään. Pyykit ja tiskit venyvät, lattialla on monenikäisiä muruja ja joitain muitakin ruoka-aineiden olomuotoja, sängyn- ja sohvanaluskennelit ovat jo kauan sitten ohittaneet kaikki ylärajasäädökset koirien lukumäärässä ja se joulutähtiraukka joka on jo pudottanut kaikki lehtensä nököttää näköjään edelleen sekalaisessa kynttiläkippo- ja poroseurassa pianon päällä. Säännöllisen epäsäännöllisesti kenneliä karsitaan ja murukaaos imuroidaan mutta tulokset näkyvät valitettavan huonosti.

Tässä tilanteessa joskus vähän ahdistaa lisää käydä Pinterestin sisustuskuvia selaamassa tai katsomassa instagramin ihanuuksia joita siihen napsahtelee..valkoista ja selkeää, maalaisromanttista ja suloista. Täällä ei ole.

Välillä mietin  että miksi ei ole??? Miksi jossain on??  No. Toki tiedän että kuvia voi rajata..ja saisin varmaan täältäkin kuvattua yhden nurkan jossa näyttäisi sisustuskuvalta..mutta en saa sitäkään kuvattua?  Jossain vaiheessa on pakko ottaa itseään ja muita kynnelle kykeneviä  sievästi niskasta kiinni.Ompelublogit pursuavat kaikkia ihanuuksia..yhtenä ja kahtena unettomana yönseutuna puhelimen näytöltä olen käynyt huokailemassa.  Jotenkin multa on kadonnut aikaansaaminen.  Olisi ideoita poikasen vaatteisiin ja tyttäretkin tarvitsisivat parempia paitoja...On vain suunnittelua ja sekalaista kokeilua. Tuotospuoli on siirtynyt totaalisesti kirjallisten naputtelujen puolelle! Järkyttävää! Eivätkä ne edes päädy blogiin! (onneksi!)

Eihän tämä näin voi nyt jatkua. Organisointitaidot ja arjen struktuuriosaaminen pitää nyt yrittää saada toteutumaan käytännössä.  Jos aloittaisi itsestään.. ja organisoisi itsensä ompeluhuoneeseen tietokoneen ja tiskipöydän sijaan, tai vaikka jättäisi kirjoittamatta vielä sen muutaman kappaleen verran pohdintaa.. tai jotain.  Jotain. Siitä lähdetään!

Tulipa taas pohdinta. Jos tämä koulutus jotain on opettanut niin sitä. Huokaus. Pohdintatyö kai pitäisi ottaa seuraavaksi työn alle? :)   Nepsytyön sain sentään tehtyä!


  Pitsiliinaseulalla painettu kuvio, kuvansiirtoa ja vapaaompelua. Pistoja ja nappeja. harsonriekaleita :) ja tekstiä.
  Jos haluatte yksityiskohtaisempia tekniikkakuvauksia niin voin toki antaa. :)  Kysäiskääpä jos kiinnostaa. :)


8 kommenttia:

 1. Jotkut kohdat pohdinnastasi ovat kuin minun kynästä, tai näppäimistöltä..:) esimerkiksi tuo kalanmaksaöljy! :D Kiva, että jotain olet ehtinyt kuitenkin kalanmaksaöljyn ja kennelinpidon ohella tekemäänkin. :) Minua ainakin kiinnostaa tarkempi kuvaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi että! se on kyllä melkoinen se kalanmaksaöljy :D ja se, että se niin lämmittää kun joku tietää mitä tarkoittaa. <3 kiitos, Raisa P! vvvvvvvvvvähän jo valmistelin tekniikkakuvauspostausta! jospa se tulisi ulos asti. :)

   Poista
 2. Ilman muuta tarkempi kuvaus kehiin, kun painotyö näyttää tosi mielenkiitoiselle. Kaunis! Jos se on painettu kankaalle, meinaatko jatkojalostaa sitä jotenkin? Ota se vaikka ekaksi hommaksi, niin pääset käyntiin. <3 Tsempit käynnistelyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tsemppisi ovat ihan selvästi tulleet perille asti kun käynnistyy aina vähäksi aikaa ainakin. :) kiitos niistä! ja tästä. :) tuossa työssä on seulalla painettua, kuvansiirtoa ja joitain nimeämättömiä tekniikoita...vähän pitää ensiksi oikein muistella mitä kaikkea. :)
   hovikuvaajat ovat olleet kiireisiä niin tässä ihan joutuu itse tarttumaan kameraan. onneksi on automaattiasetukset. :)

   Poista
 3. sitäpä täällä mietitään ja kovasti pähkäillään,koulun ja perhe-elämän yhteensovittamista. Tuosta taiteesta kerrot kyllä tarkemmin,alkoi nimittäin kiinnostaan,miten sen teit jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se onkin aika sovittamista. nyt kun täällä on vuosi soviteltu niin alkaa olla suuntaviivat. välillä tulee yllättäviä suunnanmuutoksia ja joustoa vaatii..koko joukkueelta. taiteesta :) lupaan kertoilla.

   Poista
 4. Ei siitä kannata välittää jos jollakin näyttää aina siistiltä, ja itsellä ei, meillä on niin erilaiset elämän tilanteet, että vertaaminen pitäisi laissa kieltää. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin. Ja MUISTA mitä sanoin, meillä on erilaiset tilanteet, lue mun kertomus itsestäni, niin ymmärrät, että mulla on aikaa jahdata niitä villakoiria...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin viisaita sanoja! se on totta, vertailu on kaiken pahan alku ja juuri. mutta kai se on vähän ihmisluonteessa se, että peilaa omaa elämää suhteessa toisten...ja joskus se tekee hyvääkin, kyllä. asettaa mittasuhteisiin monia sioita. mukava kun ilmoitit itsestäsi täällä, tervetuloa mukaan! käynpäs kurkkimassa sinunkin blogiasi! kiitos kutsusta, ja kommentista. :)

   Poista