sunnuntai 28. marraskuuta 2010

opastetut kierrokset


Joskus on aika ankeaa kun aukaisee vaikka pyyhekaapin oven ja siellä(kin) on kaaos. Tänään olen huomannut että meillä on oikeastaan kaikki tavara täällä talossa väärissä paikoissa. Olenkin päättänyt ensi viikolla aloittaa täällä opastetut kiertokäynnit kaikille asukkaille.

Nimittäin muistan oikein hyvin kun alkuviikosta annoin jollekin talon teineistä ;) käteen nipun luutuiksi luokiteltavia, pestyjä, taiteltuja liinoja ja sanoin ihan selvällä suomenkielellä että "vie nämä siivouskomeron hyllylle."


hah.Tänään kaivellessani kaameaa pyyhekaappia löysin ne kurjat luutut tungettuna tyynyliinojen ja leivinliinojen kanssa samalle hyllylle..ja ei, meillä ei ole yhdistetty liinavaate- ja siivouskomero.
Toisinaan kun olen informoinut märkien hanskojensa kanssa tuskailevaa koululaista viemään ne kuivumaan-ne löytyvät pyykin seasta jossa ovat iloisesti kostuttaneet koko laarin!

Meillä on kaikilla muksuilla oma naulakko jossa lukee kunkin nimi. Jollain salaperäisellä logiikalla kuitenkin takit ja toppahousut ovat aina sen tyypin naulakossa joka laittaisi omansa omaan naulakkoon!

Onko vika siis luetun vai kuullun ymmärtämisessä? Molemmissa-ja siksi juuri ajattelin huomenna maanantain kunniaksi pitää nämä opastetut kävelykierrokset.

-tässä vasemmalla on siivouskomero.tuohon keskimmäiseen komeroon meillä laitetaan pyyhkeet ja tyynyliinat-alimmaisella hyllyllä on isoja pyyhkeitä.
-tähän kuivauskaappiin voit laittaa märät kenkäsi ja hanskasi yms ja jos olet jo ylittänyt 150 cm saat sen ihan itse päällekkin...
-tähän pyykkikoriin laitetaan LIKAISIA vaatteita
-tästä nappulasta sammutetaan valot... jne.


lisäksi aion laatia opaskylttejä kaikkein pahimpiin ongelmakohtiin.

-reput pois keskilattialta!
-sulje ovi! myös vessan!

saa nähdä toimiiko.Joku tolkku tähän kaaokseen on nyt vaan tultava.


----


tänään tyttöset laittoivat jouluvaloja, joitakin koristeita ja tunnelmoivat joululaulujen kera kynttilänvalossa.

lisäksi innostuimme tekemään iltapalaksi hapankorppurullia. odottelemme iskää töistä ja sitten herkuttelemme.ensimmäisen adventin kunniaksi. :)


-hanna-4 kommenttia:

 1. Jos tässä olisi se facebook-nappi "tykkää", niin olisin heti painanut. :)

  Meillä on vasta muutama tekemässä sitä kaaosta, mutta osaavat taidon kuitenkin kuin itsestään. Lajittelin perjantaina onnellisena joitakin leluja varastoon ja pois lastenhuoneesta. Eilen pojilla oli pari lasta naapurista kaverina leikkimässä ja leikkivät semmoista, että kaikki lelut piti kaataa olohuoneen lattialle (ihmeen hyvä leikki lasten mielestä). Vaikka sitä rojua on sinne varastoon raahattu, niin edelleen sitä on sisällä PALJON!

  Toivon runsasta osanottoa niille opastetuille kierroksille siellä!

  VastaaPoista
 2. No, nythän minäki pääsen kommentoimaan, hyvä Hanna! Osasit! :)
  Jotkut asiat vain pitää joillekki ihan käjestäpitäen näyttää, että mennee jakeluun... tsemppiä huomisen opastetuille kierroksille.. hyvä idea... :)

  VastaaPoista
 3. Huippujuttu että on yksi haave toteutunut! Ihana blogi :) Tuo on kyllä hyvä idea tuo kierros :) Tarvis täälläki...

  VastaaPoista
 4. Aivan Hannan näköinen blogi:). Kerrohan miten opastus on vaikuttanu, olis ihan aiheellinen tääläki (ja jos itekki oppis samalla).

  VastaaPoista