keskiviikko 18. tammikuuta 2012

järjestys se olla pitäisi..

Pirteä pakkaskeli ja selvästi pidentynyt valoisa aika saivat aikaan siivousinspiraation.  Inspiraatio pysytteli kuitenkin vain ajatustasolla..toteutukseen ei päästy mutta taas löytyy tähänkin osuva suomalainen sanalasku hyvin suunnitellusta joka on puoleksi tehty. Vaan kun ei ole.  Varastot eivät ole hyvästä ja perusteellisesta suunnittelusta huolimatta yhtään enempää järjestyksessä eikä pyykkisysteemi pyöri yhtään vinhemmin vaikka suunnitelma tuntui niin toimivalta.

Jokavuotinen sisustus-, siivous-, remontti- ja uudistuskärpänen pörrää täällä taas. Mielessä pyörivät maalit, tapetit ja ikean kuvaston ihanuudet.
Ystäväperhe muutti uudenvuoden kynnyksellä useamman sata kilometriä etelämmäksi. Sivusta seurasin pakkaustouhua ja päivittelin, toisaalta jopa hieman kadehdin. :) Miten saisin itsekin käytyä läpi tämän huvikummun tavarakaaoksen?

Ajattelin että alan itsekin selvittämään varastoja ja kaappeja muuttoperiaatteella. Luulisin että kaivattua lisätilaa oikeasti tarpeellisille tavaroille löytyisi jos karsisi kaikenkarvaisen sälän pois kaapeista ja  nurkista lojumasta.

Yksi ystävä kertoi saavansa joskus inspiraation perussiivoukseen kuvittelemalla että talossa on myyntinäyttely siivouksen jälkeen.

Pörrääkö teillä sisustuskärpänen? Entä maalaus- tai tapetointiherhiläinen? Vai suriseeko pelkästään äkäampiainen, niinkuin täällä useimmiten?

Jospa huominen luvassa oleva lumimyräkkä veisi äkäampiaisen sukulaisineen lämpimämpiin maihin ja toisi tullessaan raikkaita siivoustuulia. :)

Talvisen pyrypäivän kirpakka piristäjä voisi olla myös tämä makoisa marjapiirakka:Taikinakin on ihan hyvää. :)


-hanna-

8 kommenttia:

 1. Täälä pörrää äkäampiainen kyllä liianki kanssa... Siivouskärpänen pörrää vain ajatuksissa. Suunnitelmia on palijon ja yhessä blogissa oli ajatus "kierrätä tavara päivässä" joko kaatikselle, kirpparille tai minne vaan. Tuossa ois ajatusta kyllä. Meillä on monta muuttoa takana ja aina sillon on kaapit ja varastot käyty läpi kunnolla, mutta taas sais käyä...

  VastaaPoista
 2. Täälä on ajatustasolla ollu jo kuukausia, että pitäis nuo vintin kangaspuut löytää kaiken rojun keskeltä ja saaja ees poloku sinne puitten tykö, että pääsis kutomaan mattoa.. aamulla sain raivattua ja siirreltyä ylimääräset pois eestä. Haaveissa lauantaina vetasta mattoloimi tukille..

  Ajelit vastaan iltasella... :)

  VastaaPoista
 3. Juupa juu,jokavuotinen perinnehän tuo mulle on:)Ku vaan pääsis aloittamaan->perusteellinen inventaario huushollissa!On pakko,kun ei ole tilaa,ei ole tilaa....
  Laiskamato mua on purassu;)

  VastaaPoista
 4. Hain muuten läpinäkyviä kannellisia muovilaatikoita ja pakkailin vaatehuoneessa kesävaatteita ja - kenkiä niihin. Tällä hetkellä vaatehuone näyttää hyvältä, mutta kauanko:) Ja laitoin aika reilusti tavaraa roskiin...

  VastaaPoista
 5. Jos vaan sais nuo pikkumuksut jonnekki lomailemaan muutamaksi päiväksi tai vastaavasti kotiapulaisen tänne huushollihommia hääräämään niin ois kyllä sekä sisustus- että siivousampiaisen pistoksia! Eli siitähän se on kiinni ettei ole aikaa :/.

  VastaaPoista
 6. Kyllä kummasti alkaa syyhyttää valon lisääntyessä, että nurkat pitäisi saada järjestykseen. Me onneksi on muutettu hyvin pienestä vähän isompaan taloon, ja huoneiden valmistuttua tila lisääntyy vähitellen. Kuitenkin näyttää siltä että tavaran määrä lisääntyy samaan tahtiin. Ihailen ihmisiä joilla huusholli on järjestyksessä ja tavarat paikoillaan. Itsellä siihen on kyllä pitkä matka.

  VastaaPoista
 7. näppi:hyvä ajatus, tavara päivässä. vaikka...musta tuntuu että meillä pitäs kierrättää 10 tavaraa päivässsä että olis jotain näkyvää tulosta...huoh.

  voi itku kun pääsis alkuun! huokailen vaan tätä romun määrää.

  mummo:sun projektit kuulostaa erilailla mukavilta, mulla ei mitään muuta tavotetta kun saada paikkoja siistiksi. ois pakko saada tilaa ja väljyyttä noihin varastoihin että vois taas varastoida. :) yövuoroihin ajelin, enpäs huomannut että ajelit vastaan. :) sillä tiellä pitää olla niin silmät tiessä ettei jouda sivuille vilkuilemaan.:)

  suvi: no näitähän riittää, kaikenlaisia ötököitä. :D laiskamato :D teillähän on siellä se yksi karvajalkakin :D hui sentään. :)
  tarttis saada projekti alkuun. sais lisää tilaa...ja väljyyttä. ja jotenkin elämää selkeämmäksi. ainainen kaaos alkaa ottaa otsalohkon lisäksi muutamaan muuhunkin paikkaan.

  katja: huippua! se olisikin hyvä että varastoissa tavarat olisivat selkeissä laatikoissa...eivät epämääräisissä pusseissa ja nyssyköissä. mietin kuumeisesti:missä teillä on vaatehuone? :)

  tinttara: sepä...tässä härdellissä ei hirveästi ole saumaa mihinkään ylimääräiseen projektiin. aika menee ihan näihin peruskuvioihin. ja kun on paljon porukkaa kulkemassa ja levittelemässä kamppeitaan, niin lopputuloshan on arvattavissa...aika jännä kyllä että toisinpäin homma ei toimi-siivoaminen ja kerääminen ei suju samalla laskuopilla (=paljon porukkaa)sukkelasti...huokaus.

  ehkä tässä on mukana jotain yövuorojen jälkeistä apatiaa. :)

  hillevi: valon vaikutus on kyllä niin huomattava! tekisi mieli kaikkia uusia raikkaita tekstiilejä yms...tavaramäärän lisääntyminen on mystistä. minäkin ihailen niitä ihmisiä joilla on kaaos hallinnassa. ja vähän kyllä kadehdinkin. :)

  VastaaPoista
 8. Järjestelin sitä alakerran vaatekaappikäytävän päässä olevaa vaatehuonetta, muistatkohan :)

  VastaaPoista