lauantai 28. tammikuuta 2012

tuunauksia


Vanhoja julkaisemattomia tuotoksia. Vanhojen polvesta kuluneiden ja nykymuotiin liian leveälahkeisten sammareiden uusi elämä -lahkeet poikki polven kohdalta, sivusaumat auki ja ompelua.Vähän vapaaompelua piti ujuttaa mukaan. Se taitaa olla kroonista. :) Kalenterin tuunausta. Tylsä musta Ajaston kalenteri piristyi kummasti. Yksi jänskä seikka tähän kalenteriin liittyy...työhommien selvittyä päätin ottaa käyttöön kalenterin niinkuin kai kaikilla muillakin ;) työssäkäyvillä..pakkohan se nyt on kun kaikki menot ja tulot :) ja työvuorot ja hoitamiset jne. Tähän asti olen selvinnyt jääkaapinoviversiolla. Kalenteri on kulkenut kyllä mukana kaikissa mahdollisissa paikoissa kuten kelalla, verotoimistossa, töissä, mutta yhtään merkintää siihen ei vielä ole ilmaantunut.  Kalenterin väliin on sen sijaan ilmaantunut lippuja ja lappuja...laukkuun mahtuva jääkaapinovi. :D  Ehkä minä vielä opin. :)

Tänään aamuvuorosta kotiin ajellessa sain kuningasidean! Työmatka on sopivan pitkä kaikenlaisille ompeluajatuksille.Miksei muillekin. :) Jokatapauksessa hyvää, omaa ja rauhallista aikaa. :)
Kuningasidea liittyy tähän nykyiseen hurahdukseen, kuinkas muuten...lasten piirustuksia voisi kirjoa kankaalle samaan tyyliin kuin tuo edellisen postauksen omakuva! Yhden kokeilukappaleen sain tehtyä. Hurja kasa kirjottavia rinsessoja ilmaantui pöydän nurkalle mutta tiitiäinen oli eri mieltä illan kulusta. Tunnin nukkumisen jälkeen ei huumori ollut oikein kohdallaan. Huutomöykkäkonsertti kestikin sitten loppuillan. Temperamenttia löytyy, samoin äänivaroja, ja draamantajuakin on osunut runsain mitoin. Mistä lie perinyt nämä ominaisuutensa? ;)

Pirteä pakkaskeli jatkuu. Villasukkien, -housujen ja  -paitojen riemukulkue täällä sisätiloissa ei pysy muodostelmassa oikein mitenkään. Miten te säilytätte sen kaiken?


-hanna-

7 kommenttia:

 1. Höh.Poistin kirjoittamani, täytyy joskus ajatella kaks kertaa, mitä kirjoittaa. Ei se pahaa ollut, ei, mutta, kun "tuntemattomana" täällä kommentoi, niin joskus eppäilee, ettei tuu väärinymmärretyksi. Nojoo.Lämmin kuva pöntöstä -turvallinen! Mulla homehtuu banaaneja laukkuun, ne siellä sulassa sovussa Pampersien kanssa( käyttämättömät):D Pakkasta täälläkin 33. Kiva hame, Miten se vappaakirjonta tapahtuu? Näytä. Tuvassa tarkenee. T. Kitkalta Pirta

  VastaaPoista
 2. Minäki oon harkinnu ostaa kalenterin, jonku oikeen nätin. Voi olla, että tämä vuosi menee tässä harkitessa, vaikka kohtahan ne vois olla alennusmyynnissä:).
  Niitten villavaatteiden säilytyksestä, en tiiä miten se oikea oppisesti tapahtuu, vaikka kuin olis koreja yms kuraeteinen pulloollaan niin, varmin säilytyspaikka on kodinhoitohuoneen lattia. Mutta toisaalta, ovatpahan sitte ihanan lämpimät vetää päälle jos kukaan ei oo jättäny lumisia kenkiään niitten päälle:). Ja jos ne ei oo siinä lattialla, niin kansa huutaa missä ne on. Luulevat, että mulla on kaikki meidän villavaatteet päällä.
  -anita

  VastaaPoista
 3. Siellä on siis päästy ompelemisen vauhtiin. Tuo rinsessatuhatjalkainen on aivan huippu. Sammoin tietysti omakuva!

  VastaaPoista
 4. Hei. Mietin, että minkä alan töitä teet, miten kykenet perheeltä, tai siis kun miehesi on kotona, mistä löysit sellaisen työn..jotain omaa alaako, siis minkä tyyppistä? tuskin hoito-alaa..Jos viitsit valottaa..:-) T. miettivä äippä

  VastaaPoista
 5. iliman kalenteria tää koti-äiti ei selviä päivääkään!jääkaapin ovessa ku ei ne menot yms säily:)
  tuo sammari-ompelus,saisko siitä koko kuvaa!;)meidän neitillä ku on just samantyyppisestä kankaasta mekko!
  työn iloa,ja virtaa kotihommiinkin...

  VastaaPoista
 6. Pirta: Onhan se, kirjoittaminen..samaa mietin joskus itsekin että tulenko oikein ymmärretyksi,kirjoitanko "sammakoita" jne.
  mun laukun sisältö on arvoitus minulle itsellenikin...joskus kauhulla ajattelen tilannetta että pankkikortti tai joku piippailee kassalla ja joudun tyhjentämään laukkuni..kääk.pampersien lisäksi tosiaan kaikkea mahdollista. :)
  hurja pakkanen siellä. täällä kuitenkin alkaa vain kakkosella nuo lukemat.
  minäpä koitan selventää vapaaompelun saloja jonakin päivänä. :)

  anita:kalenterit on kivoja. vielä kun oppisi sinne kirjoittamaan.
  villavaatteet näkäjään sielläkin yhtä hyvässä säilytyksessä kuin meilläkin. :)

  pikkusisko: välillä onneksi pääsee surruuttelemaan.rinsessainen tuhatjalka on kyllä näyttänyt tässä kulkiessaan ihan mukavalta. omakuvan jatkojalostus on kovasti mietinnässä...ei minkäänlaista ajatusta vielä.

  anonyymi: työhommat ovat olleet enemmän ja vähemmän aktiivisessa mietinnässä parin vuoden ajan. Työpaikka löytyi tutun välityksellä, ja järjestyi kaikkinen kiemuroineen melkein itsestään. :)Tällä kokemuksella (n.1kk)tuntuu siltä että työn ja perheen yhteensovittaminen on ollut yllättävän näppärää, johtuu osaltaan varmasti molempien vuorotyöstä ja työajoista, ja siitä että pienille tulee olemaan hoitopäiviä niin vähän, vain 4-5 kuukaudessa. Ja juurikin sillä hoito-alalla.:) Ihan koulutusta vastaavassa hommassa, tai ainakin melkein.Ei sairaalamaailmassa, mutta hoitamista ja sentapaista kuitenkin. :)

  VastaaPoista
 7. Suvi: juu onhan meilläkin seinällä toki jonkunlainen kalenteri. :) pakko. :) mutta tää on ihan oma. :)

  koitanpa näpsäistä lisää kuvia sammarimekosta. :)
  iloa sinnekin, aurinkoisia päiviä..:)

  VastaaPoista