maanantai 23. huhtikuuta 2012

sattuuhan sitä.kai teilläkin?Tulipas tässä yhtenä kauniina aamuna testattua yhtä kuuluisaa kansanviisautta. Niitähän on suomen kieli pullollaan, ja kyllähän vanha kansa tietää. Yövuoron jälkeen tunnelmoin pehmeästä tyynystä ja yleensäkin unesta, enkä arvannut että kokeilisin  miltä tuntuu mennä ruuan päälle maate.

Tämän kokemuksen perusteella voin vankkana mielipiteenäni kertoa, rakkaat lukijat, että mielestäni tuohon kansanviisauteen ja sen käyttöön liitetään liiaksi ylenpalttisia ja outoja positiivisia ulottuvuuksia, kuten leppoisaa makoilua ja syvää rentoutumista. Tässä empiirisessä tutkimuksessani en havainnut edellä mainittuja vaikutuksia, enkä myöskään kokenut ylevää, ihmeellistä hyvänolon tunnetta eikä mieleeni edes juolahtanut ottaa pieniä nokkaunia(jotka usein liitetään siis tähän kansanviisauteen) siinä ruuan päällä maatessani. Voileipä selän alla ei tuntunut mitenkään mieltä ylentävältä.

 Välitön seuraamus ei ollut niinkään rentoutunut, päinvastoin. Ruuan päälle maate menemisestä seurasi vain välittömiä puhdistustoimenpiteitä ja vuodevaatteiden vaihtoa.

Toisaalta, näin jälkikäteen ajateltuna tapahtumalla oli loppujen lopuksi oma rentouttava vaikutuksensa.  Yövuoron jälkeisessä väsymystilassa ruuan päälle maate- oivallus aiheutti  hihityksen josta  ei ollut tulla millään loppua.

Että ei se vallan huono tapa ole, mennä ruuan päälle maate. Kokeilkaapa vaikka!

Iloista alkuviikkoa! Muistakaa ruokalepo!


-hanna-

10 kommenttia:

 1. Voi elämä, sitä se on... :D Kiitos taas hyvistä nauruista! ;D Oliko lie ite kuvan sankari asialla?

  VastaaPoista
 2. Huh, huh:) Perinteisenä viisautena ok, mutta ei ihan noin kirjaimellisesti suoritettuna:)

  VastaaPoista
 3. Oi ihana elämä, hih! Meillä tuotiin eilen lunta tupaan ihan kirjaimellisesti......leikittiin pohjoisnapaa ja tuotiin legojääkarhu siihen tököttämään. T. Pirta susirajalta

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvistä nauruista. Arvasin että jotain tämän tapaista voisi olla tuon ruuan päälle maate menossa. Meillä saattaa myös löytyä ruokaa sängystä, jos ei oo tarkkana.

  VastaaPoista
 5. Meillä nyt on kuitenkin riitänyt ne pelkät leivänmurut! :D

  VastaaPoista
 6. Eipä oo tuotakaan asiaa tullu nuin kirjaimellisesti otettua. :)
  Kiitos taas Hanna! :)

  VastaaPoista
 7. kewa: se on. enimmäkseen naurattaa. :)

  puutarhuri: hän juuri. ei voi käsittää että vieläkään, tällä kasvatus-yms kokemuksella lapsosemme eivät pysy pöydässä syömässä...;)
  tämä nimenomainen henkilö varsinkaan. tekee mitä tahtoo. hohhoijaa. :)

  kanneli: aivan, en ole eneen ajatellutkaan että sen voisi toteuttaa ihan noin kirjaimellisesti-mutta se oli kyllä ihan helppo juttu. :)

  suvi: hyssyrät nimenomaan. :D

  Pirta:hyvältä kuulostaa elo sielläkin. lasten mielikuvitus on niin mahtavaa...pitäisi vain muistaa ottaa siitä oli irti. mitäpä niistä vesilammikoista! pääasia että käytiin pohjoisnavalla ja nähtiin jääkarhuja. :)

  Näppi: ole hyvä vain :)

  Sylyvi: olehan tarkkana, jos on muruja, on ollut leipäkin! :D

  mummo: kyllä tämä oli minullekin ihan ensi kerta kun kirjaimellisesti tätä testasin. :)

  minnariitta: semmoista se on, tämä elo, aina välillä. :)

  VastaaPoista