torstai 5. huhtikuuta 2012

vuodatus



Huhhuijaa miten aika kiitää...päivät ja tunnit vain vilahtelevat mennessään. Ja voi miten onkin ärsyttänyt tuo edellisen jutun otsikko kun se on tuossa noin kauan keikkunut!! Otsikointia kannattaa näköjään funtsia, paha päivä tuli, oli ja meni, sen jatkoksi tuli ihania ja kauniita, hyviä päiviä ja tuo yksi se vain aina siinä kummitteli. Tosipuheessa saattoi olla välissä otsikonkaltaisiakin päiviä että ei se sillätavoin ihan pieleen mennyt..
Blogiparka on jäänyt  vähälle huomiolle-onneksi te olette kuitenkin käyneet vaikka minä en ole tänne asti selvinnytkään kuin yön pimeinä tunteina jolloin näppäimistöltä ei ilmesty kuin julkaisukelvotonta tekstiä.

Sitä olisi pienen kirjan verran. Kaikenlaista pyykkiahdistusta, ärsyttäviä väsymysvuodatuksia ja siivotonta menoa. Mutta ei niitä viitsi muistiin kirjoittaa... siinä on jo ihan tarpeeksi että ne ovat olemassa...joten laitetaan muistiin semmoista jota viitsii ensi viikollakin lukea ja jonka julkaistuaan kehtaa mennä kauppaan ilman valeasua.

(valeasuja on onneksi säkillinen, että jos joskus lipsahtaa vähän kelvottomampikin juttu.)

Reilussa viikossa ehtii tapahtua monenmoista-normaalin sähinän ja suihkinan lisäksi ihan jotain erityistäkin. Pitkästä aikaa pääsimme häihin! Juhlavaa, kaunista, herkistävää, sykähdyttävää. Iloista, onnellista ja tarpeellista, peilata niitä elämänohjeita ja viisaita lauseita omaan elämään.Melkein piti ottaa käsivarresta kiinni sitä omaa joka oli sulhanen kaksikymmentävuotta sitten. :)  Tämä kevät tuo tullessaan kahdet muutkin häät, mukavaa. :)




Kevään valo on huumaava. Aamuiset ylösnousemukset eivät tunnu lainkaan niin pahoilta kuin pimeinä aikoina, myöhäisissä illoissakin hämärä on kuultavaa, keväistä. Yövuorojen ihmeellisyyksiin kuuluu seurata aamun sarastusta...käydä portailla haistelemassa kevättä, kuuntelemassa joutsenten laulua. Pajunkissat pörhistelevät, pienet virpojat toivat ja veivät noita kevään merkkejä.


Touhutöppöset täällä kotona vain parantavat vauhtiaan näin keväällä jos mahdollista vain on. Reippaat ulkoilijat ovat käyneet merellä retkeilemässä. Näistä kimaltavista ja aurinkoisista päivistä pitää nyt nauttia...mukavasti yöpakkaset ovat pitäneet sen pahimman loskamoskan kurissa, vaikka onhan sitäkin toki nähty.


 Pienin kulkee kokoajan varalta kengät jalassa jos sattuisi ovi jäämään joskus auki...ja joskus sattuu. Hips vain ja tyllerö on hipsaissut leikkimökkiin keväiseen asuun pukeutuneena: vaippa, t-paita ja kumisaappaat. Neitokainen on muutaman kerran suhauttanut omatoimisesti suihkuunkin, yhden kerran oli ollut varmaan valmiiksi märkä lattia kun oli pitänyt toppakengät jalassa suihkutella.... Yksi uusi kotityö on myös ilmaantunut rutiineihin. Touhutöppösen jäljiltä lämminvesivaraajan säädin on melko usein nolla-asennossa. Mikäpä siinä, tyttö on tullut isäänsä, säästäväisyyshän on hyve. Toisaalta osoittaisin syyttävällä sormella sitä arvatenkin miespuolista insinööriä joka on kyseiseen malliin suunnitellut tuon säätimen juuri sopivalle korkeudelle 60 cm lattiasta.


Ompelua on tullut harrastettua vain unissaan.Yhtenä yönä näin unta iiiihanaasta kangaskaupasta jossa minä oli töissä. Siellä myytiin maailman kauneimmat napit ja nauhat, sieltä löytyi tukikangasta sataa eri laatua ja mitä siellä ei ollut niin sitä ei tarvitakaan. Siellä oli Kokkolan vanhasta kankurin kamarista se piiitkä myyntitiski ja se ihana vanha vaaka rautaisne punnuksineen.. Mistähän ne sinne tupsahtivat?

 Yövuorojen jälkeisenä iltana ajattelin piristää itseäni ja ommella. Leikkelin  raitatrikootunikan, siihen mätsäävät apliskankaat ja kaikki mutta ei siitä tullut ihan mitään. Tunikasta puuttui toinen takakpl vaikka muka moneen kertaan tarkistin että kaikki palat on leikattu..sitten säädin siihen puuttuvaan palaan puuvillakankaan jonka poimutin yms ja kiinnitin väärinpäin. Poimutuksen reunakäänteen ompelu ei onnistunut mitenkään ja suurta itsehillintää ja itsekuria osoittaen keräsin kaikki pois ja heitin roskiiin. Paitsi en sitä ihanaa aplistilkkua. Harjoituksen puutetta. Jospa taas jonakin päivänä paremmin nukkuneena. :)

Tuon ompeluhetken aikana touhutöppönen oli löytänyt kynän.Seinästä  löytyi kuulakärkikynätaideteos. Eikä lähde pois. Toisaalta, onneksi hän ei ollut sillä toisella kynällä piirtänyt kuin omaan naamaansa.



Aina löytyy asioista valoisampi puoli kun vain tarpeeksi tarkasti ja otsalampulla katsoo.

(Sen lampun paristoja voi muuten ladata kirpputorikierroksella, päiväkahveilla hyvän ystävän seurassa tai jos oikein tyhjäksi on mennyt voi joutua kiinalaiseen ravintolaan. Joskus jopa lomareissulle.)

Muistakaa ladata pattereita! :)

-hanna-



19 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja kivaa tekstiä.
    Häät on kyllä aina niin ihania!:)
    Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla teistä! :)
    Kaunista kevättä ja Hyvää Pääsiäistä! :)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa tekstiä,elämää parhaimmillaan,just sellaisena ku sen kuuluu ollakin!Ajattelepas,jos ei sinullakaan tuota touhu-iitaa olisikaan,miten tyhjältä elämä tuntuisi?;)
    Kiinalainen ravintola...hmmm...tekis mieli mennä sinne juhlistaan näitä pyöreitä,mutta kanssa-ystäviä ei semmonen pulju kiinnosta:(

    VastaaPoista
  4. Ihanaa tekstiä Hanna! <3

    VastaaPoista
  5. Hupaisia kohtia, nauratti niin. Koitahan jaksaa niiden yövuorojen keskellä, huh kun jo ajatus niistä alkaa haukotuttamaan:)

    VastaaPoista
  6. No niin pääsinhän minä kuulemaan sinusta ja elämästänne, kiitosta kovasti. Ei kuulosta yhtään siltä, että olisit sivustaseuraaja.Päinvastoin. Elät kaikessa mukana sytämellä, rakkaasti. Tässä kohin oli äsken tekstiä, mutta poistin. Jätän palstatilaa muille :D Häät on ihania,ei oo kukkaan tutuista nyt tahtomassa. Oispa.Hyvvää Pääsiäistä! t . pirta

    VastaaPoista
  7. Se olis kuulkaa Jämsässä parin viikon päästä hyvä tilaisuus ladata niitä pattereita, kun poliisit, rajamiehet, tullin ja vankeinhoidon väki kokoontuu virkistysviikonloppua viettämään! Jos sattuu kuulumaan kyseiseen porukkaan. Ja onhan niitä muitakin hyväksi havaittuja latauskursseja pilvin pimein. :)

    VastaaPoista
  8. Joo ja mulle se ajaton : D Hyvä Hanna! Kyllä takintekijä M tietää.

    VastaaPoista
  9. Ihana kirjoitus taas. Kyllähän niitä patterin latauksia tarvitaan tämän tästä. Itse oli siskojen, äitin ja miniöitten kans mökillä ja siellä todella tuli akut ladattua,kun sai nauraa mahakipiänä..... Keskusteltiin ja juteltiin todella paljon....

    Oikeen ihanaa ja mukavaa pääsiäistä sinne teille koko perheelle!!!

    T.Sanna S.

    VastaaPoista
  10. Näillä kuvilla ja jutuilla jaat kaikille niin paljon hyvää mieltä! Oikein aurinkoista pääsiäistä!t. Anu

    VastaaPoista
  11. Oi niitä Sinun teksteja, tulen aina niin hyvälle mielelle!!! Samanlaisia piirrystyksiä mieltäkin löytyy ja tulee varmasti vielä lisää löytymään, hyvää että remppaa on jäänyt kekskeen 7v sitten...

    VastaaPoista
  12. Glad Påsk - Iloisia Poskia, niitähän siellä tuntuu riittävän joka lähtöön!

    Kiitos taas hienosta sanailustasi - ihanaa ja uniikkia verbaalista kuvakudosta :)

    VastaaPoista
  13. Ikävä näitä tekstejä jo kerkeski tulla. Ainut blogi, jossa mulle teksti on pääasiassa. Kuvia ollenkaan moittimatta.
    Toisaalta tuntuu, että ois kiva käyvä töissä "ihmisten ilmoilla", mutta sitten pitäs kohdata silmästä silmään nuo pyykkivuoriahdistukset. Niistä tulis sitten semmosia pakkoja. "pakko nyt illalla pestä pari koneellista..."

    VastaaPoista
  14. Häät on kyllä niin ihania. Tällä hetkellä ne on erityisen ihania, nimittäin nyt ei lähipiirissä ole useinkaan häitä, joten tuntuvat erityisiltä juhlilta. Käyppä kattomassa osoitteessa es-aneuloo.blogspot.com. :D

    VastaaPoista
  15. Tänään just pyyhin seinästä kuulakärkikynän jälkiä.. :) Ihania kuvia, niin söpöjä nuo pikkuiset :)

    *anna*

    VastaaPoista
  16. anne: kiitos :) ja samaa mieltä kyllä olen, :) että häissä on niin ihana käydä. mukavaa Pääsiäistä teillekin!

    kehrä: kiitos, samoin sinne valoisia kevätpäiviä ja oikein ihanaa Pääsiäistä. :)

    suvi:elämää on. :)touhu-iitoja pitäisi olla joka talossa!elämän suola, sanoisin.
    Kiinalaiseen vain! siellähän voi käydä ihan itsekseenkin, jos ei samanhenkistä seuraa löydy, on tullut sitäkin latauskonstia koitettua. Paremmalta toki maistuu hyvässä seurassa... :)

    tinttara: kiitos <3

    kanneli:mukava jos nauratti... :) ja yövuorot vaativat kyllä asennetta..vielä ei oikein mene ihan itsestään.

    pirta:ollos hyvä vain :D ja kiitos itsellesi...mielelläni olisin lukenut senkin tekstin jonka poistit...mitähän lie sisälsi? jotain ajatonta... :)palstatila ei kuitenkaan ole kortilla. :)Hyvää Pääsiäistä myös sinne susirajalle! :)

    Suvi:tuon mainitsemasi latauskurssin kutsu tipahti postilaatikosta....siitä onkin vuosia kun olemme viimeksi olleet. entäpä te? olemmeko kenties tavanneet...:) pattereiden latauspaikaksi aivan oivallisia nuokin kurssit. :)

    Sanna.S:teilläpä kuulosti ollleen huippu latauskurssi! hienoa että saatte aikaiseksi semmoisia....mukava. oikein Hyvää Pääsiäistä sinnekin!

    Anu: voi kiitos <3! Ihanaa ja aurinkoista Pääsiäistä sinnekin!

    kewa: ihanaa että niitä löytyy teiltäkin!jotenkin sitä ajattelee että ei muilla kait ihan tämmöistä ole...remppa on täälläkin loputon. ei ole oikein motivaatiota kun mikään ei pysy kuosissaan kovinkaan pitkää aikaa...mutta rempataan sitten eläkkeellä. :)

    kummitäti: kiitos <3. iloisia poskia sinnekin. :)

    sylyvi:kiitos kauniista sanoistasi. :) ihan ihmeellistä että te jaksatte näitä muistiinpanoja käydä lukemassa ja kommentoimassa. minä saan näistä niin paljon...<3
    ihmisten ilmoilla on kyllä ollut mukavaa, kääntöpuolikin on kyllä olemassa... :)

    es-a: meilläkin niitä on nykyisin harvoin. ja siksikin ovat tosiaan erityisiä. :) kivat sivut olivat siellä...mukava juttu!

    *anna*: kerrohan millä sait ne taideteokset pois? :)tuosta tapetista kun tutnui vain pinta lähtevän irti kun yritin siivoilla. :)

    VastaaPoista
  17. Ei olla varmaankaan kurssilla tavattu. Me ollaan menossa nyt viidettä kertaa. Rajan porukkaan kuulutaan.

    VastaaPoista
  18. ...ja tuo edellinen kommentti oli tietysti minun. Isännän gmail-tunnuksulla vahingossa kirjoitin.

    VastaaPoista
  19. Meillä kuulakärkikynällä taiteilua oli maalatulla seinällä ja puupinnalla..lähti Onneksi on-aineella..sellaista jauhemaista. Sieni ensin kastellaan ja sitten sipaisu jauhetta ja pyyhitään. Lopuksi puhtaalla kostealla rätillä pyyhkäisy. Tuota jauhetta löytyy myös toisella nimellä..en nyt muista millä. Toivottavasti löydät sitä ja pääset kokeilemaan! :) *anna*

    VastaaPoista