torstai 3. toukokuuta 2012

käsityöllistä

Kaikenkarvaisia esteitä meinaa kasaantua blogipäivitysten eteen mutta viidakkoveitsen ja pahan sisun avulla se onnistuu..päivittäminen. Se vaatii korviensulkemiskykyä ja tekemättömientöidenylikatsomisosaamista. Joskus se saattaa tarvita myös haasteellisia kyttäys-, varaus-, sekä riisto-operaatioita suhteessa bloggaajaan ja läppäriin.

Ottaen huomioon nykyisen aikataulutussuhdanteen, vuorotyön aiheuttamat epärytmit ja muun organisaation keskiraskaan rakenteen on suorastaan hämmästyttävää et
tä näitä silloin tällöin tänne ilmaantuu. Päivityksiä. :)

Viime aikoina päivitykset ovat olleet höpötysvoittoisia, alkuperäisestä käsityöblogi-ideasta ei ole ollut havaintoja mies-, eikä naismuistiin. Mutta nyt tulee, tsadaa!

Pari trikoista tunikaa on odotellut kuukauden verran nappeja. Nappien kiinnitys oli peräti kahden minuutin homma.

Marimekon palatrikoista valmistui jollain ottobren velourmekon kaavalla(se vihreä siinä kannessa jossa tyttösellä oli myös velourhattu jossa kivoja kangaskukkia) muokaten ja säätäen yhdenlainen tunikantapainen. Ohjeesta ja kaavasta poiketen tein helmaan vain yhden röyhelön ja senkin huomattavasti vähemmillä poimutuksilla kuin ohjeessa. Helma suorastaan pyysi jotain aplikaatiota ja postin tuoma miniBoden-kuvaston mainoslehtinen sai toimia inspiraation antajana. Pikkutirpuset tehty sen pohjattoman tilkkuvaraston aarteista, kiinnitetty vahvistetulla suoraompeleella ja nokat ynnä koivet  vapaaompelusäädöin. Valheellinen nappilista ja helman kantti ohuenohutta vanhaa huivia...napit viimekesäisistä nappikaupoista.Pikkuruudulliset hörhelöt vanhaa kauluspaitaa.  Punainen trikookantti omasta vanhasta trikootopista.


Kuva vähän kummallisen värinen ja ei kait se röyhelö ihan noin kierossa ole..ja kantin ompelu ei ihan napsahdellut kohdilleen. Harjoituksen puutetta.

Toinen tunikansukuinen ompelus on samaa värimaailmaa, omasta löpsähtänythelmaisesta paidasta leikelty ja ommeltu, samalla ottobren kaavalla suunnilleen samoin muokkauksin kuin edellinen raitapaita.
Tämä ehkä saa helmaan vielä pyöreäpohjaiset taskut, Saa nähdä. Passaisivat näpsäkästi kyllä tähän.
Napit on ommeltu punaisella muliinilangalla, kolmella säikeellä. Aika kivalta näyttää, isoihin nappeihin sopii, korostuu. Tykkään. :)

Pistoja ja pintoja -kurssi jäi jo kesälomalle. Tosin tapasimme toisemme jo kertaalleen kevätjuhlissa yhden kurssilaisen uskomattomassa taidenäyttelyssä. Mielelläni esittelisin teille noita töitä, tai kuvia niistä, mutta meihin netinkäyttäjiin mahtuu monenlaisia kuvakaappareita ja valitettavasti tästäkin blogista löytyneitä kuvia kirjontatöistä on tullut vastaan muissa yhteyksissä, luvatta. Miten pieni vaiva olisi kysyä lupa kuvan käyttämiseen! Ja miten hyvä mieli siitä jäisi kaikille osapuolille.

Tämä kurssilainen joutui kuitenkin laiskanläksylle  ;) sillä kurssitehtävä ei valmistunut ajoissa ennen kesälomaa.(tosin kesäläksyjäkin saatiin, sekä oppilaat että ope) Omakuvan työstö sai tarvittavan sysäyksen tuolta taidenäyttelystä, keltaisia kankaita valikoitui hyllystä, muotoutui yksinkertaiseksi tilkkutyöksi ja yhdessä farkunlahkeen kanssa niistä tulee naamakirja. Kirjaimellisesti.
Homma on vielä vaiheessa, ja toteutuskin on osin arvoitus..Hiljaa hyvä tulee, kuulemma. :) Päällystettävä naamakirja, kymmenen sentin kirpputoriostos, vakuutusyhtiön logolla varustettu kansio pääsee pian toimittamaan idea-, ohje-, ja inspiraatiokansion tärkeää virkaa. Ja mistä ne ideat yleensä napataan? No TAKATASKUSTA, tietysti. :)

Puolivalmiita ei kai yleensä esitellä, mutta en millään malttanut! Vielä mietinnässä joku kiinnityssysteemi, mahdollisesti napilla ja nauhalla, vähän nappeja koristeeksi ja ehkä kirjontaakin...samoin sisäpuolelle on tulossa jotain pientä härpäkettä. Mukavaa puuhaa, ja ah! miten tarpeellista!

Mukavaa ja tarpeellista puuhaa on myös meidän keväinen hupimme joka  on levittänyt tuoksuaan joka niemeen, notkoon ja saarelmaan näillä nurkilla. Että jos täälläpäin savuaa, se yleensä on hallinnassa. :)


Iloisia kevätpäiviä kaikille! Me paistoimme illalla ensimmäiset muurinpohjalätyt! Ulkoruokintakausi on alkanut. :)

-hanna-

10 kommenttia:

 1. Tosi kivat harmaa-raidalliset ja hienot napit, kiitokset muliinilangan vinkistä!!!

  VastaaPoista
 2. Pirtsakat paidat. Kivoja ideoita olet keksinyt ja vielä hyödyntämällä entisen elämän omaavia kankaita:)

  VastaaPoista
 3. ihanat paidat...kerkiät ommella kaiken muun lisäksi!

  VastaaPoista
 4. No voi, täällähän niitä vapaatikkauksia taisikin olla ihan enemmälti... :) Täytyisi melkein kirjekurssia pyytää, omat kokeilut ovat vielä jokseenkin haparoivia.

  VastaaPoista
 5. Paidoista tuli ihananat ja naamakirjan viimeistelyä odotan mielenkiinnolla - lupaavalta näyttää :)
  - Katri -

  VastaaPoista
 6. tuskin maltan odottaa millainen sinun facebookista tulee- se on jo hyvässä vaiheessa! Toisten naamakirjat on juuri aseteltu näytteille galleria myötätuuleen. Oma "kesä-puuha-materiaalini" on huolestuttavan suuri- kuten sanoin voi olla, että ei yksi kesä riitä...t.ope

  VastaaPoista
 7. Hianot tunikat taas, kuinkas muutenkaan :). Ja tuo naamakirjan hyvä aloituskin näyttää hyvältä :). Kiitos muuten puhelintsempistä :), pistin vähän siivoustuulia tuulemaan :D...

  VastaaPoista
 8. Pikkusisko: no kiitos, kivalta se näyttää minustakin. :) värikäs ainakin, niin jospa se piristäisi arkisia päiviä. :)

  kewa: minulla on nyt jotenkin semmoinen kausi että tykkään noista harmaista ja mustista. :) muliinilankajuttu on kyllä kiva!

  kanneli: entisen elämän omaavat kankaat ovat jotenkin lähellä sydäntä. :) niissä on joku juttu josta saan enemmän inspiraatiota kuin uusista kankaista. en osaa sitä sen tarkemmin selittää. :)

  suvi: aina välillä on pakko ommella vaikkei oikeasti ehtisikään! se auttaa hallitsemaan kaaosta...ainakin päänsisäistä, ulkoinen kaaos yleensä vain pahenee.
  voimia suvi teille sinne, luin blogistasi surusta lähipiirissä... vaan en päässyt kommentoimaan jostain syystä.

  susanna: minäkin olen ihan vasta-alkaja vapaatikkauksen saralla, mutta hurjasti koukussa, tai neulassa, miten se nyt sanotaankaan. :) jos sinulla on kinkkisiä kysymyksiä aiheesta niin lukijakunnassa on kyllä varsinaisia taitureita..asiantuntemusta löytyy sieltä ainakin. :)

  katri: aika kauan nämä paidat olivat melkein valmiita!naamakirjasta tulee semmoinen räpellys...riemunkirjavaa tämän arkisen harmaan vastapainoksi. :) toisille ne naamakirjatkin ovat semmoisia selkeitä ja harmonisia kuten elämäkin. :D

  ope: varsinkin vaiheessa. :) näyttely pitää kyllä päästä katsomaan. :) kesäläksy aiheuttaa täälläkin päässä pientä päänvaivaa, ei niinkään materiaalin paljous vaan sen sisältö. :D ruoansulatus aiheuttaa närästystä. :D

  anonyymi: olepas hyvä vain, sain virtaa minäkin että tunne ihan molemminpuolinen.:) naamakirjat ja tunikat ovat semmoista mielenterveystekemistä. välillä on ihanpakko. ihanpakko olisi myös sukeltaa noihin romulaareihin..jospa saisin jonkunlaisen kohtauksen tässä jonakin päivänä. :)

  VastaaPoista
 9. Joku voi napata sen ässän myös hihasta :)

  Kiitos sinulle taas kerran tarinoista & turinoista, kuvia ollenkaan unohtamatta! Naamataulusta tulee varmaan tosi sykähdyttävä.

  VastaaPoista