torstai 17. tammikuuta 2013

liemessä

Pakkasia piteleepi. Pakkaspäivän mainio ajanviete on värjäillä kangastilkkuja mitä kummallisimmissa liemissä, lisäillä suolaa, teepuruja, kahveja  ja etikkaa loraus  ja ropsaus milloin mihinkin kippoon...joidenkin samalla jääkaapilla käyvien mielestä minulla on kummallinen harrastus.

Aika kummalliselta harrastus alkoi tuntumaan itsestänikin, kun ruostevärjäyksessä lilluneista kankaista tuli armottoman rumia.Etikan haju nenässä ja tippa silmässä katselin kukertavia silkkipaidan palasia...mutta kun leikkiin on ryhtynyt niin leikkiä pitää jatkaa vaikka sydäntä kipristäisi. Rumat kankaat saivat uuden kylpyveden, kahvia ja aasialaista ärhäkän väristä marinointimaustetta. (tuoksu oli perheenkin mielestä huomattavasti parempi.)

tällä kertaa kuvapläjäys värjäyksistä. 


Vasemmanpuoleinen organzansukulainen ilman värjäystä, oikealla kahdessa liemessä lillunut. Tästä tuli kiva. Värisokeana en arvaa laittaa tähän minkävärinen siitä tuli...katsokaa itse.


Muistikirjaräpellys. puhki luetusta muumikirjasta sivuja...kansiksi. Varsinaisiksi sivuiksi kahvilla vanhennettuja kopiopapereita..odottavat vielä hienosäätöä, silittämistä ja koneompelua. 


Ylläolevassa kuvassa vasemmalla alkuperäinen possunpunainen sifonkihuivi, oikealla kylvyssä käynyt huivinpuolikas-se  sai uuden värin ja tunnun...tästä tykkään! 


"Ihonvärinen" ryppy/poimusifonki ui myös kahdessa kylvyssä. Ensimmäisen ruostevärjäyksen jälkeen se oli aika kaamea...mustia rumia läikkiä, ja pohja ei ollut lainkaan värjääntynyt. Vanha kunnon kahvi pelasti tämän . Ja tuo eksoottinen lisä. :)

Tätä ei auttanut edes se kahvi. Eikä aasialaisen eksotiikka..rumaa on. Mutta elän toivossa etttä oikeilla asusteilla tästä saattaa kuoriutua salonkikelpoista.


Jos vaikka näillä asusteilla?? Ei enää edes näytä ihan niin pahalta.

Syksyllä sain ystävältä vanhan valkoisen silkkipaidan.  Yhden palan siitä laitoin ruostevärjäykseen mutta siitä tuli karmea. onneksi se pala oli niin pieni...Erääseen  tekeillä olevaan projektiin tarvitsin harmaansävyistä kangasta, ja uskokaa tai älkää minulla ei ollut. Pestessäni taloverhojen teossa  (edellisen postauksen kuva) käytössä ollutta leimasintyynyä riemastuin kun siitä irtosi niin komea harmaa sävy. Äkkiä altaan tulppa kiinni, ompeluhuoneen uumeniin kaivelemaan sopivia tilkkuja sinne uoptettavaksi ja tulos on tässä. Niin hienoa...elävää, että harmittelen kun en koko paitaa sinne tuupannut. Vain takakappaleen. :)


Harmaa on kaunista. Ja silkki. Näitä kokeiluja täytyy ehkä tehdä lisää. Ihan kaikki tuotokset eivät ole tässä esittelyssä. Seuraavaan postauskertaankin jäi vielä värjättyä materiaalia.  

Virkistävää ja innostavaa puuhaa. Harmaista sävyistä huolimatta. Tai ehkä juuri siksi. :)

8 kommenttia:

 1. Kerroit, että jostain tuli rumaa..? Ei kuvissa ainakaan mitään rumaa näkynyt, tai oisko se niin rumaa, että on kaunista. :) Ja sopivilla asusteilla oikeinkin hyvä.
  Ihastelin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanoinkin noitten kuvien kanssa säätäessäni että nää kyllä näyttää kuvissa paremmilta kuin luonnossa :D mutta ehkä se on juurikin noin, niin rumaa että on jo kaunista. johonkin vapaaompelutyöhön voisin kuvitella tarvitsevani jotain tuommoista rumankaunistakin kangasta. :)

   Poista
 2. Mielenkiintoisia värjäyksiä. Ei rumia ollenkaan! Olipa mukava lukea näistä kokemuksista. Lankoja tulee kyllä värjättyä, mutta kankaita en ole vielä kokeillutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. värjäyshommat ovat niin mielenkiintoisia!! aivan täysin neuletumpelona en edes ole haaveillut lankavärjäyksestä,ihaillut olen niitä monesti. ne luonnonväreillä värjätyt ovat kyllä niin kauniita.

   ehkä minulla oli toisenlaiset odotukset noihin ruostevärjättyihin, ja siksi näyttävät niin rumilta...aikasempi erä oli niin ihanaa, ja sisko oli värjäillyt myös ja ne olivat ihan huokailuttavia. nämä menivät jostain syystä mustaksi ja epämääräisiksi, ja se ruoste ei oikein tarttunut, en tiedä miksi. Ehkä nuo mun autotallin pohjalta kerätyt aarteet olivat jotenkin vääränlaisia. :)
   seuraavaan erään keittiön aarteita. :)

   Poista
 3. Tuo "ruma" näyttää kyllä ainakin kuvissa tosi hienolta noiden asusteiden kanssa. Just tuollaista patinoitunutta sekin :) Toiveikasta torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miten se näyttääkin tuossa noin hienolta! :) oikeasti on aika rumaa. :) mutta eiköhän se johonkin turhuusompelukseen uppoa. :)

   ihanaa torstaita sinne myös. :)

   Poista
 4. Monenlaista siellä on kokeiltu :-). Sinähän se keksit niille erilaisia paikkoja mihin niitä upottaa. On kyllä mielenkiintoista puuhaa. Mahtavia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaikkea pitää kokeilla...siellä käsityöpiirissä jossa olen kulkenut on naisilla niin hienoja käsinvärjättyjä kankaita että iskee kateus. tämmöisillä liemillä on hyvä kokeilla kun niitä yleensä löytyy kaapista, ei tarvitse lähteä vartavasten ostamaan värejä ja muita kinnittimiä...sopii tämmöiselle joka yhtäkkiä saa päähänsä että nyt jotain käsityöpuuhaa. :)

   on se ainakin jännittävää kun ei ikinä tiedä miltä ne oikein tulevat näyttämään. :)

   Poista