sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

noin 18 litraa valkoista maalia

Täällä se vain maailma valkenee valkenemistaan ja muuttuu yllättävän  mustavalkoiseksi. :) Valkoisella maalilla on ihmeellinen vaikutus! Kaikki puhdistuu, valaistuu ja muuttuu ihan uudeksi. Välillä joutuu ihan silmiään hieraisemaan aamulla herätessään että oikeinko tämä on totta!!!
Maailman valkenemisen myötä menee koko kalustus uusiksi. Tai no, pitäisi mennä. Mutta onneksi kaikkea ei voi saada eikä se kaikki mihinkään täällä mahtuisikaan...:)

Maalilla saa ihmeitä aikaan kalusteissakin...kunhan vain jaksaa sutia. Ja vielä riittää sutimista pariksi viikoksi. 
Yksi makuuhuone odottaa vielä uudistumistaan...muuten on listoja myöten kaikki valmiina. Ihanaa. 

Palmusunnuntaihin kuuluvat täällä Pohjanmaalla pienet ja iloiset virpojat.  Mukavannäköistä joukkoa kulki kylätiellä, piipahteli ovella virpomassa ja tuomassa hyvää mieltä. Meiltäkin lähti virpomiskierrokselle trullilauma!
Hirmuisen saaliinkin saivat-herkkuja on mussutettu koko ilta.  Mukava päivä. :)Käsityöllinen anti on viime viikkoina rajoittunut ainoastaan maalipensselin heiluttamiseen. Paitsi yhden käsityökerhopäivän verran..Sen päivän tuotokset tosin eivät varsinkaan kooltaan olleet kovinkaan suuria-tyvekistä helmiä ja sensemmoista. Tosin tuotokset eivät ole se kaikkein tärkein osa käsityökerhoa, se tuli taas niin todistettua. Tyvek-helmistä on kässäkerhokolleega kirjoittanut omassa blogissaan,käykääpä kurkkaamassa.  Omat ovatkin vielä kuvaamatta, huomasin juuri. :)

Käsivarsista on tässä maalausurakan varrella löytynyt kohtia joiden olemassaolosta ei aikaisemmin ole ollut aavistustakaan...hieman liian matalalla porrasjakkaralla katonrajaa maalatessa joutuu mukavasti kurottelemaan.  :)  

Blogiparka on joutunut odottelemaan..päivitystahti on luvattoman hidasta. Julkaisemattomia käsityöjutskia olisi jokunen odottamassa..voi sentään mihin ne nämä päivät karkaavat! 
Iloinen yllätys odotti minua täällä! Palaan tuohon tunnustukseen tässä hetimmiten.  :) Kiitos, Paula!


(ihan vähän kankaitakin on tullut ostettua..kunhan remontti saadaan sille mallille---niin sitten surisee.)

6 kommenttia:

 1. Kyllä näyttää niin houkuttelevan ihanalta, että pitää kyllä livenäkin päästä pian katsomaan :) Ihania yksityiskohtia olet kuvannut. Teillä oli jo trullipäivä, meillä vielä odotellaan. Ensi lauantaina lapset pääsevät virpomaan. Söpöjä trulleja on teilläpäin kulkenut :) Jännityksellä odotan mitä sinä alat hurauttelemaan saumurilla kun sen kimppuun pääset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan mielellämme otamme vastaan kyllä! :)
   virpomispäivä on vähän niinkuin toinen joulu, on se niin mukava päivä. Ja täällä ainakaan ei ole jonoksi asti trulleja, enemmänkin olisi saanut vierailla.
   kyllä niin jo saumuria tekisi mieli käynnistellä..yksi remppahuone vielä!

   Poista
 2. Yhtäkkiä huomaan, että joka puolella ihmiset maalaavat ja sisustavat. Yritän laiskuuttani välttää tartuntaa... Onnistuin käymään (työreissun) jopa rakennusmessuilla "huomaamatta" mitään kiinnostavaa... Nuo teidän virpojat on niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on tämä kevät...lisääntynyt valon määrä jne. :) kyllä se vielä tarttuu.usko pois. :D
   rakennusmessut menneet ihan multa ohi...onneksi. :) ihan on tässä pintarempassakin puuhaa! mutta ei voi valittaa, onhan se niin mukavaa, tämä lopputulema. (jännetupentulehdus poislukien )

   Poista
 3. hurmaavia virpojia!On se niin jännä,ku täällä ja siellä on tuo palmusunnuntai virpomis-päivä,kuitenki tässä välissä(siis meijän ja teijän) on paikkoja,missä virvotaanki lanka-lauantaina :)
  tuo remontoiminen on tarttuvaa...meillä katto-remontin teko tarttu naapurista,tai 2.sta naapuri-rivitalosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuvirpojat ovat kyllä niiiiin valloittavia! Minunkin kotiseudullani virvotaan lankalauantaina-alkuun täällä asuessa oli opettelua että muisti palmusunnuntaiksi varata palkkoja. Nyt ei kyllä pääse unohtumaan, on noita muistuttajia.

   phuuuuuuh-puhalsin täältä lisää remontti-intoa, tarttuuko? :)

   Poista