torstai 28. elokuuta 2014

vaaleanpunaisia unelmia, osa 1

Kun isoveli menee naimisiin, tarvitsee pienin pikkusisko elämänsä ihanimman mekon.

 Jotain vaaleanpunaista ja värkättyä siinteli äidin sielun silmissä ja kun väri sopi hyvin sekä mekon kantajalle että  hääpuitteisiin, niin mikäs sen mukavampaa.

Ideanpoikasia hain Pinterestistä, Ottobre-lehdistä, Mekkotehtaan sivuja plaraillen ja löytyipä kirjahyllystä pari muutakin mekkokirjaa. 

Kankaiden kaivelussa arkistojen kätköistä kului toinenkin tovi. Kankaiden hamsteroinnista on todellakin hyötyä...tähän versioon löysin valkoisen naisten pitsipaitapuseron, valkoista lakanakangasta ja valkoisen pitsiverhon. Seuraavaksi kaupasta  Dylonin käsivärjäysväriaine, värinä pink flamingo.
 (Upotin liemeen aika paljon kangasta ajatuksena kakkososa ja kolmososakin..nelososasta haaveilin mutta se ei toteutunut.)

Kaavoja ei ollut. Oli vain idea, mielikuva ja innostus. Mittoja, vähän kuminauhaa väljimpiin paikkoihin, sovittamista, pähkäilyä ja ihastelua. Yllättävän vähän purkamista!!


Yläosassa pala siitä naisten paitapuserosta pitseineen, olkaimet lakanakangasta  ja helma pitsiverhoa. Alushamonen lakanakangasta. Kukkapanta on H&M:n ihanuushyllystä. Kampaus taitavan isosiskon käsialaa.



Takaa olkaimet menevät ristikkäin ja niitä somistavat valmiista nauhasta poimutetut röyhelöt. Nauha on vanhimman siskon perintöjä.
Liika väljyys on koottu kuminauhalla tuohon pieneen/matalaan  takakappaleeseen, sinne päällisen ja vuoren väliin . Toimi hyvin! 
Heinäkuun helteillä hankittu rusketus näkyy kivasti. :)


Helmassa joustava satiinivinokantti tuo kivaa säihkettä. Uudet valkoiset ballerinat ovat kuin piste ii:n päällä.
Ihana prinsessa.
Onnellisena uudessa mekossa.
:
Ompelija-äitikin oli niin onnellinen tästä mekkosesta..
täytyy varmaan laittaa seinälle sitten kun ei enää ole käytössä.



20 kommenttia:

  1. Tämä on niin mykistävän ihana !!! Ehdottomasti seinälle laitetta, niin kaunis. Sinulta se onnistuu nuo värjäykset ja toteutukset tuosta vaan ideoiden pohjalta, aivan upeaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On Se vaan niin mukava tunne Se onnistumisen tunne.:)

      Poista
  2. Ilman kaavoja ym., hieno suoritus. Ja neiti on syystäkin ylpeä :), ei oo kovin monella ite tehtyjä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jotenkin niin halusin itse väkertää näihin juhliin tyttösille mekot. Kaupoissa on ihania,ja joskus tuntuu että lapset varmaan mieluummin ottaisivat kaupan tätien tekemän...mutta tästä kyllä lapsikin oli onnellinen.:)

      Poista
  3. Nätti kuin mikä, aivan supersuloinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos,tässä on kyllä oikein semmoinen suloisuusjuttu päästetty irti,väri ja pitsi jne.joskus sitä ihan turhaankin karttaa noita söpöstelyjä,olen vähän semmoinen,mutta näissä kyllä lähti vähän lapasesta. Mutta niin tykkään kyllä,minäkin.:)

      Poista
  4. Ihana, kauniin taulun saisi viimeisestä kuvasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Samaa olemme täällä puhuneet,olisi ihana teettää tytöille seinälle näistä taulut. To do-listalle!

      Poista
  5. Nyt Hanna kyllä ylitit jopa itsesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi,jopa!:) On tämä kyllä ihana. Ja olen kyllä vähän itsekin hämmästynyt että sain nämä ihan itse aikaiseksi, ilman kaavoja. :)

      Poista
  6. Olis muuten kiva nähdä kaikkien muidenkin siskojen juhlaeleganssia ... Veljet oli tietty uljaita puvuissaan ihan pikkuveli lelliakakkua myöten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitetaan korvan taakse tämä toivomus.:) sinun syysi, tai ehkä Se on ansio,että pikkuveli sai uuden lempinimen jo ennestään monipuoliseen valikoimaan! Kiitos! Arvaatkin varmaan :)

      Poista
  7. UPEA! Kiva olis tosiaankin nähdä muitakin luomuksia. T. Pirta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Uskallan varmaan luvata että toivomuksesi toteutuu.:)

      Poista
  8. Tämä on niin ihana! Ja nuo kukkaset hiuksissa! Ja että värisävy on pink flamingo! :)
    Kai sinä meinasit juhlissa pakahtua kiitollisuudesta, kun katsoit ihanaa perhettäsi ♡

    maria pienistä jutuista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eikö kuulostakin eksoottiselta tuo väri...se on juuri oikea pikkutyttöjen vaaleanpunainen. :)
      kyllähän Se juhlissa oli vähän väliä pakahduttavia hetkiä. Niin ihanat juhlat.

      Poista
  9. Sietää ollakin tyytyväinen noin kauniista mekosta. :) Upean teit. Noinko jäivät muut omatekoista vaille? ;) Onnea äidille myös uudesta perheenjäsenestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä tyttönen on ollut niin onnellinen mekostaan että aivan Se tekijää on lämmittänyt. :) kakkosen ja kolmosen sain toteutettua tämän lisäksi..neljäss löytyi sitten siskon varastoista....kankaita on kyllä Pink flamingo-sävyssä vielä vaikka seuraaviinkiin mekkoihin.:) me tosiaan saimme yhden uuden jäsenen perheeseemme! Se on hieno juttu. Saa nähdä miten näihin anopin saappaisiin tottuu!:)

      Poista
  10. Aivan ihana!!! Sinä Hanna osaaaa-at! Osaa 2 odottaen! Niin kaunis tyttö mekkosessaan. t. Tanja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,Tanja! Osaaminen näyttää kuvassa ehkä hyvältä.. onneksi saumat ja muut nurjan puolen ratkaisut eivät näy.:) Kakkososa on nyt julkaistu.:)

      Poista