maanantai 1. syyskuuta 2014

vaaleanpunaisia unelmia, osa 2.

Kun isoveli menee naimisiin, tarvitsee toiseksi pienin pikkusisko elämänsä ihanimman mekon. :)

Tähän mekkoon esivalmisteluja tehtiin pink flamingo-värin kanssa, arkistojen kätköjä kaivellen ja luonnoksia piirrellen. Vaaleanpunaista pitsiä oli rajallinen määrä, ja siitä tuli edelliseen osaan niin mukavan prinsessainen tunnelma että ehdottomasti halusin sitä tähänkin mekkoon. Sain kerran tyttäreltä lahjaksi Mekkoni mun-nimisen kirjan jossa oli kuva yhdestä mekosta jossa oli poimutettu ja vuoritettu etukappale. Se jotenkin houkutteli, pitsiä ja poimutusta. :) Kirjan ohje ei useista lueskeluista huolimatta avautunut tämmöiselle maallikolle ollenkaan...joten taas oli päädyttävä ilman kaavoja-,ilman ohjetta-, ilman apuja-ompeluun.


Selkäosaankin halusin tuota vaaleanpunaista pitsiä, ja ensin ajattelin laittaa sen ihan suorana, mutta istuvuuden kanssa tuli ongelmia. Olisi pitänyt tehdä pystyleikkaussaumat ja muuta liian teknistä. Päätin kokeilla selkäosankin poimuttamista, tosin ilman vuoria.

Olkaimet ovat ylä- ja alareunoistaan poimutetut suorakaiteet ohutta puuvillakangasta,(pink flamingo-kylvetettyä), joiden kiinnityskohtiin takakappaleelle on laitettu somisteeksi pienet palat valmista koristenauhaa. Takakappaleella on myös pitsistä "röyhelö" joka muodostui siihen ihan itsestään kun laitoin kuminauhan kokoamaan vyötärökohdan liian väljyyden...jätin sen sitten siihen päälispuolelle kun kiinnittin helmakappaleen.Helmakappale lakanakangasta. Alushame vaaleanpunaista satiinia.  Kuvissa ei ehkä näy, mutta kun värjää paljon kangasta vähässä vedessä eikä paljon liikuttele niitä, kankaista tulee mukavan epätasaisesti värjäytyneitä ja eläväpintaisia. Vähän batiikkimaisia.

Tässä mekossa  muuttuu ballerinaksi. :)Kukkapanta H&M, samoin pinkit ballerinat. Kampaus  ketunpesän hovikampaajan taattua laatua.  :)

Tämäkin mekko taitaa päätyä seinäkokoelmiin aikojen saatossa. :)


14 kommenttia:

 1. Aivan mahtavia mekkoja 💟 Monipuolisesti oot luovuutta saanu käyttää 😊 -Anneena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! luovuutta, no, onhan se sitäkin...kun yrittää välttää kangaskauppaan menemistä. :) ihanaa syksyä sinne! <3

   Poista
 2. Ihana Prima Ballerina - herkempi on olemukseltaan tämä tyttölapsi kuin se ihan pienin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan oikea havainto, siellä taitaakin olla oikea asiantuntija. :)

   Poista
 3. Aiiiivan ihana tämäkin! Jää kyllä varmasti neitien mieleen loppuelämäksi, prinsessana näin kauniissa mekoissa. Ihania yksityiskohtia ja mielettömän kaunis kangas. Osaat, taitavuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoskiitos. :) kyllähän sitä muistaa aikuisenakin..minullakin muisto yhdestä ihanasta mekosta jonka äitini ompeli minulle...pitäisikin joskus jollekin tyttöselle semmoinen tehdä. halusin pikku heidi-kirjan mallin mukaisen, ja äiti ompeli. <3

   Poista
 4. Kertakaikkisen ihania molemmat mekot <3 !

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanan näköinen tuo takaröyhelö kuin myös koko mekko kantajineen <3 Mekko on kyllä niin herkkä ja sievä. Niin söpö pikku balleriina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. <3 tämä oli kolmesta mekkosesta haasteellisin...tuo röyhelö oli mukava sattuma. :)

   Poista
 6. Niin kauniita tekemäsi mekot!! ♥ Ja niin rakkaita, suloisia lapsosia ♥ Ihania kuvia! *anna*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! vieläkin, näin muutaman viikon jälkeenkin niitä on kyllä ihan mukava katsella tuossa henkareissa...on ihana kun onnistuu. kun ihan :) aina ei tule sitä mitä haluaisi.

   on kyllä ihania kuvia. tahtoo aina olla valinnan vaikeus. onni on taloss asuva valokuvaaja. :)

   Poista
 7. Yömyöhällä eksyin tänne ja olen ihastellut, että miten en ole tänne ennen löytänyt? Aivan ihana mekko, seinälle ehdottomasti! Minulla on tämä sama kirja ja olen tehnyt mekon tällä samalla kaavalla, mutta ei se kyllä tosiaankaan ole näin hieno! Kerrassaan ihana mekko niin kuin myös tuo edellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi miten mukavaa että olet eksynyt ja löytänyt :) tänne! kyllä nämä seinälle joutuu laittamaan...niin tykkään kyllä itsekin. Tuossa mekkoni mun-kirjassa on ihania kuvia. tyttäret tykkäävät sitä selailla..en vain ole osannut oikein virallisesti tarttua niihin kaavoihin ja ohjeisiin. pitäisi kyllä perehtyä. kiitos kehuista. :)

   Poista