sunnuntai 14. syyskuuta 2014

syysajatelma

Ihana päivä, syyskauden aloitus kässäkerhossa. Samanhenkistä ja inspiroivaa väkeä tuvan täydeltä. Paljon tarinoita, tunnelmia ja tuokioita. Kohtaamisia.

Pakkailin kurssipäivää varten kapsäkkiä intuitioperiaatteella...otin kätköistäni mukaan semmoista joka halusi tulla, puhutteli tai jopa tarttui...aika paljon tarttui...ihan täysi matkalaukullinen.  Intuitio osoittautui hyväksi -juuri oikeat kääröt olivat puhutelleet ja täyttivät paikkansa..ihan muutama juttu tosin jäi ylikin ja käyttämättä, mutta löytyipä kapsäkistä muillekin kerholaisille sopivia harmonioita. :)

Edellinen ilta piti viimeistellä kesäläksyä ja paria laiskanläksyä. Kesäläksyn aiheena oli kenkä. Saimme materiaalipussukan ja työstä piti löytyä myös ornamenttikuviota. Pienoinen tapaturmakin oli tapahtua...tosin meni vain kynnestä läpi. Sormi säästyi. Tämän tarinan opetus: älä tee liian paksua (kengän)pohjaa.
kuva vähän hassu..mutta sinnepäin..


Laiskanläksy oli etupistoharjoitus jostain tammikuulta...se muuttui muurahaispesäksi ja kaksi muurahaista(lajimääritys tässä kohtaa epätarkka ) on piirretty teepussille siitä syystä kun niiden pistelyt kirjomalla  eivät kertakaikkiaan olleet päivänvalon kestäviä.



Päivää piti jatkaa kotona hypistellen ja siirrellen tilkkuja ja pintoja...vähän piti pistellä käsin muutama helmi, ihan noinniinkuin malliksi ja suunnitella työhön tulevan tekstin fonttia, kokoa ja paikkaa.

Teimme kangaspaloista harmonista väripintaa. Siihen liitetään  koneparsinnalla kuva,  jokin vaate, ehkä mekko, ja jokin sana, ehkä valittuun väriin liittyvä tai sitten ei. :) Pääpointti oli harmonia.

Harmaassa reaktiiviväriliemessä kylpeneet valkoiset paitapuseronpalaset osoittautuivat vallan monikäyttöisiksi! Vähän vehnäjauhobatiikki-tekniikalla maalattua kangasta myös..samassa harmaan harmoniassa...ja mekko. Ja se sana! Se tästä vielä puuttuu. Se on kyllä olemassa mielen päällä.




Mitä sinä ehdottaisit? :)


Mietin, että tästä ammennan voimaa syksyn pimeneviin iltoihin. Pidän kiinni tästä käsityöjutusta, otan neulan ja kultalankaa...  ja pidän vaakasuoran räntäsateen tarpeeksi kaukana.

Vielä on kuitenkin matkaa tuohon vaakasuoraan. On vielä kirkkaat aamut, sumuiset illat ja pehmeä, lämmin hämärä. Lyhtyjen ja pihlajanmarjojen aika.

11 kommenttia:

  1. Ensimmäisenä, että apua kun näyttää pahalta tuo neula kynnessä, Hui!!! Onneksi ei mennyt ihoon!. Käsittämättömän hienoja nuo painokuviot. En kyllä osaa äkkiseltään antaa mitään vinkkejä. Uskon, että sinulta löytyy ne parhaimmat ideat :) Pidä kiinni tuosta käsityöjutusta, olet niin mahdottoman taitava tekemään noita taidetauluja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kyllä itsekin säikähdin kun neula napsahti kynnestä läpi...😊 kankaankuvionti on kyllä yksi hurahtamisistani...se on niin monipuolinen maailma. Sana on vielä kirjomatta. 😊

      Poista
  2. mahoton,mikä taituri! ei niinkään tuon neulan saamisessa kynnen läpi,vaan yleensä...sulla on luovuutta,taikoa kankaista vaikka mitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi mukavista sanoista! Luovuus on kummallista...se joskus tuikkii ja joskus pursuaa..joskus ei ilmaannu hakemallakaan. 😊

      Poista
  3. Kiitos Hanna, käpsäkkisi kätköistä löytyi minullekin niitä harmonin värejä ... omat kankaat kun olivat valkoisia :D
    -Katri-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain! Vuoroin vieraissa...ensi kerralla sinun pussillasi. :)

      Poista
  4. ... siis harmonian värejä .... (kirjaimet tippuu näköjään pois....)
    -Katri-

    VastaaPoista
  5. Kätkö.
    Oma tila, oma mätäs, pehmeä, hellivä, varjeltu ja säästelty. Siellä voi käydä tankilla ja sinne voi tankata. Äidin ihan ikioma kätkö.
    Hui, miten kaunis!

    VastaaPoista
  6. Kiitos Jassu! Hirveän hyviä ajatuksia...kätkö.sitä tarvitsisin juuri nyt..

    VastaaPoista
  7. Oi noi batiikit ja muut, kaunista!

    VastaaPoista