perjantai 21. marraskuuta 2014

vaaleanpunaista hattaraa

Täällä on ollut jonkunlainen paitatehdas! Neiti nelivuotias on eri maata kuin ekaluokkalainen isosiskonsa-isosisko ei tykkää pitkistä paidoista kun taas pikkusiskolla pitää ehdottomasti olla mekkopaita. Aamuisin mietitään kulmat rypyssä voiko laittaa hamevaatteet vai pitääkö laittaa rumat.

Kesällä kävin Oulun Eurokankaassa ja löysin tätä ihanaa puuterista vaaleanpunaista neulosta. Koko kesän se maustui.. välillä sitä piti hypistellä ja silitelläkin, ja syksyn tummetessa se pääsi saksien ja saumurin kanssa yhteistyöhön ja muotoutui mekkomaiseksi neulospaidaksi. Yritin hakea vähän semmoista pudotettua hihaa tähän  kun mitään valmista kaavaa ei ollut...ja onhan se nyt yhdenlainen, pudotettu. :)

Vähän aikaa pähkäilin pääntietä, mutta sen kanttaaminen olisi ollut kankeaa ja vaivalloista joten reipas savupiippukaulus siihen sitten istahti. Ihan hyvä.

Tässä mallissa toteutuu neitokaisen ykköstoiveet: mekkomitta ja väri.14 kommenttia:

 1. Kaunis on paita ja ihanan värinen <3 ! Hienoja kuvia, niin harmonisesti sointuu syksyiseen luontoon tytön ja paidan värit :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari! Tämä on kyllä ihanan värinen, oikea hempeänlempeä vaaleanpunainen. Minusta syksyinen luonto on niin kaunis...tykkään noista väreistä. Marraskuun sateet tosin ovat muuttaneet melko mustaksi kaiki värit. Lumipeitettä odotellessa!

   Poista
 2. Onpa ihanaa neulosta ja erittäin kaunis on paitakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä neulos on ihanan eläväpintaista! Paita on ollut kyllä tykätty. Se oli välillä hukassa...ja vähän murhe jo tahtoi tulla kun ei löytynyt. Löytyi prinsessavaatelaatikosta. :) Leikkien tiimellyksessä kun vaatteet vaihtuvat sukkelaan. Kiitos, Krista!

   Poista
 3. Voi, tämä on ihana:-) . Kaunis tyttösen päällä. Kiva tuo kaulus, sopii loistavasti mekkoon ja viileisiin ilmoihinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaulus oli kyllä hyvä keksintö. Sopivaa kanttia olisi ollut omista kätköisä vaikea löytää ja tuosta neuloksesta olisi tullut aika kömpelö. Tätä on kyllä käytetty. Pitäisi lähteä taas Eurokangaskeikalle. :)

   Poista
 4. Voi kerrassaan tuota alempaa suppusuukuvaa!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se oli niin ihana. .) Välillä tulee huikeita poseerauksia kyllä. Jotenkin hänellä luonteessa, semmoinen. :)

   Poista
 5. Todella kaunis tuli ja niin söpö on tyttönen ♥ *anna*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 ja terveisiä täältä sinne, tyttöselle ja poikaselle. :)

   Poista
 6. Ihana hamevaate taas ja ihana tyttönen! T. Maire

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hamevaatteet ne olla pitää. :) ja onhan niitä niin mukava tehdä! Kiitos, Maire!

   Poista
 7. Voi kun nätti hamonen ihanalla tytöllä. Täällä epäjärjestystä ompelun ja taikinan saralla.Mukavaa . Niin oliko sulla kaavaa ollenkaan?Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttönen nauttii kyllä näistä mekkomittaisista. Muutenkin on semmoinen pukeutuja-tyyppi. Värit mätsäävät ja muuta , ihan välillä ihmetyttää.
   Ompelu on yhtä epäjärjestystä. Taikinat myös. :D
   Niin ja kaavaa oli sen verran että sain paidan leveyttä ja mittaa mallailtua. Olisikohan ollut ottobren viserrys-paita? Koossa 122?. :) Sinnepäin. Olen tosi laiska kaavanpiirtämisessä...ja olen huomannut että alkaa joku silmä :) jo sanoa kohtalaisesti leveydet ja hihanpituudet perusompeluksissa. Jotain haasteellisempaa tehdessä täytyy toki olla kaavat!

   Poista