keskiviikko 6. toukokuuta 2015

pöllöjä ja susimainen kettu

Ihan kaikkea muuta pitäisi tässä koneella puuhata kuin tätä...mutta aikansa kutakin. Nyt lienee tämän aika. :)

Pää on pyörällä kaiken kliinisen neuropsykiatrian lukemisesta ja kaksisormijärjestelmä on kuormittunut ihan yli kun on tullut naputeltua jokunen sivu asiaa ja asian viereistä pohdintaa. Ihan suitsait ei käy hyppäys opiskelijaksi reilun kahdenkymmenen vuoden jälkeen..vaikka niin mielissäni tästä hommasta olenkin!!

Monta  uutta näkökulmaa ja ahaa-elämystä, uusia termejä kasapäin ja hauskoja kaavioitakin miehen ja naisen aivojen eroavuuksista...:D

 Vakavasti puhuen tässä on herännyt paljon miettimisen aiheita, pysäyttäviä ajatuksia lapsuuden kokemuksien vaikutuksista mielen toimintoihin ja mielenterveyteen. Kaikki johtuu kaikesta. Ja miten ihmisen mieli ja aivot ovat niin monimutkainen ja monitasoinen rakennelma että siitä ei voi kuin laidasta piirtää luonnoksen, vaikka onkin kymmenen sivua kirjoitettua tekstiä.

---

Ompeluksia! Ja ihana kultakutripoikanen jota uhkaa tukanleikkuu kun kaksivuotispäivä lähestyy ihan liian kovaa vauhtia. Eihän sitä tiedä kyllä onnistuuko se ja muutenkin onhan se niin ihana tuo tuulitukka.

Eurokankaan pöllödigiprinttitrikoo (aivan kauhea sana :D) tarttui mukaan ihan väkisin. Siitä tuli näpsäkkä raglanhihainen peruspaita mustilla resorikanteilla. Huhuuta on huudeltu kyllä tämä paita päällä. Olen vähän kuosivastainen ihminen (en kyllä tiedä miksi) mutta tästä tykkään...ja joudun ehkä sitä yhtä autoversiota hakemaan kun se meinaa vähän kummitella.
Kuvaukset hoideltiin nuoremman hovikuvaajan toimesta pihamaalla ja ulkosaunalla. :)

Ja sitten  paidan vaihto.

Olen pitkään haaveillut tekeväni poikaselle zentangle-tyyppisen tussipiirroksen johonkin paitaan ja tohkeissani aloin sitten sitä piirtelemään kunnes sain kuningasajatuksen! Päätin tehdä "piirroksen" tussin sijaan ompelukoneen vapaaompeleella. Yhdistin siihen vähän aplikoinnintapaista ja siitä ketusta jonka piirsin tuli yllättävän susimainen otus. Lajinmääritys ei kai ole kuitenkaan kovinkaan oleellinen juttu tässä yhteydessä. 
Kuva siis kirjottu vapaalla ompeleella ensin pääkohdittain paperin päältä lakanakangastilkulle, revitty paperi pois ja jatkettu fiilispohjalta vähän Pinterestistä löytyvien kuvien pohjalta kirjoen. Lakanakangas on kaksinkertainen, muuten. 
Leikkasin kuvan suunnilleen ääriviivoja myöten ja kiinnitin  ääriviivoja myötäillen ompelemalla sen  hupparin etukappaleelle ennen hupparin kokoamista.
Aplikoidut yksityiskohdat keinonahkaa ja   harmaata reaktiivivärjättyä entistä valkoista paitapuseroa.
Lopuksi kiinnitin ompelemalla  kuvion keskiosia myös kiinni hupparin collegekankaaseen  jotta se ei kupruilisi ja pussittaisi pesujen jälkeen. On pesty ja pidetty. :) 

Miten se näyttääkin ihan liian isolta pojalta farkuissa ja hupparissa..mun vauva.  Vieläköhän sille kelpaisi potkuhousut? :)


22 kommenttia:

 1. Huikeaa sun opiskelu ja ompelukset jälleen kerran! On pikkumies kasvanut vauhdilla! Onnea vielä kerran opiskeluun! Kerkeisitkö joku päivä Villa Huvitukseen kaffelle! -Ride-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos! Onnea tarvitaan...on sen verran tiivistä asiaa ja tuhtia tavaraa nuo opukset. :) Pitää kyllä tulla! Aletaan vain säätelemään aikatauluja...siinäpä sitä onkin! :)

   Poista
 2. Voi niin mielenkiintoisen kuuloista tuo sun opiskelu! Tekis mieli olla kärpäsenä katossa lähiopetus kerroilla ;-)! Upeita molemmat paidat ja hienoja kuvia! Ihana eriroten tuo kuva, jossa poikanen auringon kilossa oven raossa <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kuule niin mielenkiintoista! Ja imen kuin sieni siellä niiden uskomattomien ammattilaisten jakamaa tietoa...aivan pursuaa ulos, vähän näköjään tänne blogiinkin asti. :)Ilta-aurinko on niin ihana valo kuvatessa. vino, ja lämmin. :) Kiitos, Sari!

   Poista
 3. Hienosti onnistunut susipaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nykyisellään pääsee niin harvoin oikein asettumaan ompelukoneelle että on itsekin niin mielissään jokaisesta tuotoksesta. :)

   Poista
 4. Ah, toi susipaita on ihan älyttömän upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Onhan se vähän semmoinen nyherrys, ja vähän ajattelin että mitenkähän sille käy käytössä ja pesuissa mutta hyvin on kestänyt! Ainakin se on ihan uniikki. :)

   Poista
 5. Upeita ompeluksia!!
  Tsemppiä ja iloa opiskeluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsempit tulevat kyllä tarpeeseen. :) Ajanhallinta on ihan oma juttunsa tässä opiskelussa. On lukemista ja kirjoittamista ja kun tämä muu elämä ei mitenkään ole hidastunut tai rauhoittunut. :) Mutta olen niin innoissani että sillä mennään läpi vähien yöunien. :)

   Poista
 6. Kyllä on söpöjä paitoja ihanalla pikku miehellä<3. Kyllä sinulla onkin haasteellisia aineita ja varmasti kovasti työtä. Runsaasti tsemppiä opiskeluun!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä ollut mukavaa ommella poikien juttuja aika piiiiiiitkän tauon jälkeen. :) On se vähän hakusalla tämä opiskelurytmi mutta pikkuhiljaa. :)

   Poista
 7. Ihan supermahtava kuva tuo susimainen kettu. Iso mieshän sinun vauvasi jo on. Aika kuluu niin nopeaan! Kivat kuvat nuo saunakuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noita on kiva tehdä noita vapaalla ommeltuja juttuja. Olin niin innoissani kun hoksasin että voin sen yhdistää vaateompeluun. :) Minusta poikanen on aivan pieni, se vain näyttää isolta. :) Aika juoksee! Huhhuijaa.

   Poista
 8. Ihana tuo iloinen lapsi oven raossa. Teillä on ilmeisesti pihasauna kuvasta päätellen-miten mukvaa! (meijän haave) Hyviä pohdintoja sinulla! Opiskeluiloa edelleenkin. T. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihasauna on maailman paras paikka. :) Ja haaveilla ja unelmilla on taipumus toteutua, ehkä piankin. :) Kiitos opiskeluilosta! Ilmankos sitä onkin tässä riittänyt!

   Poista
 9. Ihana kuva tuo poikasesta auringonkilossa ovenraossa. Sopisi johonkin kilpailuun! Ihania ompeluksia myös ! T. Maire

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin aivan syötävänsuloinen kuva! Milja on hyvää vauhtia kasvamassa uudeksi hovikuvaajaksi :D kun se vanhempi voi olla syksyllä jo muilla mailla. :)

   Poista
 10. Samaa tulin sanomaan kuin nuo edelliset kommentoijat, että nämä ovat nimenomaan VALOkuvia. Niin ihanasti näyttäytyy valo näissä otoksissa! Ja toki itse hapsuhiuksi on myös hyvin suloinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, niinpäs ovatkin! Keväinen valo on kaunista, ja ilta-aurinko sattuu passelisti tuohon saunan kupeeseen. Tuon toimeliaan herran kuvaamisessa on tiettyjä haasteita. :) Hapsuhiukset ovat saaneet leikkuu-uhkauksia talon miesväen taholta mutta vielä liehuvat. :)

   Poista
 11. Teki niin mieli laittaa kuva tyttärelleni tekemästästi synttärilahjasta blogiini, laitoin sitten linkin sieltä tänne :). Kiva ja hyödyllinen, veikkaanpa että pussukka kulkee tyttäreni mukana vielä vanhempanakin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!! Onpa mukava että tykkäsitte. :) ja mukava että tällä tavoin sain tietää sinun blogistasi! Huippua!

   Poista