keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

takkikesä


Toukokuussa tein poikaselle takin. Takkiompelut ovat niin mukavia! Vähän mietiskelin että olisihan noita fleecetakkeja ja paksuhkoja huppareita kyllä naulakossa...mutta onhan se takki aina takki. Ja sitäkin (käytännöllisenä) ihmisenä mietin että kun viime kesän takkiompelus jäi kokonaan käyttämättä kun ei oikeastaan koskaan senkokoinen ukkeli tarvinnut sitä hienoa takkia. Kun oli siis viime kesä. Mikä lie etiäinen oli tuolloin toukokuussa!  Tänä kesänä on tarvittu takkia, totisesti.

Tämä takki sai alkuideansa siitä viimekesäisestä. Ja osin kahden kesän takaisestakin. Tykästyin vinovetskariin, ja se piti ehdottomasti saada tähän tämänkesäiseenkin. Jossain blogissa oli tehty vanhoista farkuista pojalle takki ja se ajatus jäi mieleen pyörimään...harmikseni en muista yhtään mistä blogista oli kyse! Kaivelin farkkulaaria (niitäkin on kyllä kertynyt!) ja löysin ihanat, vaaleat farkut ja toiset tummat, ja niistä aloin suunnittelemaan. Kaavaksi löytyi jälleen Ottobren Stardust mutta enpä nyt tietenkään tähän hätään löytänyt lehden numeroa. 
Vähän sitten piti toki säätää. :) Tähtikuviota (vaihteeksi) tuputtelin palasiin kontaktimuovista leikatun sabluunan läpi. Värinä käytin EMO-peittoväriä. Vähän piti pistellä käsinkin ihan huvin vuoksi ja ommella sheriffin tähtikin rintapieleen. Etukappaleella on vaaleiden farkkujen takatasku kun se oli niin hauskan mallinen. Hyvä siellä on säilyttää rakkainta pikkuautoa. :) Vuoriksi kangaslaarien kätköistä löytyi farkunsinisellä kapeasti raidoitettu puuvillakangas. Vuoriin kokeilin alikeompeluna tähteä, siitä tykkään hirmuisesti. Hupun reunaa kiertää tummempien farkkujen(tai saattoivat olla jotkut kolmannet farkut...) vyötärökaitale vyörakseineen, ja takana on  käytetyistä farkuista merkit. 

Eihän tämmöinen tuunaus- ja kierrätysompeluhomma ole koskaan niin nopea ja selvä kuin metrisestä kankaasta leikattu ja ommeltu takki. Mutta sata kertaa mielenkiintoisempi ja palkitsevampi! Ja onhan tässä tunnearvoakin kun iskän vanhoista farkuista poikanen sai takin.

Ensi kesänä jos tekisi jo jollain muulla kaavalla. :)







Kuvissa poikasella on vielä nuo liehuvat haituvahiukset. Voi miten nyt onkin niin ison näköinen  tämä minun pieni siilitukkaiseni!


Tiedoksenne vielä, että olen tilannut kesäsisen sään alkavaksi elokuun ensimmäiseltä viikolta kun meille on tiedossa lomareissu. Tosin joudutte auringon perässä matkustamaan melko kauas...nimittäin tuo aurinkoinen sää on tilattu Varanginvuonon maisemiin Norjan Finnmarkiin.   :)

Ihanaa kesää, takilla tai ilman, ystävät ja kylänmiehet!

28 kommenttia:

  1. vautsi,mikä takki isolla miehellä :D ja joka ompeleessa ihan taatusti tuplasti äidin rakkautta +ajatuksia...toivotaan lämpimiä loma-säitä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poikanenkin sanoo että vau. :) Onhan se mukava tehdä juuri tietylle tärkeälle ihmiselle vaatetta. Tulee siihen pisteltyä rakkauttakin. :) Lomasäät olivat semmoiset sekä-että. kylmää..mutta oli yksi lämminkin päivä. Ei sentään satanut! Kiitos, Suvi. :)

      Poista
  2. Hurmaavan takin tekasit hurmurille! Mielettömän ihania juttuja saa farkuista! Kesätukka tekee niin ison näköiseksi teidän kuopuksen! Hyvää ja antoisaa lomaa! Otappa paljon kuvia meidän iloksi!!! -Ride-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurmuri se on. Lellivauvaksikin täällä tituleeraavat...miksiköhän? Farkut ovat kyllä monipuolinen materiaali, niistä saa ihan vaikka mitä. Enempikin voisi hyödyntää. Otin paljon kuvia. :) Yksi tytöistä lupasi tehdä niistä jonkunlaisen videontapaisen..kunhan saan aikaiseksi valittua kuvat. Ja kiitos viimeisestä! Kävinpäs paratiisissa juomassa jäätelökahvit. :)

      Poista
  3. Oi, oi! Kylläpä pienen miehen kelpaa uudessa takissaan :) niin mahtavaa kierrätysompelua! Tepä olette lähdössä jylhiin maisemiin lomailemaan. Totisesti siellä tarvittaisi aurinkoista säätä. Toivottavasti säät suosivat. Mukavaa reissua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kaaru! Meillä oli varmasti siksikin niin huippu loma kun te kaikki toivottelitte meille niin mukavaa reissua. :) Maisema oli vaikuttava..minusta joku pala jäi sinne. Täytyy varmaan mennä uudestaan. :)

      Poista
  4. Mahtavan takin olet ommellut. Totisesti sitä on tarvittu tänä kesänä. Minä ompelin viime kesänä kans farkkutakin pojalle. Käypä kurkkaamassa kesäkuu 2014. :)
    Aurinkoista ja mukavamuistoista reissua teille vuonomaahan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja piti vielä sanomani, että kaunis uusi banneri!

      Poista
    2. Kiitos, Pikku Akka! Olitpas sinäkin tehnyt huipun takin farkuista. Reissusta jäi kyllä monta mukavaa muistoa! Saimme uusia ystäviä sieltä ja saimme heidän luonaan asustaa reissun ajan.Iihan käsittämätöntä vieraanvaraisuutta. Norjalaiset ovat iloista ja välitöntä kansaa. Ja Vesisaari vuonoineen niin kaunis...että vähän sielua viiltää kun ajattelee. Voisin vaikka asua siellä! Ehkä joskus? :) Banneri on meidän mökkirannasta..sielunmaisemaa. :)

      Poista
  5. Hauskaa : ketunpesässä. Kyllä täytyi tulla ketunkololta käymään :) Mukava blogi sinulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no onpas kyllä hauska juttu! Minäkin kyllä lähden täältä pesältä kololle kurkkimaan. :) Ihanaa että kävit ja kerroit. :) Kiitos!

      Poista
  6. On suloinen takki, nuo tähdet sakaroineen aivan ihana idea! Farkkua kierrättäen saa kyllä niin upeannäköisiä juttuja, oikeastaan parempia kuin uudesta farkusta :). Minunkin pitäisi yrittää innostua siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haastoin sinut kertomaan blogisi tarinan, jos vaan joskus ehdit, olisi kiva kuulla se :)

      Poista
    2. Voi kiitos, Krista! ja minäkin muuten aivan innostuin noista sakaroista. :) Farkku on inspiroiva materiaali, ja se taipuu moneksi. Innostu ihmeessä. :) Ja aivan varmasti tartun tuohon haasteeseesi, vähän nyt on ollut juoksua tämä elämä..ja hetken aikaa vielä pitänee puuskuttaa..mutta tässä syksyn päälle. :)

      Poista
  7. Juu-u, tänä kesänä on ollut takille tarvetta... Huippu mageen takin on poikanen saanut. Kierrätystä parhaimmillaan. Mukavaa reissua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppas muuta! Olikin tuuria että tuli tehtyä takki, kun viime kesäistä ei taidettu käyttää yhtään kertaa. :) Kierrätys tuo mukavan lisämausteen ompeluun. Tykkään tehdä vanhasta uutta. Jotenkin innostavampaa kuin uudesta kankaasta ompelu. Reissu oli kyllä niin mukava! Kiitos, Eerika!

      Poista
  8. Siis wau, miten ihana takki! :) Farkuista saa niin kivoja juttuja. Ite sain juuri äsken valmiiksi omalle pojalle kanssa farkusta tehdyn takin mutta laitoin tikkivuoren koska ajatus on ottaa takki vasta syksymmällä käyttöön.. Tuollainen tähti alikeompeluna oli minullakin mielessä vaan se jäi vielä toteuttamatta.. Tuo kaava löytyy muuten Ottobresta 4/2013, ompelin meinaan ihan vasta samaisella kaavalla hupparin.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Raisa P. :) Minua alkoi heti kiehtoa ajatus tuolla kaavalla tehdystä hupparista...oijoi! Mitenkähän tässä käy kirjallisuustehtävän ja muutaman muun koulujutun kanssa, ne ehkä nyt joutuvat hyppäämään hupparinjälkeiselle sijalle. :)

      Poista
  9. Vau, mikä luomus! kerrassaan täydellinen! Pitänee kaivella tuollanen kaava esiin itsekin ja jos vaikka poikasille hupparin tapaista kokeilis, kun eipä nuita kesävaatteita näytä tarvivan tänä kesänä :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos, Nanni! -Ei se ehkä nyt ihan täydellinen...kaikenlaisia pikku mutkia ja hapsotuksia :) mutta sovitaan että ne kuuluvat asiaan. :) onneksi edes muutama päivä on ollut kesää...vaikka taitavat olla vieläkin yhden käden sormissa oikein lämpimät päivät. Toivotaan että näitä vielä riittäisi pitkään!

      Poista
  10. Kyllä on inana takki pojalla! Farkuista on moneksi, pitkäikäinen materiaali. Hatunnosto, kun oot siitä ommellut; tuntuu, että se on kuitenkin haastava materiaali, kun on sen verran jämäkkää.

    Lyhyttykkapoika on kovin tutunnäköinen. Täälläkin välillä kuvista vielä haikaillaan vaaleita kiehkuroita, jotka keväällä katosi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se tuntuu niin mukavalta kun tuota takkia katselee käyttäjän päällä ja se on niiiiin passeli. :) Nämä farkut olivat aika hyvästi jo pehmeiksi kuluneita ja niistä oli hyvä ommella. ja jotkut saumat olivat semmoisia että piti muistaa kaasua säästellen mennä yli. Minäkin aina välillä katselen liehuvia haituvia kuvista. Ja vähän murehdin ajan nopeaa kulumista!

      Poista
  11. Upea takki ja mukavaa matkaa teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Takkia on tänä kesänä saanutkin käyttää. :) Ja onneksi on sen verran väljä malli että menee ehkä ensi keväänäkin. Ellei, niin täytynee tehdä uusi. Joutuu pian iskä farkkuostoksille. :) Matka oli niin rentouttava ja mukava että ei parempaa osaisi toivoa. :)

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Oi kiitos! Luovuutta saa kyllä ihanasti käytettyä juurikin näissä kierrätysompeluissa. Niissä joutuu aina vähän säveltämään. Minusta on hauska siinä tehdessä miettiä että laitanko sittenkin näin vai laitanko ollenkaan..monesti uusista kankaista ommellesssa ei ole samaa luovaa suunnittelua siinä työn edetessä. Kiva blogin nimi sinulla! Inspiroiva!

      Poista
  13. Tämä oli takkikesä. Ei niinkään jäätelökesä! :) Ja tässä takissa oli taas sitä yksityiskohtaa katsella asti...
    Minulla olisi sinulle haaste / muutama kysymys tuolla blogissani, jos kerkeät tässä syksyn päälle ottamaan kopin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäätelökesääkin onneksi saimme ainakin muutaman päivän verran. :) Ja niistä on sitten otettukin kaikki lämpö irti, melkein 24h. Illat niin ihmeellisiä ja lämpimiä, ja ei hyttysiä! ei malta mennä nukkumaan. Otan kopin! Syksyn päälle on hyvä aikataulu. :) Kiitos, Kaisu!

      Poista