keskiviikko 5. lokakuuta 2011

ajatuspuuroa

Pari päivää on kulunut tien päällä enemmän ja vähemmän kaasuttaen. Kaksi muuta kortillista kuskia ovat metsästysreissulla Lapissa joten yhdellä autolla ja kuljettajalla on ollut mukavasti töitä.

Olen noilla kuljetusreissuilla aktiivisesti yrittänyt päästä irti kiireen tunnusta mutta silti se mokoma vain keikkuu kantapäillä. Tunti on lyhyt aika kauppareissulle, tankkaukselle, leipomokäynnille, kirjastolle ja pakolliselle kirpparikierrokselle puhumattakaan siitä että törmää tuttuihin. :)

Ompelukone on kuitenkin surissut pieniä aikoja kerrallaan. Kolmas maatuskahenkinen paita on viittä vaille valmis ja pipotehtailu on saanut jatkoa. Ulkohousuprojekti on edennyt kankaidenkatseluvaiheeseen, kaavavaihe olisi seuraavana suunnitelmissa. Yksi mukava  tilaustyökin on viimeistelyä vaille valmis.

Ompeluhuoneen muutto yläkertaan ei ole sujunut ilman hankaluuksia. En tykkää, en. Ehdin käydä siellä vain penkomassa kaikki laatikot ja hyllyt karmaisevaan sekamelskaan, pusseja ja nyssyköitä on siellä täällä ja ikean tähtikassi ei ole myöskään mikään olohuoneen kaunistus...näillä mennään.

Hirvenmetsästys tuo tullessaan lihanlaittoa. Nytkin 4 kassillista isoja ja pienempiä möykkyjä odottelee tuolla että ne paloiteltaisiin sopiviksi paloiksi ja laitettaisiin pakastimeen...puukot on nyt teroitettu ja odottelen että talo hiljenee pienten ja vikkelien käsien osalta. Mukavahan niitä lihoja on sitten talven mittaan laittaa leivinuuniin hautumaan ja onpahan ainakin lähiruokaa. :)

Iltapala ja sen syöjät kutsuvat, sen jälkeen yksi hakukierros kaupungin suuntaan, lihat pakstimeen ja saakin tulla ilta. Ja yö..Muutama viime yö on mennyt valvoskellessa enemmän ja vähemmän.  Jospa ensi yönä jo nukuttaisi.

Yhtenä iltana söimme iltapalaksi jauhelihapannaria. Tässäpä teillekin tämä mainio ja makoisa herkku ohjeineen. :)


-hanna-

5 kommenttia:

 1. Kyllä siinä kuskaamista riittää. Onko pitkäkin matka kaupunkiin? Ajattelin vain edellisiä kommentteja lukiessa, että olit viidesti tahi kuudesti käynyt päivän aikana. Kyllä siinä kuski (=arjen hallussapitäjä ja pyörittäjä)saa rivakkana olla. Ei taida konstaapelit kova ja koukku kuitenkaan vaania kotinurkilla, jos pääsee kaasujalkaa liikaa painamaan. Ku kiirehän sitäkin mukamas teettää. Pöperö-Maija

  VastaaPoista
 2. Mukava että arki jatkuu... Vaikkakin kyllä työntäyteisenä mutta silti :)Tuota pannaria pitää kyllä kokeilla! T. orolainen

  VastaaPoista
 3. Pöperö-Maija: sitä riittää! 13 km yhteen suuntaan... mutkaista, mäkistä ja möykkyistä soratietä. toki tämä viikko oli vähän poikkeusviikko-ihan koko ajan ei tämmöistä rallia onneksi ole. mutta ripeä tosiaan pitää olla...välillä vain käydä kotona laittamassa ruoka uuniin ja pyykki askeleen eteenpäin. :)

  pitää toivoa että konstaapelit ovat tuolla vilkaammin liikennöidyillä teillä asemissa. :)

  orolainen: niin, arki se onneksi jatkuu. :) ja työttömänäkään ei tarvitse olla. :) ja pannaria kannattaa kyllä kokeilla!siitä voi tehdä monenlaisia sovelluksia...kinkkua, meetwurstia, pakastekasviksia, mitä sattuu kaapissa olemaan. :)

  VastaaPoista
 4. piti ottaa talteen tuo pannarin ohje, tosi hyvä ruokaisa iltapala. Tuo kuskaus on meilläkin niin tuttua, mut matka ei ihan niin pitkä ku teillä ja pääsee lähes koko matkan asvaltin päällä:) meillä matka kaupunkiin 8km, ollaan maalla, mut silti kaupungissa;D

  VastaaPoista
 5. ai herkku,jauhelihapannaria!kinkku-pannaria oon teheny,mutten tollasta!Pitääpä kokeilla...
  "pyyhkii otsaansa" pelkästä ajatuksesta,melkoista eestaas ajamista se sullaki on tuo kuskaaminen!

  VastaaPoista