tiistai 10. tammikuuta 2012

työläisen terveisiä!

Huhuu, täällä ollaan. :)  Aika on kulunut kuin siivillä...viimeisiä :) kotiäitipäiviä vietellessä, kyläillessä, järkkäillessä kaikenkarvaisia asioita. Ja nyt se on siis ihan totta. Ensimmäinen iltavuoro on nyt ihmetelty.

Yöunet karkasivat viikko sitten johonkin toiseen maailmankolkkaan. :) Sen verran STressiä pukkasi töihinlähtö lähes kahdenkymmenen kotiäitivuoden jälkeen. Monenlaisia ajatuksia on kyllä pyörinyt mielessä..aina omasta kyvyttömyydestä , osaamattomuudesta ja avuttomuudesta pienen ihmisen "jättämiseen" iskän hoiviin. :) Tarkasti ottaen , iskä taitaa selvitä tästä lähestulkoon yhdellä kädellä...Aikamoinen elämänmuutos kuitenkin , ihan meille kaikille. :) Uusia haasteita elämässä.

Mutta mukavalta tuntui! Nyt yhden työvuoron mukanaan tuoman kokemuksen syvällä rintaäänellä sanottuna. :)

Yöunien karatessa maan ääriin oli välillä noustava n.klo 3 ihan ylös ja alettava vaikka piirtämään apliksia. :) Muutama piirros odottaakin nyt sitten vain aikaa toteuttaa mukavat suunnitelmat.Vähän jännittää sekin miten ompeluajan saa mahdutettua tähän uuteen toisen asteen yhtälöön.Varsinkin tällä kaikista lyhyimmällä mahdollisella matematiikalla. ;)  Vaikka eikös joku sanonta ole olemassa että aina löytyy aikaa siihen mikä on tärkeää. :)

Uusi ottobre oli tänään ilmestynyt postilaatikkoon. Vähän ehdin tuossa silmäilemään ja ihan kivoja, inspiroivia malleja oli ainakin muutama. Raitatrikoot vilkuttelevat kutsuvasti tuolta laatikosta ja niiden tuhoamiseksi olisi joitakin strategioita...pikkukoululaiset tarvitsisivat tunikamittaisia peruspaitoja, pienemmät pirpanat lisäksi myös housuja.  Kiva housukaava on katselussa. Vinkkejä otetaan vastaan. :) Erityisesti koot 92, 104 ja 116. :)

Ketunpesän arki on nyt erilaista, jotain uutta on  ilmaantunut päiviimme. Elämänmenoa rytmittävät nyt iskän työvuorojen, kaikkien harrastamisien ja muiden menojen lisäksi uutena juttuna äidin työvuorot. Ihan yksinkertaista logistiikan sujuvuus ei ole tässä vaiheessa..jos se on ollut sitä ennenkään. :) Firma ;) tarvitsisi yhden osa-aikaisen kuljetuspalveluosaajan (kokoaikainenkin kävisi) mutta ennekaikkea    yhden kuljetusvälineen lisää. :)

Ja muuten, jos teilläpäin näkyy niitä karanneita yöunia niin kertokaapa niille tämä osoite. Ovat tervetulleita. :)


Täällä on tämän työtouhun keskellä luisteltu ihanassa, ihanassa lumisessa talvisäässä , saatu punaiset posket ja kirkkaat silmät, pari mustelmaakin..Juotu luistelureissun päätteeksi kuumaa mansikan ja kerman makuista teetä...kera ankkojen...

Ja saksittu pienimmän otsista. Aika monta käsiparia tarvittiin eikä siltikään tullut suora, eikä tasapitkä. Mutta silmät näkyy. :)


Nyt aion napata yöunikarkulaiset parempaan talteen, ihan kuulosti siltä että ne hiippailivat tässä lähistöllä..kiireeen vilkkaa peiton alle etteivät vain mene ohitse. :)

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille! Pitäkää huolta toisistanne!
:)

-hanna-

9 kommenttia:

 1. Työn iloa työläiselle:)ISO elämän muutoshan tuo on monen vuoden kotiäitiyden jälkeen...
  Pitäkää huolta toisistanne,niinpä!Koskaan kun ei voi tietää,mikä kohtaaminen on se viimeinen...

  VastaaPoista
 2. Vai töihin menet, onnea ja menestystä silleki saralle! onhan se varmaan mukavaa vaihtelua! :)

  VastaaPoista
 3. Vappaapäivä tällä työläisellä. Tiiän ehkä, miltä sinusta tuntuu. Kyllä nää pärjäät taatusti! Niistä yöunista viis. Nukun ÄLYTTÖMÄN huonosti aina iltavuoron jäläkeen ja aamuun sitten... Mutta, josko joskus hakisin niitä päivätöitä ja kenties vaikka saisin. Mul jää lyhveksi tämä "työkokeilu", kun halajan ja palajan kotirouvaksi eli jään hoitovapaalle. Ihminen päättää ja Säätäjä on toinen. Pietään huolta. Töihin lähtiessäni 5-vuotiaamme sanoin " äiti tee kaikki hyvin". Niin me yritämme, parhaamme. <3 t. Pirta

  VastaaPoista
 4. Oi että, tuntumukset on varmasti moninaiset tuossa uuessa tilanteessa. Voimia työhönlähtöön ja tsemppiä perheen kanssa. Alaku saattaa mennä ihimetellessä, mutta ainaki meillä on sitten jossain vaiheessa aina "otettu takasin" niitä menetettyjä haleja ja sylinkaipuuta. Ompelet sitten kun on aikaa. :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä se siittä lähtee rullaamaan. Syliä ehkä pienimmät tarvii ainaki aluksi vähä enemmän, Sanni ainaki tietää millon on maanantai ja torstai ja äiti illan koulussa. Ihan mukavaa vaihtelua ja kotona saa kuitenki yllättävän paljon aikaan, kun aikaa on vähän.
  Saatteko järkättyä vuorot ettei tarvi viiä hoitoon vai miten?
  -anita

  VastaaPoista
 6. Suvi: kiitos! on se iso muutos...menee ihan arkirutiinit uusiksi.
  voimia sinulle sinne kaipaukseen..

  puutarhuri: kiitos! tuntuu kyllä mukavalta lähteä töihin!
  tämä kaikki tuli tähän niin ykskaks etten ole oikein itse pysynyt kyydissä. :)

  pirta:yöunet ois kivoja. illasta tahtoo olla täällä talossa liikennettä melko myöhään, ja itse olisi mukava vähän aikaa hiljaisessa talossa nautiskella rauhasta...aamusta kuitenkin oltava tehokkaana. aamuvuorot mulla vielä edessäpäin...iik. iloa sinnekin työ-ja vapaapäiviin. :)

  näppi: kiitos. :) varmasti juuri noin, sylijuttuja pitää muistaa korvailla aina tilaisuuden tullen. :)

  kewa: kiitos! tsempit tulevat tarpeeseen!

  anita: kait se alkaa rullaamaan. alkuperäiset vuoro- ja hoitosysteemit ovat muuttuneet jo moneen kertaan...vielä kaikki vähän kokeiluasteella ja odotetaan päätöksiä. voi jopa olla että tytöt menevät ihan hoitoon...siinäpä onkin ollut pähkäilyjä..vaikka tuleva hoitotäti onkin ihan maailman paras. <3

  VastaaPoista
 7. Olipa mukava kun ehdit päivittää tilanteen :) Vaatii kyllä arjen uudelleen järjestelyä! Mutta parhaassa tapauksessa kun hyvin järjestyy niin siitä tulee sitte ilon ja voiman lähde, palkkatyöstä nimittäin :)
  Täällä "kaukana" koitetaan kans arki saada järjestykseen, uusia kouluja eka viikkoa, niitä logistisia järjestelyjä, lappuja, lippuja ja täytettäviä papereita :/ Meinaa välillä sutata, kun on muutenki hatara ja nyt vielä on reilusti ylikuormitettu aivokapasiteetti. Mutta kaikilla on nyt koulupaikka, vanhin pääsi äänekoskelle :)
  Viimeistään joskus sitte arki tasoittuu täällä ja siellä ;)
  -Anneena

  VastaaPoista
 8. Anneena: kyllä se vaan vieläkin niin jänskättää miten kaikki lähtee sujumaan...työkuviot niin uutta ja outoa.
  teillä siellä kaikilla ihan uudet kuviot. huimaa.
  tasaisia päiviä, sinne ja tänne. :)

  VastaaPoista