tiistai 17. heinäkuuta 2012

hulmuavia helmoja


Ompelukärpänen pörrää. Vanhasta uutta, naisten kauluksellinen T-paita muuttui pikkulikan paitamekkoseksi aika näpsäkästi. Valmiit helmakäänteet ja nappilista. Resorikantit piristävät muuten hailakkaa pilkkukangasta. Patalappu löysi uuden elämän taskuna. Nappilistassa olevat valkoiset napit odottavat että pääsen siskon nappitehtaalle  :) tekemään uudet sopivat päällystetyt napit.

Huomaattehan neitokaisen otasahiusten uuden muotoilun? Mekkotehdas-kirja on nyt  iltalukemisena. :) Pari Orelma-mekkosta on valmistunut. Tässä pienimmäisen mekkonen...vähän on väsähtäneet poseeraukset. :)

Verhokapassa oli valmiina  röyhelö ja pitsi...aika helpolla sai näyttävät rimpsut. :) Vähän muokkasin kaavaa silmämääräisesti kaavaa kaventaen,hihaa pidentäen ja helmaa lyhentäen. Tämä on koosta 98/104 pienennetty noin kokoon 92.


Toisesta Orelmasta ei ole vielä kuvia, ja molemmista puuttuu vielä nappi takakappaleen halkiosta. Siskon nappikoneelle pitäisi niidenkin vuoksi päästä. :)
Ihania mekkomalleja ovat kirjan kaikki mallit!

Viimekeväinen kurssikotitehtäväveispuukkikin on valmis! Parempi myöhään kuin milloinkaan. :) Se pitänee esitellä tässä jonakin päivänä....
Ja onneksi ompelukärpänen (pfaffus expressionomus ) pörrää täällä edelleen...nämä ärsyttävät maatiaislajikkeet((Brachycera ) saisivat sensijaan  pörrätä tiehensä!

P.S. raivauskärpänenkin ( tolux&tulitikkumus) on pörrännyt..seurauksena varastontyhjennys. Ja takapihalla pian  kolmatta päivää palava nuotio. Taputin itseäni olalle tämän urakan päätteeksi. Hyvä minä!

Joku sananlasku on olemassa kissanhäntien nostamisesta...niin että tiedoksenne että leikkimökissä on maalipensseli viuhunut ja se pfaffus-kärpänen pörrännyt sen verran että uudet verhot yms ovat ilmestyneet mökkiin...kioskin avajaiset ovat ovella. :)

-hanna-

13 kommenttia:

 1. Siellähän on mukavia touhuttu. Niin ihanan mekkosen olet tehnyt. Minulla on ilmeisesti just mekkotehdas-kirja saapununut lähipostiin, kun joku saapumislappunen tuli tänään postista. Pitää vielä tänään käydä se hakemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaikenlaista on touhuttu. :) välillä ihan uuvuttavat nuo vapaapäivät....takaraivossa tuikkii että on vain tämä päivä...mutta välillä onneksi jotain tämmöistäkin touhua, ompelemista yms. mukava että sait oman mekkotehtaasi. :)tuotoksia odotellen sieltä suunnalta. :)

   Poista
 2. Ohhoh...joku kärpänen on purassu aikalailla:)upeita mekkosia syntynyt..vanhasta uutta,hienoa ja niin ihanaa!Kun joku osaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ompelukärpäsen purema on krooninen. :) se vaivaa aika ajoin...välillä enemmän ja välillä vähemmän. minä inspiroidun jostain syystä enemmän vanhoista kuin uusista kankaista..liekö se ompelukärpänen joka on aikoinaan puraissut ollut iäkäs. :)

   Poista
 3. :D Nuo latinalaiset (?) nimet :D Näinpäs ihan livenä tuotokset, voi että olipa ihana nähdä ketunpesäläisiä pitkästä aikaa :) Mahtavia oot saanut aikaan! T. Anneena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi niin oli ihanaa! iloinen ylläri saada kaukaisia vieraita. pienimmäinenkin nähtiin. :)
   latina taitaa olla aika murteellista.:)

   Poista
 4. Tosiaankin nuo salaperäiset nimet, hih :D Ihana ihana mekkonen. Jouvun perumaan sen kurssin, mennnee liian hankalaksi :(.... Kotimiésongelmaa yms. Olet ollut touhukas. T. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi surkeus. toivonpa vielä että saisit järjestettyä...mutta elämä on. välillä ei-niin-helposti-järjestettävissä.

   touhukkkuus on aika puuskittaista...ja valikoivaa. leikkimökin siivoushan on ehdottomasti tehtävä ensin silloin kun isompi mökki on siinä selvitystilassa. :) ja ommeltava mekkosja silloin kun tarvittaisiin aluspaitoja. :)

   Poista
 5. Hahaa! Myönnän, että mielen valtasi vahingonilo tuosta uudesta hiustyylistä. :D Ei oo kovin kauan ku meillä harrastettiin samaa ja itku kurkussa tasottelin ennen niin ihanan, pitkän silkkitukan lähes polkkatukaksi. Ja pienestä pojasta tuli niin ison näkönen ku ajelin pään koneella. Toisen pojan pää taas oli äitin leikkuuharjoituksen ja inspiraation tuloksena vähä öööö... erikoinen. :D Eipä totisesti oo Lorvikatarri (Laiskimus Madonius) vaivannu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ahaa, vahingonilohan se on paras ilo. :) melkoisia koloja on otsatukassa, vaan siinäpä ne mukana keikkuvat nuo haivenet. kait olen tullut niin vanhaksi että nykyisin vain naurattaa nämä tyylit. :)

   madonius :D :D

   Poista
 6. Tuosta patalapusta vielä... Miten se on nuin valkoinen? Sisustuspatalappu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanoppa muuta :D kirppislöytö, lienee ihan käyttämätön. mutta sovitaan että se on sisustuspatalappu :D

   Poista
 7. Hienot mekot! Hyvin käy nuo valmiit rimpsut ja nappilistat.

  VastaaPoista