maanantai 2. heinäkuuta 2012

kirje sinulleRakas päiväkirja, piiitkästä aikaa sain aikaa sen verran järjestettyä että saan kirjoitettua muutaman tuokiokuvan ja ajatuksen tänne talteen..aika on rajallinen. Siitä osansa haukkaavat normaalit perheelämän koukerot, osahaukkauksen nappaa työelämä ja sen haasteet kuten vaikkapa kuusi perättäistä yövuoroa. Yksi palanen katoaa laiskotteluun, toinen yöuniin ja kolmas onkin sen verran kallisarvoista yhteistä aikaa milloin kenenkin kanssa että päiväkirjan pito jää ns.Mopen osalle-vaikka se niin mukavaa puuhaa onkin.Moppe-parka!

Rakas päiväkirja, ei sinua kuitenkaan ole unohdettu! Välillä muistut mieleeni kun saan jonkun huikaisevan ajatuselämyksen, ja ajattelen että illalla/aamulla kirjoitan sen talteen. Aamut ja illat tulevat ja menevät-seuraavatkin aamut ja illat ja yleensä siinä käy sitten niin että se ajatus on mennyt johonkin muille maille vierahille..toisinaan ajattelen sinua kaipaavasti kun saan aikaiseksi jotain pientä näperrystä joka olisi mukava jakaa jonkun samanhenkisen ystävän kanssa-mutta yleensä siinä hetkessä on A. koneelle jonoa, B.kello luvattoman paljon tai C.joku kiireellisempi(ei välttämättä tärkeämpi) homma odottamassa.


Ihana päiväkirjani-kerronpas sinulle että minullapa alkoi tänään kesäloma! Viimeiseen kahteenkymmeneen vuoteen en semmoista ole näin virallisesti vietttänyt...saapa nähdä mitä se oikein on, onko se niin arvostettua kuin kuulee puhuttavan, ja että kuinka hurjan lomastressin minä onnistun kehittämään tämän hurjan neljän päivän mittaisen kesäloman aikana!

Lomalla aion kirjoitella tätä päiväkirjaakin vähän ahkerammin!Ja vielä kun näinä päivinä saan uuden koneenkin tähän hommaan-kesähelsinkiläinen kun otti ja vei koneensa ja kameransa mennessään---joten vähän vajausta on ollut siinäkin suhteessa. (tämä teksti lainakoneella tuotettua, ja tämä rakkine sammuu noin vartin välein , jäähdyttelee toisen vartin ja sitä rataa.Aikaaviepää puuhaa näillä vehkeillä tämä päiväkirjan pito!)

Päiväkirjani, meillä eletään touhukasta ja työpitoista elämää. Juhannukset juhlittiin yövuoroissa, nukuttiin siis väliajat ja siinä jossain välissä saunottiin ja paistettiin makkaraa ja muita kesäisiä grilliherkkuja.( Se yksi tarhapöllön sukulainen tuli vähän liian usein vastaan. )Kesälomalaiset ovat hoitaneet pienempiä ja huushollia aivan ansiokkaasti! Yksi kesälomalainen otti ja lähti pääkaupunkiin kesänviettoon, siellä kävimme ukkokullan kanssa jopa tunnin kääntymässä yhden yövuoron päätteeksi.Siis ollaan tehty reissujakin...mökkiloma odottelee vielä tulevaisuudessa.Siitä haaveillaan..merenrannasta ja auringonlaskuista siellä.
Hyttysten kanssa on koetettu tulla toimeen. Niitä riittää, että jos tiedät jonkun joka tarvitsisi niin täältä saa hakea, omat ämpärit mukaan.
Osa meistä kävi pitemmälläkin reissulla, palasivat juuri päivettyneinä ja iloisina. Me tunnelmoimme ja kuuntelimme kotona, pienet pitivät kiskaa ja ostivat jäätelöä vielä pienemmiltä myyjiltä ihan kotipihalla.


Kuulehan sinä tärkeä päiväkirja!Haluaisin enemmänkin tänne kirjoitella ja jakaa ajatuksia, kuvia ja tunnelmia kanssasi...Olenkin päättänyt etttä aion opetella kirjoittamaan lyhyesti, (se on kuules haaste tämmöiselle suupaltille) pieniä ja suuria asioita ja jos aika antaa myöten niin sitten naputtelen tänne enemmänkin.Saapa nähdä miten onnistun! Toinen seikka jota olen miettinyt, on kuvapuoli...itselleni kuvat ovat niin tärkeitä, mutta niiden kanssa touhutessa tässä koneella kuluu hetki jos toinenkin ja niinpä aion niistä hieman tinkiä...mitäs mieltä olet siitä?

Lomailijan päiväkirjamerkinnät näyttävät venyvän aivan mahdottomiin mittoihin. :)
Yksi tämän loma ohjelmanumero on muuten ompeluhuoneen siivous ja raivaus. Aamulla starttaa operaatio tyhjennys, ja toivottavasti loppuviikosta jo mahtuu jotain ompelmaankin, tai LEIMAAMAAN. Se on hurahdus nro 1 tätä nykyä.

Tästä se lähtee-kesäloma. :)

-hanna-
Kuvissa ihana Essi kesäkeijukainen.

19 kommenttia:

 1. Hei yökyöpeli päiväkirjan kirjoittaja! Täällä toinen yökyöpeli nauttii hiljaisuudesta ja lukee innolla kirjoitustasi - älä missään nimessä niitä lyhennä :)

  Olen ollut viikonlopun ajan "nauruterapiassa" sisareni luona ja jostakin syystä tämä unirytmi teki tepposen (... valvottiin kumpanakin yönä pikkutunneille ...). Nytkin kello näyttää lähenevän kolmea, ulkona on aivan ihana väristä (en osaa kuvata sanoin tuota punaisen sävyä), kolukärryjen ääni (= ukkonen)kuuluu .. Alkaakohan pian satamaan?

  Oi - nyt sade alkoi! Ja sävyt sen kuin vain paranevat ... ja tuoksut!

  - Katri -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. yökyöpeli kuittaa :) ihanalta kuulostaapi nauruterapiasi...ja melekin haistan sen kesäsateen...kivoja tunnelmia sait kirjoitukseesi. kiitos!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. kiitoskiitos! tuntuu kyllä mukavalta, kunnon vapaat. :)

   Poista
 3. Mahottoman ihanaa lomaa sinulle! Joo ,älä lyhennä kirjoitusten pituutta-niistä saattaa tulla silloin vaikka torsoja. :) Meillä oli vkonlopun aikana, on yhäkin, teltta pystytettynä ihan pirttiin, saatu ihania ystäviä vieraaksi, käyty mekin kylässä, syöty jätskiä, ihasteltu elämää ja hyviä terveisiä. Ihan sitten kyllä pyyhitty kakkapyllyjä, pesty pyykkiä. Nukuttu. Eletty. Ikävöity vähäsen. t. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. loma ON ihanaa. nytpä sen tiedän, minäkin. kirjoitukset ovat mitä milloinkin...sitä kuvittelee että voisi jotenkin nopeammasti tehdä päivityksiä jos kirjoittaisi vähemmän...vaikka ei tässä näpyttelyssä aikaa paljon kulu, eniten aikaa meneesiinä että on oikeaan aiikaan konejonossa :) että siis saa hommansa järjesteltyä siihen malliin ettei vuoro mene sivu suun. :) onneksi tähän on tulossa helpotusta!

   Poista
  2. ja piti vielä sanomani että oli teilläkin tunnelmat kohdillaan ;) kaikki ne aidot jutut!

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ihana keijukainen, ja oikeen hyvää lomaa! Erittäin kompaktin mittainen se on. :-) kirjoita ihmeessä niin pitkästi, kun tekstiä syntyy. Mukavaa ja hauskaa niitä on lukea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essi on niin keijukainen, ensiksikin niin pieni ja sirppana ja sitten on vielä sitä sisäistä keijukaista :)
   loma on tosiaan kompakti. :) hyvä sana. :)

   Poista
 6. No se on pääasia että jotain kirjottaa, vaikka lyhyestikin, jos sitte useammin :) Vietähän ikimuistoinen loma! No jaa, jos mulla ois tuollainen loma, varmaan kävis niin etten mitään sais aikaiseksi.... Menis nukkuessa kuitenki!
  Mutta harmi ku ette reissullanne ehtineet täälllä piipahtaa! Mutta jospa jossain joskus nähtäisiin :) T. anneena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sepä se juurikin oli se ajatus :) lyhyemmästä...mutta voi olla että on liian haasteellista :) yrittääkään. :)
   loma on kulunut varastossa päällään seisten-meilläkin palaa se ikuinen tuli tuolla takapihalla nyt :D
   taisitte olla reissussa kun siitä ohi hurrautettiin...mutta toisen kerran, ihan varmasti. :)

   Poista
 7. Täsä toisenlainen mielipie..Kirjoituksesi on turhan pitkää, saman asian toistoa. Mielestäni voisit tiivistää ja lyhentää rutkasti, anteeksi näin suora txt vaan. Muuten mielenkiintoisia asioita, käsitöitä, perhettä, mutta jo pitkän löpötyksen lukeminen vie liikaa aikaa. Joten lyhyemmästä virsi kaunis ja hyvää lomaa! t.Äippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmmm.tähän kuuluu kait vastata että kiitos kommentista, ja miksei kritiikistäkin. minä olen juurikin se löpisijä, jaarittelija, välillä kirjoitan pitkästi, joskus harvoin lyhyesti, ja välillä en kirjoita ollenkaan. :)
   luulen, että minulle ei sovellu trendikäs tekstarikiirekultuuri...ja varmaan jatkossakin kirjoitan mitä kirjoitan. ja onneksi netti on monenlaisia blogeja pullollaan, vain yksi nopea klikkaus ja liian pitkät löpinät katoavat bittiavaruuteen. :)

   Poista
 8. päeväkirjaan kirjotellaan sillon ku siltä tuntuu ja niin pitkästi ku tarinaa piisaa:)Meillä on ihana,ihana viikonloppu takana,koko perheen maratoni-matka ensimmäistä,ja viimeistä kertaa.Snif...
  jälkitunnelmissa vielä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. päeväkirja :) pittää ollakin omannäköinen...tai sitten voihan tietysti kirjoittaa romaania. tai fiktiota. tai ihan mitä vaan. :)

   nyt kyllä laitoit arvoituksen...ensimmäistä ja viimeistä...pitänee pohtia asiaa s-postin puolella. :)

   Poista
 9. Ihania kuvia tyttösestä. Nautihan lomapäivistä vai onkohan ne jo takana kun nyt kirjoittelen.:-). Pidähän blogisi just sellaisena mikä itsellesi parhaalta tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuli kyllä kivoja noista kuvista. suunnittelin että jos jonkun kollaasin teettäisi niistä Essille itselleen. :) vielä on lomaa, tai vapaita, tiistaina töihin. :) blogi elää ja on semmoisena kuin milloinkin sattuu huvittamaan. vaikka niin mukava lisä on tämä vastavuoroisuus tässä kirjoittelussa. :)

   Poista
 10. Sulla on sana niin hyvin hallussa, että sitä on mukava lukia. Ikävä oikeen ollu, ku on ollu niin pitkiä välejä nyt näissä päivityksissä, mutta semmosta se on työläisen elämä. Näin kotiäitinähän sitä joutaa istumaan koneella... :D

  VastaaPoista