tiistai 14. elokuuta 2012

arjen alku

Kotiinpaluu lomalta on aina yhtä riemukasta. Viimeiset pitkänpitkät kilometrit ennen mutkaista ja mäkistä kotitietä, sielunsilmissä pikkuihmisten innokas odotus ja ilo. Ikäväkin alkaa olla jo viiden päivän jälkeen...ja kuitenkin noin puolen tunnin hulina korvissa, ja  mieleen on salakavalasti hiipinyt ajatus vielä muutamasta päivästä lisää...Loma tekee hyvää. Irtautumista normaaliarjesta kaipaa varmasti itsekukin. Kotisohvalla olemme palanneet noihin mielettömiin maisemiin yli kahdentuhannen kuvan voimin. Jossain vaiheessa niistä saattaa tännekin päätyä jokunen. :)

Loma päättyy, ja työn ja koulun rytmittämä arki alkaa. Hieman hirvittää miten kaikki alkaa taas rullaamaan,aikatauluineen, soittotunteineen,sählykerhoineen, kiekkovuoroineen, käsityökerhoineen, yövuoroineen, ja hoitopaikkoineen. Ompelua ja hirvenmetsästystäkin tunteihin olisi mukava mahduttaa. :)

Vuorotyön riemuihin kuuluu hitaat aamut pienten kanssa ennen iltavuoroon lähtöä. Mikäs sen mukavampaa kuin saada silmät sikkaralla makuuhuoneesta kömpivä unilämmin pehmoinen takkutukka syliinsä ihan aamutuimaaan, eikä mitään kiirettä minnekkään.

Käsityörintamalla leimasinpainotekniikka on edelleeen pinnalla..olen onnistunut kehittämään talopakkomielteen ja kaikki paperinkulmat ovat täynnä riipustuksia ikkunoista ja kattoprofiileista, kokeiluja on tehty kymmeniä vaan valittaen on todettava että talonpiirtäjät ovat erikseen. Onneksi yksi vakaan talosilmän  ja -käden omaava ihminen kuuluu sukuun...nimittäin siskon taloleimoista  tulee sentään ihmisasumuksen näköisiä...omat muistuttavat lähinnä -no, jääköön sanomatta.
(kaikkien muidenkaan leimat eivät tosin kestä julkista esittelyä...vaikka mieli tekisi :D )

Taloleimoilla painetut tilkut  päätyvät toivottavasti aikanaan verhoiksi. :)  vanhankaupungin henkeen toteutettu katunäkymä, kirkontorni ja muuta sentapaista olisi tulossa.Muutama talo pitäisi saada vielä kaiverrettua niin tulisi tarpeeksi vaihtelua  tuohon katunäkymään. Kuviakin niistä aioin laittaa vaan eipä onnistunut, toisen koneen salasanaa ei tähän hätään löytynyt. Ehkä ensi kerralla. :)

Nyt mustikanperkkuuseen. :)

14 kommenttia:

 1. Ihana kun olette saaneet nauttia lomasta. Arjen keskellä on mukava palata lomatunnelmiin ja aivan uudestaan virkistyä. Mukava nähdä tuloksia kankaan painannasta. Ainakin mallit olivat upeita, mitä silloin aiemmin sain nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. loma teki terää. nyt parin työpäivän jälkeen hieman hirvittää nämä arkiset haasteet...saa nähdä. niin on ristiriitainen olo..työpaikka on tärkeä juttu mutta kaiken yhteensovittaminen on monen mutkan takana. hikisiä päiviä edessä. :)

   Poista
 2. mukava loma takana,muistoineen ja kokemuksineen!
  Nyt alkoi sitten arki,isolla Aalla:)
  täällä ootellaan lomaaaaaaaaaaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mitäs lomaa siellä ootellaan? aika iso Aa on kyllä...ei tahdo mihinkään mahtua!

   Poista
 3. Nii-in, arki alkoi. On kuin ei olisi poissa ollutkaan. Loma meni aivan liian nopeasti ja moni asia jäi tekemättä. No, nehän ehtii tehdä päivänä 'jos'. Oli silti ihana palata 'arkeen' ja tavata uusi työpari ja ne tutut ohjattavat. Ja 'arkeen' kuuluu myös pistot ja pinnat ;)
  -Katri-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos terveisistä. :) jos-päivää odotellessa...saako niitä tilattua netistä? ottaisin muutaman sata, niin paljon kuin kalenteriin mahtuu. :)
   arkiset elämänmenot ovat oikeastaan aika mukavia. :)

   Poista
 4. Odota innolla sitä kangasta!

  mökkikylän muori

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei se niin kummallista ole. :) käyhän siellä teidän perukalla katselemassa niin näet siskon versiot ....ne ovat jo vähän jalostetumpia. :)ja omat kankaasi ne vasta ovatkin...huhheijaa!

   Poista
 5. Ehkäpä on tosiaan parempi, ettei niitä kaikkia leimoja julkaista... :D. Niistä verhoista tulee varmasti upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. psst...saattaa olla että sen yhden huiman johonkin kurssikuvakollaasiin piilotan kunhan saan semmoisen tehtyä :D mutta ei kerrota kenellekään :D

   voi verhot...ajatus on upea mutta joku niissä tökkii...nooo, suunnitellaan vielä lisää. :)

   Poista
 6. Tosi hieno kuva, hyvin tavoitettu tuo tunnelma!

  VastaaPoista
 7. kiitos! kunnia kuvasta kuuluu hovikuvaajalle. :) kesä piti pärjätä ilman kunnollisia kuvia, joutui tyytymään omiin näpsäisyihin mutta nyt taas saa "tilattua" kunnollisia kuvia aina tarvittavasta kohteesta, ja niitä tulee kyllä ilman tilaamistakin...aivan ihania kuvia oli ottanut pikkusiskoista yhtenä iltana. :)
  valokuvaus on hieno harrastus...tykkäisin itsekin perehtyä siihen. jospa joskus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ahaa, ja tämän piti tietysti olla vastaus sinulle, kummitäti. :)

   Poista
 8. Ymmärsin kyllä ja en voi olla vielä lisäämättä leikkisää kuvatekstiä tuohon: siellä menee poliisi ja hellapoliisi :)

  Tosi taitava valokuvaaja on se teidän isosisko! En ollut ensin tuntea Hildaa kun hän oli niin vakava ja rauhallisen oloinen siinä kuvassa.

  VastaaPoista