perjantai 5. huhtikuuta 2013

mihinkäs koira karvoistaan...

tai seepra raidoistaan. :)

Raitatrikoosurautuksia. Poolokaulukselliset tunikamittaiset ja taskulliset! raitapaidat. Sivutaskut ovat kivat. Pientä mittavirhettä tosin pienemmän taskunsuussa, mutta eihän se iso vaiva ole aina auttaa tyllerön käsi taskuun ja pois?

Kaavan pohjana vanhahkon Ottobren teekannutunika. Muistaakseni. Vähän pidennettynä ja hippusen kavennettuna.


23 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. näitä on kyllä paljon pidetty! semmoiset pese ja pidä-paidat! omaankin silmään kyllä niin reippaat ja raikkaat. :)

   Poista
 2. Kauniita ovat, tuo pystykaulus puhutteli minua erityisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vaihtelua se on tuo kaulus, tosin tunnustan että vähän osasyynsä oli semmoisella laiskuudella...kun ajattelin että mahdollisimman nopeasti ja saumurilla vain tunikat surautan.ja siihen tyyliin tämä oli nopein vaihtoehto kaula-aukolle. :) helmakäänteeseen vain tarvittiin ompelukonetta. :)

   Poista
 3. Erittäin raikkaat tunikat! Sulla vielä raitaa löytyy:-) omat varastot melko olemattomat jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. luulen että tämä kaaoksensukuinen maisema tässä ympärillä jotenkin ruokkii näitä ryhdikkäitä ja selkeitä raitaompeluksia. vielä on toki raitaa jäljellä. :)

   pikkuvaatteita olisi kiva surautella raidoista. tänään ajattelin leikata ja jospa huomenna jotain koossa 56. :)

   Poista
 4. Palaan vielä siihen raitaröyhelötunikatoiveeseen, josta joskus puhuin... Sinivalkoraitainen ja keskiröyhelöllä, koko sama kuin teidän 3-vuotiaalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. laitetaanpas korvan taakse ja heti kun tässä semmoista surautusaikaa järjestyy niin eiköhän tuo onnistu. :) palataanpas asiaan :)

   Poista
 5. Pirteät :) Hymy nousi huulilla.
  -Katri-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nämä on onneksi pirteitä, vaikka mamma ei aina niin oiskaan...tyttäret kyllä pitävät kiinni liikkeen syrjässä. ja raitapaidat vain vilahtavat.:)

   kuppi ja kukkapää ihan vaiheessa. ei edes alkutekijöissä.

   Poista
 6. Ihanan raikkaita raitoja ja suloisia lapsia! kiitos kun kavit kommentoimassa minun blogissa. Nain tulee helposti uusia ystavyyksia:) sinulla on kiva blogi ja hauskoja juttuja jotka usein tuntuvat niin tutuilta meidankin elamaan tanne kauas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jossain vaiheessa hukkasin blogisi mutta nyt onneksi löysin takaisin. mukava kyllä käydä kurkkimassa perhe-eloa siellä valtameren toisella puolen...pidetäänpä yhteyttä. :)

   Poista
 7. Ihania nuo kuvatkin! Ja aivan hurmaavan ilostuttava tuo pallosukkahousu-raitatunikayhdistelmä!

  VastaaPoista
 8. Reipasta! Suloiset on myös nuo sukkahousut pallolla. Rakastan lasten sukkahousuja,mutta ne ei meidän ainoalla tytöllä taho kestää,polovet on puhki,on siis leggarit todettu parhaiksi. Edelleen pipoilen. Leikattuna on vähä muutakin, mutta A tietää,mikä äidille parasta :). Luotan lapsen arvioon.:)T. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sukkahousut on kyllä semmoista aika lyhytikäistä kamaa...tosin on joitakin jotka kestävät paremmin, mutta jotkut ovat melko pian puhki polvista ja kantapäistä. tai jostain syystä kivat kuviolliset ovat semmoista laatua että niihin tulee tosi helposti reikiä.

   voi pientä, sylissä viihtyvää sorttiako? pipoilla pitäis täälläkin! muutama muu projekti oottas kans...olen taas onnistunut kehittämään hurrrrjan piiiiitkän to do-listan.

   Poista
  2. Sylissä ja vieressä sen sorttinen joo. Ite oon opettanut ja toisekseen siinä samalla levähdän.:)Niin ja hintakin niissäkin sukkahousuissa ratkasee;)Raita-kangas on ajatonta. Ne kuviolliset monesti kulahtaa,ainakin meillä. t. P

   Poista
 9. suloiset tunikat ja vielä suloisemmat kantajat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. reipasta raitaa on kyllä äidinkin kiva katsella. :) ja nämä maritrikoot ovat siitä kivoja että ne voi pestä kuuskymppisessä pesussa.

   Poista
 10. On niin sööttejä tyttöjä ihanissa paidoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. :) katselinyhtenä päivänä pienimpien vaatekaappeja sillä silmällä ja totesin että aika lailla raitaa sieltä vilkkuu. :) ja vielä on monta monta tilkkua jäljelläkin, raitoja. :)

   Poista
 11. Katoinki eilen näitä tunikoita tyttöjen tai ainaki toisen päällä. Ihania! Jos sulla on niiku ylimäärästä raitaa, niin mun sängyn alle mahtus lisää :).Halpahallin kuvio sukkahousut ei ainakaan meillä kestä, heti varpaista puhki, kokemusta "muutaman" käyttäjän osalta. Sittarissa on ollu parempia.
  -anita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. taisi olla molemmilla. :) eipä taida olla ylimääräistä :) raitaa...jotain muuta saattas olla. mulla on vieläkin hyödyntämättä tuo sängynalusjuttu. hmm.

   sama kokemus hh:n sukkiksista. Antoniinan mielestäni tosi laadukkaita, samoin ne CM:n on ollu kestäviä. Joskus aikoinaan olen niitä jesperjunior-sukkiksia ostanut ja ne ovat kai ikuisia. vähän semmoiset ei-niin-mekkosukkikset mutta kestävät ja kestävät.

   Poista