keskiviikko 21. elokuuta 2013

kesämekkomeininkiäKesän parhaat kamppeet. Vilpoisat jokapaikanmekot. 

Kukkaisen version trikoo saatu vuosia sitten tuliaisena  ompelijaystävien Rockserireissulta, marinoitunut nyt muhevaksi  ja siitä tulikin mitä mukavin liehuhelmainen mekko. Niin on käyttäjänsä näköinen ja värinen että ihan kummastuttaa. Vanhanaikaiset resorit pääntiellä ja kainaloaukoissa. Tätä ehkä voisi käyttää syksyn päälle pitkähihaisen kanssa ja leggareiden kaverina...kun ei ole mikään maksimittainen, ennemminkin melkein mini.  Poimutetut helmakaitaleet, alempi vähän pitempi ja leveämpi kuin ylempi. Yläosan kaava alustopista, pätkäisty vain suunnilleen tuohon kainalon alapuolelle. 

Mustavalkoiset raidat ovat jo pitkään puhelleet tuolla laatikossaan haluavansa mekoiksi. Raitapalat vain olivat sensorttisia että yhdestä palasta ei kovin kummoista mekkoa olisi saanut, joten palahommiksi meni. Yläosan kappaleet toki ihan yhdestä palasta kukanenkin, mutta helmaosan poimutuksiin kätkeytyy monenmonta saumaa. Pystyraitaisena minusta näyttävät niin reippailta! Palojen saumatkin sinne hyvin uppoavat. Pienempi mustavalkoinen  ihan simppeli perusmalli ja isommassa vähän röyhelölisukkeita. Niihin inspiraatiota sain joskus kauan sitten  täältä.  Näissä myös ns. toppiyläosa, kaksi poimutettua (paloista/tilkuista  ommeltua) helmakappaletta vähän sinnepäin mitattuna että alempi on pikkuisen pitempi kuin ylempi.  Röyhelöllisessä enmmän kangasta ja poimua, toinen mekkonen vähän semmoinen selkeälinjaisempi kokonaisuus. (tarkoittaa siis oikeasti sitä että siihen ei riittänyt niin paljon kangasta kun tuohon toiseen tuli laitettua vähän liikaa.)


Yksi punavalkoraitainen samanmoinen mekkonen oli tuolloin kuvaushetkellä naapurissa käymässä. Sen helmaan on yksi tuhoeläin tosin jo hampaanjälkensä jättänyt...miten korjaaminen voikaan olla vaivalloista ja varsinkin sen aloittaminen! Itse homma ei veisi montaa minuuttia. 

Raitaa onneksi vielä riittää, tosin jäljellä on aikalailla vain poikavärejä. Ja sehän nyt passaa. :)

22 kommenttia:

 1. Ai että nuo on ihania:). Harmi kun minun raidat on jo loppunut kauan sitten. Tuo liivihamemalli kun on niin läpi vuoden pidettävä. Tosi suloisia kuvia tytöistä. Pystyraita vaan näyttää niin tosi kivalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näitä on pidetty ja pesty ja taas pidetty. :) kuulin semmoisen harmillisen jutun, että noita paloja ei enää kuulemma myydä ainakaan säkkimyyntin. harmillista!
   pystyraidat ovat mukavaa vaihtelua noihin vaakaraitoihin joita on jo kaappi puolillaan. :)

   Poista
 2. Kivat on tyttöjen mekot, varsinkin raidalliset miellyttää silmääni kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! minullakin nuo raidat puhuttelevat vuodesta toiseen aina vain. :)

   Poista
 3. Ihania mekkoja! Ja erityisesti nuo raidalliset saivat aivonystyrät syttymään, miten vois hyödyntää noita paloja. Upeesti tuo musta helma (hihansuut) kruunaa mekon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! taitaa sinultakin löytyä raitapaloja? :) mietin tuossa ommellessani noita raitaisia että miksiköhän ne nyt ovat jotenkin niin mukavia, ja ehkä se on se selkeys joka niissä miellyttää ja viehättää.

   Poista
 4. Tämä on ihastuttava blogi! Ihan sattumalta löysin tänne. Oletteko lestadiolaisia? Anteeksi, että utelen! Terv. Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että pidät blogista. Vähän aikaa piti pohtia mitä vastaan sinulle-kysymyksesi on suora ja hyvin henkilökohtainen...ja luulenkin että vastaus taitaa jo löytyä blogista.
   Se on iso osa elämääni, mutta ei ole tämän blogin pitämisen sisältö.
   Ajattelen, että on joitakin aiheita ja asioita joista keskustelu sopii paremmin pienemmille ja vähemmän julkisille foorumeille kuin tämä blogi. Usko on yksi, politiikka ehkä toinen koska se(kin)on niin tunteita ja monenlaisia mielipiteitä herättävää. Kovin yksityiskohtaiset sairauskertomukset ja muut henkilökohtaisuudet lisäisin listan jatkoksi. Yleisellä tasolla ajattelen myös että blogeissa voisi puhua/ kirjoittaa niistä aiheista mistä kirjoittaja on kirjoittanut, niistä hän varmaan silloin on valmis keskustelemaan enemmänkin.

   Ketunpesä on minulle tärkeä paikka. En halua tänne kiihkeää enkä muutakaan sensävyistä yhteiskunnallista tai uskonnollismielistä keskustelua, koska noilla aiheilla on tapana ryöstäytyä mahdottomiksi hallita. Sen verran sitä on nähty.

   Vähän jäin miettimään että miksi kysyit?
   Jos haluat jutella aiheesta, voit laittaa vaikka sähköpostia.

   Poista
  2. Hei! Kiitos ripeästä vastauksestasi! Anteeksi, jos pahoitin mielesi:(, se ei suinkaan ollut tarkoitukseni. Itse ajattelen myös paljolti samoin kuin sinä, enkä ole koskaan lietsonut uskonnollissävytteisiä keskusteluja millään foorumilla saati vastannut niihin muuten kuin positiivisessa hengessä.Sinun ei siis tarvitse pelätä, että ryhtyisin täällä sinukaan blogissasi käymään sellaisia keskusteluja. Tunnen muutamia vl-perheitä ja ihailen kyseisten perheiden äitejä suuresti! He ovat myös kiitettävästi jaksaneet jutella kanssani uskontoaiheesta ja vastailla minulle, kun olen kiinnostuneena kysellyt asioita. Ihan siis rehellisestä mielenkiinnosta, vaikkakin tosiaan suorasti, esitin sinulle kysymykseni.Olen itsekin perheellinen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen ja meillä on useita lapsia. Minua kiinnostaa suurperheet kovasti, ja siksi luen sinun blogisi kaltaisia blogeja. Terv. Maria

   Poista
  3. koneongelmien vuoksi en ole päässyt vastailemaan aikaisemmin...mutta nyt. :) Oikeastaan en pahoittanut mieltäni-ja nyt ajattelenkin että varmasti ylireagoin. tähän ikään mennessä :) on vain saanut silloin tällöin ns. lunta tupaan ja siksi ensi reaktioni oli lopettaa keskustelu ko. aiheesta lyhyeen.
   Olisi mukavaa nähdä sinut jatkossakin ketunpesässä. :)

   Poista
 5. Hyvin kirjoitit Ketunpesän Hanna! Ajattelen myös juuri noin. T. Anu

  VastaaPoista
 6. Ihanan kesäisiä mekkosia ja kuvia. Tuo on aivan huippukuva tuo sillanraosta kurkistelu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kesäisiä mekkosia on onneksi saanut pitää vieläkin vaikka syyskuuta elellään. niin hienoja ilmoja! kurkistelukuva minustakin ihan paras. :)

   Poista
 7. Ihania raitoja. Ja nuo hiukset-tukka takana-elämä eessä,jossaki sanottiin noin. Ihana,kun kankaatkin voi puhella- mukavasti ilimasit. t.pirta ps. meillä uusi vanha koulukaappi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kankaat puhelee mulle silloin tällöin...milloin mitäkin huutelevat. :) koulukaappi! kerrohan lisää :)

   Poista
 8. Ihania mekkoja ja kuvia! Laitappa kuvia teiän söpöistä isoista pojista J:sta ja V:sta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mekot on kovassa käytössä. :) pojat on söpöjä, minustakin. :) ja kun kerran nimetkin tiedät niin ei muuta kuin ihan live-kahveille, tervetuloa. vähän aikaisemmin jos ilmoittelet niin varmistetaan että herratkin ovat kotosalla! :) kuka sitten lienetkin. :)

   Poista
 9. Hanna, jos saa toiveita esittää niin laitappa joskus postauksia myös niistä ihanista herkkuruoista/leivonnaisista joita kokkaat! Se naamakirjaan laittamasi lohiohje pitäis käydä kaivamassa sieltä esille huomista varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toiveita saa esittää. :) niin on pitkä ja vaivalloinen nykyisin tie tänne blogistaniaan! laryngiittia, räkätautia,ihan näitä kotikiireitä jne.
   pitääpä yrittää laitella. :) mukava kuulla sinusta! :)

   Poista