sunnuntai 19. tammikuuta 2014

väriä elämään

Ihminen tarvitsee kaikenlaisia kankaita. Pitkään pärjäsin puuvilloilla, trikoilla ja collareilla, joustofroteilla ja veloureilla.Sitten ilmaantuivat ulkoilukankaat windstoppereineen ja laminointeineen,kalvoineen ja kaikkineen.Oli turkikset, polarfleecet, microfleecet ja monenlaiset vuorikankaat,ja tulipas testattua voileen ja muiden ohkaisempien materiaalien ompelua mekkojen muodossa.Seuraavaksi tutustuin erilaisiin tukikankaisiin kuten esimerkiksi kiinnisilitettävä, irtirevittävä ja henkäyksenohut kaksipuoleinen liimaharso. Aikalailla kuvittelin tietäväni minkälaisia kankaita maailmassa on. :)

Sitten aloitin kässäkerhon.

Siellä naisilla oli maailman kauneimpia itse värjättyjä, painettuja ja monin eri tavoin käsiteltyjä kankaita ja minulle aukeni ihan uusi ovi siihen suuntaan tässä kangasharrastuksessani. Mitään semmoisia minulla ei ollut ja  niitähän piti hankkia! Niitä saa vain itse tekemällä ja se on vienyt kyllä aikalailla mennessään.

Mukavaa puuhaa! Ja sitä voi tehdä tässä oman toimen ohella...keittiönpöydän nurkalla. Välineet ja tarvikkeet ovat yksinkertaisia ja kohtalaisen halpoja.

Muutaman kuvan löysin tähän hätään. :)

Tässä aurinkovärjäykselle sukua olevassa tekniikassa tehdään "raidallisia" kankaita helposti ja kätevästi. Tarvitaan ruiskuemulsiota, väripigmenttejä (minulla EMO-värejä ja emulsioita), leveähkö pensseli, suihkupullo ja tietysti kangasta. Tehdään muutamaa eri väriä pieniin purkkeihin, kostutetaan maalattava kangas, vedellään siihen eri värisiä raitoja , laskostetaan poimuille ja jätetään kuivumaan. Huikeita raitoja!

Alunperin löysin idean tähän Pinterestistä. Aikani siellä huokailtuani löysin blogin jossa näitä oli tehty! täältä näet siis minkälaisia niistä voisi tulla, ja tarkat ohjeet miten niitä tehdään, ja miten niissä voi nähdä vaikka hienon maiseman. :)Nyt huomasin että minullapa ei ole kuvia valmiista kankaista!!! Se seikka pitää korjata ensi tilassa.  Tällä yhden kankaanmaalauskerran mukanaan tuomalla hurjalla  kokemuksella kerron että väri kannattaa olla voimakasta. Raidoittuminen tapahtuu siten että laskosten harjat ovat tummia ja laaksot vaaleita, ja kuivuessaan väri siellä laaksoissa vaalenee mielestäni yllättävän paljon. Kokeilkaapas! Kertokaapa sitten kokemuksianne. :)

Lisään tähän päivännäöllä kuvia niistä valmiista kankaista. :)

Kysäise jos haluat tarkempaa ohjeistusta.

Lisäyksenä tässä nyt kuvat valmiista kankaista:
Noissa "pilkullisissa" lisänä vielä ripoteltu merisuolaa. Kiva efekti tulee siitä. :)  


12 kommenttia:

 1. No wau! Ihan uus juttu mullekin! Upealta näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minullekin oli ihan uusi juttu. :) ihastuin kyllä näihin, monta päivää olen jo suunnitellut tekeväni lisää vaikka ei noita entisiäkään ole vielä raaskittu käyttää oikein mihinkään. :)

   Poista
 2. Ihanat värit tuossa viimeisessä kuvassa. Oletko värjännyt kaikki sävyt itse? Tekniikkakin vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu tuossa on omat värjäykset kuivumassa. :) jonkun verran ne tuosta vaalenivat, varsinkin ne laskosten pohjat. tekniikka on kyllä kiva, oikeastaan tosi helppo mutta tosi näyttävää ja inspiroivaa jälkeä tulee. :)
   tuolla blogilinkissä on tällä tavalla värjätyistä kankaista tehty hienoja maisemia...aaah miten ne jotenkin puhuvat minulle. noista mun kankaistakin löytyy ihan selvästi sekä aamu- että iltarusko mökkirannassa. :)

   Poista
 3. Hanna, ensi kesänä sitten kokeilet kasvien lehtiä tms. Tai voithan nylkeä jo nyt viherkasvisi kokeiluihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehdottomasti :) pitää kokeilla. viherkasvin (omistan tasan yhden) nylky ei hullumpi idea. olisipa hyvä syy hankkia lisää. :) kässäkerhossa eräillä :) on huikeita lehdillä maalattuja kankaita!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. minustakin nämä ovat niin hienoja. :) inspiroivia! ja uniikkeja.

   Poista
 5. Tuo merenvihreä tai järven sininen kankaasi sykähytti minua. Hellemekkoja, huiveja, kesäverhot keittiöön...minäkin oon kässäkerhossa tiistaisin. Jänniä. Vinkkaan opelleni tämmösestä jutustasi.... Nelinkontin vielä tai puuta pitkin ;) t. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sykähdykset ovat mukavia! tämä on kiva tekniikka ja tosiaankin tulisi hienoja mekkokankaita! sisko teki laukun tämmöisestä...tuli tosi hieno.
   nämä ovat sellaisia yllätyksellisiä, kun ei ihan voi tietää mitä siitä tulee kunhan kuivuu. kokeilehan. :) meilläkin sama tapa liikkua. ei olisi tarvinnut vielä nousta...olisin niin milelläni pitänyt vielä vauvana. :)

   Poista
 6. Huippua! En ole ikinä kokeillut värjätä tuolla tavalla kankaita. Ainoastaan pesukoneessa olen värjännyt housuja tms. Mielenkiintoista, tätä pitää erityisesti harkita ja saattaa käytäntöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minä olen ihan hurahtanut kankaiden värjäämiseen ja kuvioimiseen..tekniikoita on niin hirveästi että kaikkkkiin ei voi hurahtaa. :) pitää kokeilla vain näitä pöydänkulmatekniikoita.
   kokeilehan ilman muuta! eipä tiedä vaikka saataisiin järjestettyä joku yhteinenkin värkkäyspäivä! :)

   Poista