perjantai 9. toukokuuta 2014

kevättä

Kevät etenee kohisten. Mitähän sitä sitten kirjottaisin.

Kevät on ollut niin kaunis,aurinkoinen, olemme seuranneet mustarastaiden pesäpuuhia pihapiirissä ja nauraneet naakkaseurueen  lähes inhimilliselle liikehtimiselle keittiön ikkunan takana avautuvalla pellolla.

Lapset leikkivät pihalla kivoja leikkejä. Vanhanaikaisia hiekkakakkuja on leivottu- koristeltu lepän käpysillä, ritareille on rakennettu hiekkalinnoja ja ponileikki naapurin tyttöjen kanssa näyttää ikkunastakin katsottuna aivan huikean hauskalta.

Takaportaat täyttyvät kumisaappaista ja lenkkareista, tennareista, hiekkaisista sormikkaista ja muista elämän jäljistä. Voihan se joskus vähän näyttää kaaokselta, mutta nautin. Nautin siitä että lapset leikkivät, keksivät mielikuvituksellisia nimiä mielikuvitushevosilleen ja kierivät heinäpellolla, ponithan piehtaroivat. Kuhmuiset kakkuvuoat ja vanhat paistinpannut elävät uutta  elämää hiekkalaatikon reunalla, pillimehu ja retkieväät leikkimökin portailla tai tien mutkassa ovat elämys. Se tuntuu hyvältä.Pienten isosiskojen paras pihapuuha on kuitenkin pikkuveli. Rattaissa istuva hymypoika osoittelee kaikkea näkemäänsä, ihmettelee koirien haukkua ja saa mukavaa kyytiä kun on vaan niin mukavaa pukata.

Sisällä heiluu edelleen maalipensseli. Siivouspuuhiin on varsinkin uuden lattian myötä tullut ihan uutta virtaa. Ihanaa on siivota, puhtaat ja uudet pinnat oikein houkuttelevat pyyhkäisemään pölyt ja roskat pois ja nautiskelemaan  raikkaasta yleisilmeestä.

Pahinta  ompelutuskaakin  on lääkitty. Poikanen sai haalaripöksyt, ompelijaystävän kankaanpoistopäiviltä hamstratusta raitakankaasta. Vähän joustavaa, ehkä enemmän tekokuituista kuin peruscollari, mutta keveää ja kaunista. Keltaiset  napit ikivanhasta tikkiliivistä, resorit antamassa pitkää käyttöikää ja alkuperäinen kaava ottobren. Vähän muokkausta; ei vetoketjua eikä kuminauhaa takakappaleella, ja olkaimetkin muuttuivat erinäköisiksi.Eletty aurinkoista, mukavaa kevättä.

Silti on vähän väsymystä. Kevätväsymystä. Hälinäväsymystä, yövalvomisväsymystä, huoliväsymystä  ja sotkuväsymystä.
Häippäisemme ukkokullan kanssa minilomalle.  Kun on oikein juhlankin aihetta. :)Mukavaa viikonloppua!

7 kommenttia:

 1. Lasten leikit on niin mukavaa katseltavaa :-). Kyllähän te olette ahkeroineet kovasti, että varmasti ihana lähteä pikku lomalle. Viimeinen kuva on niin ihana :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä piti kirjoittaa pikkumiehen asusta, että niin suloiset housut olet tehnyt. Onpa muuten kivan näköiset yhdistettynä punaraitaiseen paitaan. Erittäin ihanat :). Tyytyväinen pikkukaveri <3

   Poista
  2. kyllä sitä välillä pitää vähän irrottautua huiskeesta. :)
   tykkään kyllä itsekin pöksyistä, mukavan vauvamaiset-kun kasvaa aivan liian pian tämä ukkeli!
   punaraitapaita attui olemaan päällä-ei siis mikään stailaus. :D raidat taitaa olla mun tauti. :)

   Poista
 2. ihanaa aikaa,ja ku siitä osaa vielä nauttia :) aika kultaa muistot,joskus sitä vielä tätä aikaa haikaillaan :)
  mini-loma on taatusti tarpeen,ja aihetta juhlaan,kuva kertoo kaiken ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miniloma tuli tarpeeseen, niin osaa/jaksaa taas nautiskella. :)
   kyllähän tämä on semmoista aikaa, että riittää tästä muisteltavaa sitten eläkepäivinä. :)

   ja hääpäivä on kyllä juhlan aihe, vaikka ei nyt varsinaisesti mitään tasaisen pyöreitä., 23. onhan sekin merkkipaalu. :)

   Poista
 3. Ihanaa, että pääsitte minilomalle. Minusta tuntuu, että olet(te) sen sen todella ansainnut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oli kyllä mukavaa juoda kahvit ihan rauhassa ilman kaatuneita mukeja ja nopeita ja näppäriä näppejä. :) mukavaa oli tulla takaisinkin. ihanhan ehti jo ikävä tulla touhuheppua .
   pitäisi ottaa lomasia vähän useamminkin, jotenkin sitä niin jämähtää näin normiympyröihin ettei edes hoksaa.

   Poista