torstai 13. tammikuuta 2011

kirjoista
Eilen kävin pitkästä aikaa kirjastossa.Olen kova lukemaan kaikenlaista, ennen enemmänkin mutta nykyisin jäänyt vähemmälle. Lapsena asuimme kirjaston vieressä ja kannoin sieltä kassikaupalla kirjoja ja kasvoin kyllä ihan nenä kirjassa. Opin lukemaan nelivuotiaana kun 7 vuotta vanhempi sisko oli innokas opettaja. Joitain hassuja sattumuksia muistan lapsuudesta kun osasin lukea... minulla oli korkea kuume ja äiti taisi peitellä aika lailla kun paleli kuumeen noustessa niin työnsin vihaisesti peittoja pois ja muistan kertoneeni että Kotilieden lääkäripalstalla sanottiin että kevyesti peittoja kuumeiselle. Nauroivat onnettomat minulle tietoviisaalle. :)

Omat lapset eivät ole saaneet varttua ihan niin lähellä kirjastoa. Osa muksuista on selkeästi perinyt innostuksen lukemiseen mutta joillekin joutuu tekemään oikein töitä että saisi kipinän syttymään.
Eilisellä kirjastoreissulla olin oikein nostalgisissa tunnelmissa ja lainasin ihanat lapsuuden suosikit eskarilaisen ja tokaluokkalaisen luettaviksi.Peppi-kirjoja, Meidän Marikki, ja taisi olla jokunen muukin... Tänään sitten aloitimme lukemaan ääneen toisillemme luku kerrallaan.Ihan hirveän mukavaa puuhaa! Kaikki sohvalle löhöasentoon ja hiljaisuus, ja sitten kuuntelemaan.
Olemme pari talvea sitten lukeneet samalla tavalla ainakin saariston lapset-kirjan.Miten ollutkin unohduksissa tuo tapa!Nyt kyllä pidetään kiinni tästä iltarituaalista! Luvun pituudesta riippuen yksi tai kaksi lukua illassa. suosittelen :) ja isotkin lapset vaan mukaan lukupiiriin :)

Astrid Lindgren on minun ykkössuosikkini lastenkirjailijoista. Niiden kirjojen maailma on aito ja konstailematon (mitä nyt Eemeli joskus :) ), värikkäitä henkilöitä tulvillaan, niissä tapahtuu surullisiakin asioita ja niissä on elämänviisautta ja lämpöä.

Lainasin kirjastosta myös iki-ihanat Juju- ja Maja -kirjat. jo aika monetta kertaa... :)
Jospa aamulla pääsisin niistä ammennettuja ideoita toteuttamaan!
-hanna-
P.S pahoittelen jälleen kerran huonoa kuvanlaatua :( kamerankaipuu on kova..

3 kommenttia:

 1. Meillä on kovassa kulutuksessa Astrid Lindgrenin kirjat ja samoin Mauri Kunnaksen kirjoja luetaan toistamiseen. Syksyllä luin iltasatuna lapsille Saariston lapset ja ei pettänyt tälläkään lukukerralla. Aivan ihana klassikko! :)
  Isommilla pojilla on nyt lukemisina Avustuspartio X, ja sitä kovasti kehuvat.

  VastaaPoista
 2. Joo, tuo avustuspartio X on kyllä hyvä kirja, sain luettua sen joulun aikaan.. semmonen "hoksautuskirja".. SUOSITTELEN!!

  VastaaPoista
 3. Meillä on tällä hetkellä kovassa kulutukessa
  Kekkosen miniänä...;)

  VastaaPoista