torstai 27. tammikuuta 2011

OY PERHE ABTähän aikaan vuodesta joillakin saattaa olla työn alla erinäisiä vuosikertomuksia ja toimintasuunnitelmia joita siis kuuluu tähän aikaan vuodesta erilaisissa firmoissa tehdä.
Minulle meinaa tulla niistä näppyjä.
Aikojen saatossa olen oppinut itseäni tuntemaan näiltä osin sen verran että kukka josta en pidä on byrokratian kukkanen.


Tässä firmassa jonka leivissä olen aikuisikäni viihtynyt saattaisi olla tarpeen harrastaa jotain samansuuntaista-tai ainakin päivittää vastuualuejakoa vastaamaan tämänpäivän haasteita. :)
Tämän firman organisaatiossa on koettu hyväksi ja toimivaksi ns. kahden johtajan malli.
Näin tasapainottuvat sopivasti käytännön asiantuntemus ja taiteellinen johto. ;)

Tässä firmassa tosin taiteellisen puolen pomo on haalinut ikävästi itselleen muutamia muitakin osastonjohdollisia tehtäviä, kuten ravitsemushuollon, puhtaanapidon vaatelinjaston ja suuria osia logistiikkapalvelujen pyörittämisestä. Toisaalta, näitä kaikkia tehtäviä riittää kyllä toisellekin pomolle. :)
Firman johto on kohtuullisesti organisoinut toimintaa pian kaksikymmentä vuotta ja kasvattanut henkilöstöään keskisuuren pk-firman kokoiseksi. :)
(toivotaan että firman työntekijät eivät aktiivisesti lue tätä blogia sillä palkkauksessa saattaa olla joitain epäkohtia)
Nyt on havaittavissa hienoista yskähtelyä toiminnan pyörittämisessä. Työtä on tehty jatkuvan vuorotyön periaatteella, ylitöitä on saanut tehdä ja se on ollut suorastaan toivottavaa.

Taiteellinen johto on viimeaikoina yskähdellyt mm. työtilojen kunnostamisesta, remontoinnista ja yleisestä viihtyvyydestä työpaikalla, myös melutaso on koettu työilmapiiriä heikentäväksi asiaksi.
Yskää on ollut joillakin muillakin osa-alueilla,mainittakoon nyt esimerkkinä kuljetuspuolen ongelmat. Firman markkina-alue on laajentunut ja kalusto ei tahdo riittää kattamaan kysyntää.


Yskänlääkkeitä ei ole vielä oikein löytynyt. Harkinnassa on johdon lomauttaminen. Johtoporras kannattaa ajatusta. Sopivaa aikaa (ja paikkaa) koordinoidaan vielä yhtiökokouksessa joka pidetään kun molemmat johtajat ovat yhtäaikaa työpaikalla riittävän pitkän ajan virka-aikana.

----
Jotain tämäntapaista kait niihin katsauksiin ruukataan kirjoittaa?
semmoista. yskässä? kukako? minäkö?

-hanna-

13 kommenttia:

 1. Kiitos, Hanna! :) Olipa hauska kuvaus... ihana lukia tätä sun blogia.. sulla on sana hallusa.. :)

  VastaaPoista
 2. Tällaisesta saa kyllä voimaa tuonne henkilöstöjohtamiseen. Miten joku osaakin kirjoittaa noin loistavasti :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä jutusta ja aamun nauruista! :)

  VastaaPoista
 4. Voi mikä piristys postaus :D Kiitos!
  Jos yhtään lohduttaa niin tuota yskää esiintyy muissakin perhe-nimisissä firmoissa ;)

  VastaaPoista
 5. Nauran ääneen..Olet loistava kirjoittaja ja ajattelija. Kiitos! T. pirta

  VastaaPoista
 6. Minäkin olen löytänyt tämän hauskan ja mieleniintoisen blogin. Olen paljon kotona niin tälläiset kirjoitukset piristävät päivää. Huomasin, että tunnenkin sinut.Voin vihjata kuka olen. Eikö sulla ollut jokin kone rikkki ja se vaihdettiin. Olen sille vaihtajalle kuuluva.Tosi hauskasti kirjoitat.

  VastaaPoista
 7. voi teitä :) kiitos kommenteista kaikille... ja uusia kommentaattoreita oli ilmaantunut, pientä salapoliisityötä joutuu tässä nyt tekemään jotta saa arvoitukset ratkaistua.:)
  ja onpa mukavaa jos pystyy teidän päiväänne ilahduttamaan :)

  VastaaPoista
 8. ei hyvänen aika,miten osaatki suurperhettä kuvata noin!:)Meillä puhutaan hallituksesta;)

  VastaaPoista