tiistai 1. helmikuuta 2011

haalaripöksytvaihteeksi ;) asiallisempaa asiaa ompelusta. kuvissa 92-senttisellä ottobren mustikka-haalarin kaavalla leikatut ja niistä jalostetut haalaripöksyt.
aika iso on tämäkin kaava... ajattelin leikatessani että mittaan! ja lyhennän lahkeet sopiviksi sitten kun olen siinä vaiheessa.
miksi se tuo mittanauhan käyttö on muka niin vaikeaa? pieni vaiva mutta säästäisi tämmöisiltä yllätyksiltä.
alunperin ajatus oli että näistä tulisi Hildalle (10kk ja 78 cm) ja piirsin nuo 92-kokoiset kaavat kun neidille on kertynyt ympärysmittaa lähes (ja kasvunvaraakin muka ajattelin) tuota kokoa vastaavasti..mutta kuinka ollakkaan kun aplikoinnista ei tullutkaan oikein semmoinen kuin olin kuvitellut niin housut jäivät odottelemaan hyllylle ja niinpä unohdin lyhentää lahkeet. ensimmäinen unohdus tapahtui siis jo leikkaamisvaiheessa :)
mutta eipä hätää, tässä talossa onneksi on käyttäjiä joka koolle niin näistäpä tulikin suorastaan makeat pöksyt kolmevuotiaalle (joka muuten käyttää 104-settisiä vaatteita ) ja jopa ihan passelit. :)
aika hauskan näköiset ovat tämmöiset "vauvojen" haalarit jo muka isolla tyttösellä. :)

kangas on ostettu paikallisesta pienestä ompelimosta(ennen kankaanostolakkoa) ja tilkut kaiveltu aarrelaatikosta.vetoketjusta pakko kertoa sen verran että ommellessani luulin että se on musta. ei sittemmin ollutkaan.
noooo,värisokealle kaikki on mahdollista.
kankaanostolakko jatkuu.näitä tehdessä pientä päänvaivaa aiheutti resori...aika hakusalla oli musta, pieni pala löytyi ja mitään ei jäänyt. mielenkiintoisia aikoja edessä mustaa resoria vaativien ompelusten suhteen. :)seuraavaksi suunitelmissa olisi mukava projekti. kaivellessani isompia vaatteita nuorimmaiselle vaatehuoneen uumenista totesin että olen onistunut kadottamaan lähes kaikki 86- 92 kokoiset vaatteet johonkin...että oikeastaan aika ihanaa kun saa alkaa pieniä ihanuuksia ompelemaan oikein "urakalla"!
aurinko paistaa! jospa tarttuisin imuriin tai johonkin..aika kivalta näyttää tuolla ulkona kun aurinko paistaa, sisällä ei niinkään.
-hanna-

8 kommenttia:

 1. Tulihan se pöksypostaus. Odottelin jo, kun näin sun nämä sillon leikkaavan. Mäkin ihmettelin enne tekstin lukemista, että eikös ne ollut aikomus tehdä teidän nuorimmalle. Hienot housut ja kiva aplikaatio.
  Ja kiitos tunnustuksesta.

  VastaaPoista
 2. Ihanat haalarit :)
  Minä odottelen malttamattomana kangastilausta Ikasyriltä. Jospa jo tällä viikolla postipoika sen kotiovelle kiikuttaa! :)

  VastaaPoista
 3. Tuo on mukava malli, varmaan parhaita haalarin kaavoja.
  Ja näyttäis olevan lintumökki siellä... :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat! Mun kankaan ostolakko ei koske resoreita, eikä näköjään koskenu Metsolan alemyyntiäkään:) voi olla että rajoittuu kohta etten joka kaupunkireissu poikkea paikalliseen. Oon sanonukki, että mun palkkaan vois lisätä sen mikä kuskatessa meni (öhöm tuota johonki) kauppaan.

  VastaaPoista
 5. tuula: juu pitihän nää postata :) en kauheen innostunu oo ite tosta apliksesta, se ei oikein kestä lähempää tarkastelua mutta ohimennen katsahtaessa ihan ookoo. :)

  kehrä: ikasyrillä on ihanuuksia... koetan tuhota noita omia varmuusvarastoja ja kun olen saanut näkyvää vajausta aikaiseksi niin tilaan hyvällä omallatunnola minäkin!laitahan sitten kankaista kuvia :) ja tuotoksista tietysti kans :)

  maria: tykkään kans just näistä haalareista, ja yleensäkin haalaripöksyt ovat hupaisan näköisiä muksuilla. ja juujuu lintumökki taas... vanha riippuvuus nostaa taas päätään...seuraavakin mökki on piirretty...:)

  anita:se öhömtuotajohonki-kauppa on ollut pakko julistaa kauppasaartoon :) jos meen,niin aina tarttuu :) ja aluksi minäkin ajattelin että voisin ostaa resorit yms mutta sitten päätin tehdä tosi tiukan lakon:ei mitään kangasta eikä tarviketta ennen kuin vähän edes on ilmaantunut hyllytilaa. paha vain että lyyti-täti muisti minua juuri kun olin saanut yhden hyllyn tyhjennettyä... mutta pitää koittaa olla ahkerana :)

  VastaaPoista
 6. Ihailen sua noin tiukan kangaslakon vuoksi! Että ihan ilman resoreitaki meinaat pärjätä :0! Mutta luovuus kyllä pääsee kukkimaan kun vanhoja hyödyntää :). jokatrapauksessa haalaripöksyt on aivan ihanat! Onko kangas veluuria,vai?

  VastaaPoista
 7. siis... ihan vähäinen ei ole myöskään tuo resorivarasto. :) ja kangas on kotimaista collegea, varmaan aika vanhaa...sopivan vahvuista,aika notkeaa.hyvin on kestänyt pesuja! olisiko peräti taitoo-merkkistä.tosi hyvänlaatuista. tuo kyseinen ompelimo myi sitä aika halvalla jos osti enemmän kuin yhden metrin..

  VastaaPoista
 8. Ja aurinko paistaa 3-vuotiaan kasvoiltakin. Sopat, söpöt haalarit, mahetsut aplikoinnit!,Mul on ompelulakko, elän nyt sitku-elämää, sillä olotila maha-asukin kanssa ei niin vahvaa.Ostelen toisin ajoin kankaita ja haaveilen

  VastaaPoista