lauantai 15. lokakuuta 2011

lauantaiähkyä ja vähän perjantaistakin

Perjantaina oli pitkästä aikaa vieraita, sekä aamulla että illalla. Aamullisista vieraista ei tullut otettua kuvia, muutaman kerran yritin yhdestä pienestä puulaatikossa istujasta ottaa mutta oli niin sukkelan sorttinen tuo miekkonen että ehti aina alta pois.  :)

Iltavieraista olisi kuvia mutta en tullut kysyneeksi että saako julkaista niin jätetäänpä vieraat pois kuvista ja näytetään sen sijaan pari kuvaa uudesta mielenkiintoisesta piirakasta jonka teko ei ihan joka leipurilta onnistu!

Nimesimme tämän uutuuden alzheimerpiiraaksi, sillä ensimmäiseltä sekoituskierrokselta unohtuivat taikinasta sekä rasva että neste, ja ne lisättiin taikinaan siten että kaavittiin taikina pelliltä takaisin kulhoon, unohtuneet ainekset sekaan  ja vähän lisää vatkausta,taikina uudelleen pellille ja komeus uuniin. :) Piirakka muotoutui uunissa erikoiseksi, reunoiltaan kupruilevaksi rapeahkoksi levyksi. Kuorrutus vain päälle ja  pöytään. :)

Kätevät ripustimet. :D





Tässä uusi ekologinen ratkaisu lautaspulmaan ja tiskiongelmaan. :D

Sitten lauantaiähkystä. :) Mies lähti lasten kanssa retkeilemään metsäpalstalle ja silloin tämä täti päätti höyrytä ompelukoneensa kanssa oikein kunnolla ja saattaa loppuun pari keskeneräistä ja ehkä aloitella jotain ihan uuttakin. :)


 Hovikuvaaja oli kotosalla ja räpsi kuvia koneista ja vermeistä, ompelun mukanaan tuomasta roskasta ja semmoisesta sekalaisesta. Ylemmässä kuvassa siis ihana ompelukaverini, pari vuotta vanha Pfaffi. :)


Tässä kuvassa (ylhäällä) näkyy vapaakirjonnassa käytettävä parsinjalka. Avaruusajan häkkyrältä näyttää mutta ihan helppo "asentaa" ja käyttää.


Seuraavassa kuvassa tuossa alapuolella näkyy vilaus yhdelle pienelle iloiselle tyttöselle matkaavasta ilopillerimekkosesta. :)



Viimeisenä Miljan ulkohousujen lahkeeseen kasvanut syksyinen puu.Heijastavilla lehdillä. Vapaakirjontaa tuli kokeiltua tässä vähän erilaiseen materiaaliin ja muutenkin erityylisesti kuin tuo kirjoittaminen. Mukavaa tämäkin. :) Housut jäivät toista lahkeensuun käännettä vaille. Niskajumin pelossa oli pakko lopetella vähän ennen aikojaan.

Aikamoinen kuvareportaasi taasen. Mukavaa jos jaksoit katsella loppuun saakka .:)

Leppoisaa sunnuntaipäivää kaikille! Ladatkaa akkuja. :)

-hanna-

11 kommenttia:

  1. ihanat kuvat, kaunis se puu ja maatuskat. joskus ajon kokeilla sitä konekirjontaa (jos omalla koneella se onnist...)

    VastaaPoista
  2. kyllä sun kelepaa,ihan hovikuvaaja joka paikassa::)
    komia puu housunlahkeessa;)

    VastaaPoista
  3. Pakko laittaa kun tuli tuosta piiraan leipomisesta mieleen. Ja jotenkin sen ajatuksen yhdistin sinuun. Muistelin että käviköhän joskus (silloin kun minä kulin teillä muutamia kertoja hoitamassa) niin, että sinulta unohtui kanamunat kakkutaikinasta ja kun kakut valmiina kippasit nurin ja vuoka pois, niin kakku levisi muruiksi pöydälle. Tahi sitte se voi olla että sinä kerroit että jollekkin oli käynyt näin. :D Sattuu sitä kokeneellekkin leipojalle varsinkin jos on usiampi kaveri auttamassa ;).
    Sulla on kyllä niin ihanan näköisiä ompeluksia ja niissä hienoja yksityiskohtia.
    T:saara

    VastaaPoista
  4. Niin hirmuisesti ehdit kaikenlaista ihanaa tehdä. Olenkin miettinyt, että sulla täytyy olla vuorokaudessa enemmän tunteja kuin meillä muilla tai sitten sulla on siellä joku ihana apu, joka loihtii ruoat, siivoukset ja paljon muuta! ; ) Ja mulla menee aika kurkkiessa sun hienoja ompeluksia ja nauraessa sujuville jutuillesi enkä saa aikaiseksi juuri mitään. Olen KOUKUSSA! t. Mökkikylän muori

    VastaaPoista
  5. Oioi hyvällä nauran nyt! Oikeesti kuukausi sitten yritimme Ouluun ja ihan kirjaimellisesti latasimme akkuja. Peräkontista akku pois ja uusi tilalle eli sitä rataa... niin ja ostimme uuven akunkin sitten --- hinausapua unohtamatta. Ihanassa puulaatikossa sulla langat. Hanna, tekevälle sattuu ja tapahtuu. Kätevää!:-) Ps. haluaisin nähä nauha- yms. laatikkosi, jossa on se kaikki kiva, jota käytät ompeluksissa.

    VastaaPoista
  6. kewa: kiitos kehuista. :) ja luulisin että vapaaompelu onnistuu koneella kuin koneella, joitain eri säätöjä vain merkkikohtaisesti varmaan.

    suvi: juu, se on kätevää kun kuvaaja on niin omatoiminen-ei tarvitse suuremmin käskeä kuvaamaan. tekee sen enemmän kuin mielellään, jopa huvikseen. :) puusta tuli omastakin mielestä makia. :)

    saaraps: muistanhan minäkin tuon jutun... :D:D
    tosin sillä kertaa en minä unohdellut vaan miehen pikkusiskot olivat silloin täällä terävänä leipomassa ja auttamassa...tiikerikakkuja tehtiin moninkertainen annos! mutta ilman kananmunia. :D ja sitä murua syötiin jäätelön kanssa monta viikkoa! :D ja oli hyvää.
    täytyy nyt kyllä kertoa että tuokin ripustinpiirakka oli jonkun muun kuin minun leipomaa, toki saattaa se mullekin noin sattua. mutta ettei mene kunnia tuosta kekseliäästä muotoilusta väärään osoitteeseen. :) ompeluksissa tulee näperrettyä kun tämä muu touhu on enemmänkin semmoista suurpiirteistä. :)

    mökkikylän muori:tunnit kyllä jäävät täälläkin usein vajaiksi...yöstä täytyy päivää jatkaa välillä...mutta saan niin hirveästi virtaa siitä kun saan jotain "ihanaa" aikaiseksi että kotihommatkin sujuvat tehokkaammin. :) ja täytyy kyllä kehua kotijoukkoja, antavat äidin harrastaa. :) ja tekevät reippaasti oman osuutensa...ainakin joskus. :) onpas mukavaa kuulla että olet viihtynyt ketunpesässä. :)

    anonyymi: :D uusi akku olisi hyvä saada vaihdettua joskus tähän kotityökoneeseenkin...lataus tapahtuu joskus sangen hitaasti. puulaatikko on viimejouluinen joululahja. :) tykkään kyllä siitä itsekin hirmuisesti. laitanpa korvan taakse vinkin ompelutarvikelaatikon esittelystä....se voi kyllä vaatia monta postausta, sen verran monessa laatikossa tuota ko. materiaalia majailee. :D

    VastaaPoista
  7. akkuja on ladattu kyllä tänään tulevaa viikkoa varten. Ihana kuvakollaasi oli, sulla on kyllä mahtava tilanne ku on oikea hovikuvaaja, sitä ei monella olekkaan ja siks on aika hidasta tuo kuvaaminen ainakin minulla, pitää alkaa kouluttamaan itselleni myös kuvaajaa:) ihania maatuska juttuja olit taas ommellut ja se puu, tosi hieno idea siihen heijastin lehdet.

    VastaaPoista
  8. Miten ehditkään tuon kaiken tekemään? :D
    Toivon todella, että näin ristiäisten jälkeen arkeen mahtuisivat myös käsityöt. Saumuri jo "mulkoilee" vaatehuoneen nurkassa ja kangaspinoja tekisi mieli alkaa tuhoamaan. Inspiraatiota odotellessa! :)

    VastaaPoista
  9. Nauratti niin tuo piirakka!! :-D

    VastaaPoista
  10. hanna: kuvaaja on kohtalaisen harvoin käytettävissä ihan täsmäkuvaukseen mutta onneksi otoksia on aina sieltä ja täältä niin niistä löytää monesti tarvitsemansa. :)ei muuta kuin koulutus käyntiin vain :D

    anonyymi: ;)

    kehrä: oikeastaan en kyllä ehdikään...siitä tahtoo olla jälki sen mukaista että menee monta päivää ompelunjälkeistä kaaosta raivatessa...mutta silti ajattelen että on sen vaivan arvoista. :) toivottavasti inspiraatio iskee. :)

    TiiJa: eikö olekin niin huvittava! mekin täällä hihittelimme mennen tullen sitä katsellessa. :D Täällä ketunpesässä on useampi innokas aloitteleva leipuri..tuotokset ovat joskus mielenkiintoisia, yleensä kuitenkin syötäviä. :D

    VastaaPoista