sunnuntai 23. lokakuuta 2011

tildaa ja muutakin

Viikonlopu on ollut täynnänsä pitsiä, nauhoja ja kauniita kankaita, leninkejä ja kruunuja, pitkiä sääriä ja glamouria. Ei, en ole ollut ulkomailla enkä katsellut uusintana kuninkaallisia häitäkään...vaan viikonloppu on vietetty siskon kanssa ommellen ja näpertäen Tilda-sukuisia rinsessoja pukinkonttiin omille pikkurinsessoille.

Olipa niin mukava viikonvaihde! Kankaat, napit ja nauhat levisivät kauniisti ja innostavasti pöydille ja lattioille, ompelukoneet surrasivat ja ompelijat puhua pälpättivät minkä ompelemisiltaan joutivat. Ja ainahan sitä sen verran joudettiin. :)

Ikimaailmassa en olisi uskonut että kaikkien ompelijoiden joukosta juuri minä innostun näistä tildatyylisistä nukeista...mutta niinpäs vain innostuin! Käsinompelukin alkaa jo sujua eikä tunnu lainkaan niin vastenmieliseltä ajatukselta ommella käsiä ja kruunuja kiinni..

Laitanpas teillekin iloksi ja innostukseksi kuvia touhuiluistamme. :) Valmiit rinsessat ovat siskon ompeluksia, hyvänyön enkelit menossa pienimpien unikavereiksi ja pitkäsääriset kruunupäiset hulmuhelmat vähän isompien rinsessaikäisten paketteihin. :)  Minun  valmiit tuotokseni ovat vielä kuvaamatta kun salaisuuksien varjelemiseksi pitäisi pari uteliasta nenää saada joksikin aikaa ulkoistettua taloudesta. :)
Semmoisia rinsessoja! Hervottomat naurut kirvoitti tuo alastonkuva!  :D
Pitkäsäärien ja noiden minun vähän lyhyempisääristen rinsessanukkien  kaiki vaatteet ovat puettavia ja riisuttavia, siis oikeasti leikittäviä. Pitkäsäärillä on Jane Austen-tyyliset mekot ja vaihtovaatekerta joka sisältää paidan ja hameen. Minä näpersin nukeilleni tyllihameen ja mamelukit, tunikat ja TURKIT.

(alimmaisessa kuvassa toinen tähän taloon muuttavista rinsessoista vielä vähän keskeneräisenä ja eevan asussa.)

Lauantaina saunoimme ulkosaunassa pitkän kaavan mukaan ja "kävimme" illansuussa maailman ehkä kummallisimmalla kirpputorilla.Siellä ei käynyt käteinen, ei visa eikä mikään muukaan luottokortti. Kirpputorin emäntä oli taikonut ihanaa salaattia jonka ainesosista ei saatu varmuutta edes emännältä itseltään..:)

Tämäntyylinen  viikonvaihde pitää uusia tavalla tai toisella vielä ennen joulua...tarvitsevathan rinsessat vielä ainakin yöpaidat ja aamutakit. :)

-hanna-

8 kommenttia:

 1. IIIIhania nukkeja :). On siellä nukketehtaalla ollut hauskaa, melkein toivoisin olleeni mukana :). Mut jospa otetaan vielä semmonen nukkemaratoni, johon miekin osallistun :).

  VastaaPoista
 2. ohohhoh,tehtailijaksko sä nyt aloit?:)Hih,hauska kieltämättä tuo vaatteeton nukke;)

  VastaaPoista
 3. Ai että teillä on ollut ihanaa! Tildamaailmaan kyllä hurahtaa jos siihen alkaa. Ja kiva kun voi tehdä ihan omanlaisia versioita niistä. Meillä Tilda-nuket kuuluu pikkutyttöjen suosikkeihin leikeissä ja kummasti ovat kestäneetkin käytössä,taitaapi olla vain yksi irronnut käsivarsi ommeltavana tuolla. Höh,taas alkoi syyhyttämään Tildaompelukset,siitä onkin aikaa kun viimeksi niitä näpertelin. Nuo tyttöset näyttävät niin ihanilta! Oikein ootan että joulu menee ja nähdään sinun tekemät neitokaiset!

  VastaaPoista
 4. Mulla ei muuten näy tuo "alastonkuva " ennenkuin klikkaa siitä keskellä näkyvästä pikku ruudusta. Liekö joku esto noihin alastonkuviin tässä koneella ;)

  VastaaPoista
 5. anonyymi: varaahaan vain aikaa ja kasvata kuntoa niin pidetään maratooniompelut. :)

  suvi: tehtailijat on kuitenkin erikseen :D kun nää on ihan uniikkeja ja pitkän tuotekehittelyn tuloksia. vai eikös se niin oo että tehtaat tekee liukuhihnahommia :)

  tinttara: voi että meillä oli mukavaa! ja hurahdus vain kuului kun jo suunniteltiin tildaporsaita ja pupuja. :)

  aika jänskä juttu ettei tuo kuva näy-melkoiset suodatttimet teillä koneessa :D

  en varmaan malta olla esittelemättä noita omia nukkejani...joten ehkä piankin ne täällä kurkistelevat. :)

  temme syyslomareissulle lähtöä.pakataan, tarkistellaan pakkauksia, joku on erikoistunut pakkausten purkamiseen ja mulla meinaa mennä jo nyt hermot. hurja määrä kamaa vajaan viikon reissulle...huh. pieneksi piristykseksi pakkasin mukaan yhden matkalaukullisen ompelutavaroita...tildaa ja muutakin. hyvä lisä tuonne villasukkien ja ulkohousujen, peittojen ja tyynyjen ja vaihtovaatteiden vuoreen. eli lomailemme, palaamme ehkä viikonlopun aikaan. viettäkää tekin hyvä viikko, me aiomme ainakin. :)

  VastaaPoista
 6. Ihania nukkeja olet tehnyt, itse suunnittelin myös että teen tytöille nuket joululahjaksi, ajattelin ihan perinteisiä molla-maijoja, mutta nuo Tildat näyttää niin ihanilta, että taidan tehdä sellaiset:)

  VastaaPoista
 7. Voi, kauniita! Varmasti lahjansaajat ilahtuvat.
  Olen monesti yrittänyt kommentoida, aiemmin se ei ole onnistunut, josko nyt onnistuisi.
  Jonkin aikaa olen seurannut blogiasi, kirjoitat mukavasti perheen arjesta. Valoisaa sykyä!

  VastaaPoista
 8. hanna:ilman muuta rinsessatildat :) ne on niin mukavia tehdä...kaikkia pikkujuttuja katsoo nyt ihan semmoisella rinsessasilmällä. :) vaikka on mollatkin mukavia.

  hillevi: voi kiitos, ja luulen että kyllä tyttöset tykkäävät. :) hassua, mikähän kommentoinnissa oikein mättää? monet muut ovat tuskailleet samaa...jos joku osaisi auttaa niin olisin kyllä kiitollinen. laitoin tuon pommpuikkunajutskan kun jostain kuulin että sillä saattaisi olla merkitystä. mutta mukavaa kun nyt pääsit kommentoimaan.:) toivottavasti onnistuu jatkossakin. :)

  VastaaPoista