maanantai 20. elokuuta 2012

samaa vanhaa

Kolme kertaa kirjoitin uuden postauksen. Yhtä monta kertaa poistin sen samantien...tuntuu että omat jutut kiertävät niin samaa rataa että niistä ei ole iloa kenellekään...samaa vanhan toistoa kaikki tyynni.

Samat vanhat huolenaiheet, uupumiset, samat ärsytykset ja samat rutiinit. samat ilonaiheet, sama elämänpiiri ja perhe, ja sama mieskin, muuten. :) Samanlaiset käsityökuviot ties kuinka monetta viikkoa, tekemisen astekin se vanha sama: suunnitteluaste.

Arki on sitä vanhaa samaa.
Onneksi.

Tänään tämä vanha sama arki oli puuhakasta. Komeroiden ja kaappien siivousta, joka olisi pitänyt tehdä vuosia sitten..sämpyläntuoksuistakin  pitkästä aikaa,  pyykkivuoren valloitusta  sekä siirtelyä paikasta toiseen. Samaa vanhaa kulunutta uomaa. Hyvin kulkee.
Vapaapäivät kuluvat näinkin...

Samalla vanhalla kaavalla.

Samalla mallilla jatketaan. Kirjoitetaan omaksi iloksi muistiin kaikkia samanlaisia päiviä ja samanlaisia ajatuksia. Jotta sitten kun päivät joskus ovat erilaisia samanlaisia, muistaisin minkälaisia olivat nämä, samat vanhat arkiset ihanat  päivät.
16 kommenttia:

 1. Mutta tää on just huippua. Jatka vain samaan malliin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi...sitä itse on aika kriittinen omiin juttuihinsa...mutta jospa se taas tästä. vähän takkuista ollut päivittäminen...

   Poista
 2. Se edellinenkin postaus oli hyvä. Kokeilin sitä kuvanmuokkaussivua. Kivalta vaikutti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai, ehdit sen lukemaan kuitenkin....en muista miksi se tuntui jotenkin niin tylsältä. mutta laitanpa joku päivä sen kuvamuokkauslinkin uudestaan...se on aika kiva.
   mikä lie on kun tuntuu niin ankeilta omat räpöstykset.tuntuu että kaikissa muissa blogeissa on niin kivoja juttuja, innostavia aiheita ja oma on niin samaa vanhaa.:)ja aika niin kortilla. ja blogissa kuvatila taas täynnä. ja asiantuntemus ei oikein riitä sen asian kanssa värkkäämiseen. samaa vanhaa jorinaa. D

   Poista
 3. Minä jo moneen kertaan ihmettelin,miksi poistit mielenkiintoiset postaukset pois?:( Olis ollu kiva lukea ja saada ilon pisaroita omaan vanhaan,samanlaiseen arkeen...
  Kuitenkin,jokainen päivä on erilainen!Eläpä unohda sitä:)Sun juttuihin ei voi tylsistyä,ne pitää elämässä kiinni lujalla kouralla:)Jotenka anna palaa vain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noooo, mielenkiintoisesta en tiedä. :) mutta kiitos kuitenkin kannustuksesta...totta on että ovathan nämäkin samanlaiset päivät niin ainutlaatuisia, sitä ajatusta kannattaa kyllä vaalia. hyvä. :)

   Poista
 4. Se tavallinen, turvallista uomaa kulkeva perusarki on sitä parasta. Erityiset päivät ovat niitä kristalleja elämän helminauhassa. :)
  Minä tykkään lukea elämänmakuisia postauksiasi, aina tuovat hymyn huulille ja monet hyvät päivänpiristys naurutkin olen saanut kokea! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sitähän se. :) arjen ja juhlan päiviä pitää olla sopivassa suhteessa. :)
   kiitos. :)

   Poista
 5. Kiitos arkisesta vertaistuesta! Vai liekö se taas sitä vahingoniloa, ku jollain muullakin on arki. :P "Jos arki aina juhlaa ois, niin tylsäksi se muuttuisi. Ei maistuisi juhla juhlalta, jos arki meiltä puuttuisi" sanotaan Miinan ja Manun riimejä ja loruja-kirjassa, jota meillä luettiin vanhimmalle tytölle, niin että vieläkin muistan siitä pitkät pätkät, vaikka huonomuistinen oonki. Ja siitä on kuitenki jo ainaki se 15 vuotta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihana vahingoniloajatus! :D
   arkista vertaistukea. kauniisti sanottu. :)
   vaikka sitä enimmäkseen "itselleen" kirjoittelee, jotenkin ajattelee välillä että nämä omat jutut ovat aika kuivia...ja vähän masentavia.
   vähän kateellisena lueskelen kauniita sisustuspostauksia ja ihania ompelutuotoksia toisten blogeissa...omat sisustusjutut painottuvat lähinnä jääkaapin sisustukseen ja ompelujutut yms. siihen kuuluisaan haaveiluun ja suunnitteluun. nooo, jospa joskus taas. :)

   Poista
 6. Vanhassa vara parempi,sanonta on niin hyvä! Elämä kun uomassa, seo hyvää. Pieniä poikkeamia sallitaan esim. jätetään poroaita sulkematta ja toivotaan,että ne ei tulis pihhaamme.....ja kuitenkin ne tulevat. Otan nyt siis rutiinin käyttöön eli suljen poroaidan :D Jatka tutussa turvallisessa,hyvä! Niin sinä teetkin! Ps. puolessa välissä mennään ja ei kehtais juosta porojen perässä. T. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joskus meinaa vähän tulvia tämä uoma...mutta ehkä se on vaan hyvä että välillä vähän siirtyy uoman paikka. ei liikaa jumitu paikoilleen.
   poroaita...onkohan se täällä auki vai kiinni??

   Poista
  2. Aivan. Uoman paikat siirtyvät myös meijän huushollissa, väkisinkin. Onneksi! Poroaita..hmmm. Ehkei se ole poronhoitoaluetta tietääkseni,mutta on teillä ruttiineja, taatusti :) Mukavaa päivän jatkoa! Pirta ja poropeukaloutta toisin ajoin tuntien :)

   Poista
 7. Helmen (Helmin) laitoit kuitenkin kuvaksi, mitäs se kertoo arjestasi ? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. taitaa kertoa juurikin sen olennaisen. :)perusjutut kunnossa, sälä tahtoo tukkia uoman ja peittää näköalan.

   pikkulikat ovat tämän vanhan saman pelastajia, ja isommatkin toki.
   tämmöiselle huonolle matikkapäälle tahtoo tämä nykyinen yhtälö vain olla liian korkeatasoista matematiikkaa. :)
   jälleen :) kerran oikeaan osunut huomio sinulta. :)

   Poista
 8. Oi-joi! älä nyt vaan muuta tyyliä yhtäkkiä, eihän me sitte enää täälä kuleta lukemassa näitä juttuja! se on meinaan se tuttuuden ja samanlaisuuden tunne joka koukuttaa tähän sun blogiin.. Jatka samaan, luovaan, yllätykselliseen, sopivan arkirealistiseen tyyliisi! -mervi

  VastaaPoista