sunnuntai 23. syyskuuta 2012

mekkopäivä

 Sunnuntaina oli kyläreissulle mukava pukea tytöille 
mekko-ompeluksia. 

Mekkotehtaan Orelma pienin muutoksin.
Kangas Marimekkoa, Opaali.
Kauluksen vinokantti itsetehtyä, vanhasta pussilakanasta.



Tässä Tampellan Kriikuna-kankaasta liivimekko. 
Kaava omasta päästä illan tunteina kun oli se ihanpakkofiilis.


Tässä yksi höpsähtänyt  linssilude.
 Peppimekko on niin ihana!
Sopii kaikille pikkutytöille, vaikka mekon koko on 74.
Tytöt kokoa 92, 110 ja 116.

Kesämuistelus. 
Tässä oli kesällä riippumatto.


14 kommenttia:

  1. ihania mekkosia!Meillä alkaa tyttöset olla niin isoja,että mekkosten käyttö jää pikku-hilijaa pois.Onneks tuo pienimmäinen neitokainen rakastaa mekkosia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minä onnellinen saan pukea noita mekkosia tyttösille vielä muutaman vuoden ainakin. :) isommatkin toki mielellään mekkoja käyttävät...ei tosin näitä ittetehtyjä. :)

      meillä mekot ovat ihan jokapäiväisiä käyttövaatteita. mitäs niitä kaapin perukoilla säilyttelemään, ihanuuksia. siinä saa samalla iloa omaankin päivään. :)

      Poista
  2. Aivan ihania mekkoja.... voi,kun ois niitä pikkusia tyttösiä,jotka niitä mekkoja pitäis.... Tosin kyllä meidän nuo 7v. 9v, ja 10v. Vielä jonku verran tykkää mekkoja pittää,mutta ei nää kossit rupia laittaa mekkoa.....

    T.Sanna S.

    VastaaPoista
  3. Ps.... Mulla hieman lyhyet piuhat.... Aika monta kertaa piti kattoa tuota alinta kuvvaa,että hoksasin mikä siinä oli jujuna.... :) Mietin vain,että mikä vaate mytty siinä on,että onkohan se riippukeinu siellä mytyssä.... aamulla jo kattoin ja nyt vasta hoksasin.... Ja täällä itekseen hihitän sille.....

    T.Sanna S.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ai sullakin on kosseja ne pienimmäiset. :) no onhan sitä pojillekin kivoja vaatteita, välillä minusta tuntuu että ompelen ihan mielelläni reipasta poikamaista vaatetta näiden hempeyksien, kruusausten ja hörsylöiden ohessa. :)

      aika hupaista, se onkin tosiaan näköjään vähän piilokuva..:)

      Poista
    2. 5 nuorimmaista on poikia.... :) Toki pojillekki löytyy ihania poikamaisia vaatteita,mutta jotenki sitä kaipaa jo tyttömäisyyttä.... :) Oon sanonukki,että "jos minä vielä joskus tytön saan niin kyllä mää sillä mekkoja piän". :)

      Poista
    3. sepä se, jos on tyttöjä niin kaipailee poikien vaatteiden perään..ja toisinpäin. :) kaikkinensa lasten vaatteet on niin ihania...välillä joutuu toppuuttelemaan haaveitaan että eihän lapsi oikeasti tarvitse näitä kaikkia..paitsi mekkoja ei voi olla liikaa :D

      Poista
  4. Tykkään nuista helemistä ihan hullun lailla,mistä nuin isoja saa? Ja nuo mekot. Uiui ku ihania, oiskohan mulla tänään mekon ompelupäivä. Saapanähä. Trikkoita oon katellu saumurin alla jo ihan nokko. T. Pirta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. helemet löytyivät kirpparilta hirmuiseen hintaan...vaan oli pakko ostaa. maksoi peräti 10 senttiä tuo...eivätkös olekin ihania! vähän mietin niiden tuunausta, kun maali noista valkoisista halkeilee ja nuo toiset muistuttavat liikaa meidän olkkarin mäntypaneeleja. nih.

      pidäppä mekko-ompelupäivä! minäkin pitäisin jos en joutuisi lähtemään iltavuoroon.mekko-ompelut ovat niin piristäviä, turhuuksia. :)

      Poista
  5. Kerran jo muka kommentoin, mutta jotenkin ilmeisesti epäonnistuin :-). On kyllä sööttejä mekkoja. Mukava kun ehdit ommella. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mekot on niin söpöjä. ompeluhomma kyllä piristää. lisääkin tarvitsisi sitä lajia. :)

      Poista
  6. Voihan riippumatto :) Ikuinen haaveeni - ei koskan toteutunut.
    Nyt toteutan luonnon antien 'arkistointia'. Omppupuumme antoi 48 kilon verran satoa ja urakka jatkuu :) Ompeluhommat siis odottavat vuoroaan.
    - Katri -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hurja sato!!!! meillä oli kokonaista kolme ! omenaa....arkistointi oli näppärästi suoritettu. :)

      joko sulla on parhaat puolet mietittynä? mulla ei oikein aukea se...eikä mun nimilappukaan oo ajatusta pitemmällä.

      ehkä tämä johtuu siitä että en ehtinyt siihen riippumattoon...taidan testata tuota Hildan konstia. pitää vaan odotella että vähän vähemmän sataisi..

      sun pitää ensi kesäksi totetuttaa se ikuinen haave. tai voishan sen virittää vaikka olkkariin?

      Poista
    2. Voe tokkiinsa ... seleveehän se on! Niät ne parraat puolet. Vuan minkä niistä valihteis? Ri ou heleppoo, ei! :D
      Toisin sanoen en ole vielä ehtinyt miettiä - onhan tuota aikaa vielä ;)

      Poista