maanantai 17. joulukuuta 2012

Yleiskoneellista

Terveisiä täältä taksitolpan, motellin ja huoltofirman pääkonttorista! Kiireistä aikaa se on tämä joulunalus meillä yrittäjillä-pääkonttorin väki alkaa olla kovasti joululoman tarpeessa.

 Pyykkikone otti jo joululoman.
Raukka ehti tosin huilata vain pari päivää kun ensihoitotasoinen yksikkö elvytti sen taas uuteen elämään...onneksi! On se vaan eri peli, kymmenettä vuotta se on pakertanut ilman lomia ja ruokatunteja, kyllä ovat kiven alla semmoiset työntekijät nykypäivänä, kyllä ei löydy uusilta pyykkäreiltä samaa sisua. Vähän sillä tuntuu olevan tuota pumppuvikaa..mutta eipä se silti kumma,niinhän tuota meinaa olla muillakin tässä talossa. Sydämestä ottaa tuon tuostakin.

Viimeksi otti sydämestä oikein tosissaan tuossa lauantaina. Oikein teki ylimääräisiä tykytyksiä kun oli niin ihanaiset juhlat. Ja juhlittavat. Monenmoista ajatusta siinä päivän aikana: ajan kulumisesta, lasten kasvusta, ystävyydestä ja omasta elämästä. Ja tulevaisuudesta.  Tykyttää se silloin vähän enemmän kun miettii semmoisia, ja saahan se jossain tuntuakin. Elämä on rikasta,kaikkinensa. (Niin rikasta, ettei meinaa välillä sekaan mahtua! Olo kuin Roope Ankalla!)
Ja näyttää siltä, että rikastuminen on jatkuvaa. Nytkin saimme melkein omaksi ihanan tyttölapsen (on se oikeasti jo ihan aikuinen :) ) tähän oman joukkomme jatkoksi.

Joululoman on ottanut tässä jo etukäteen yksi epämääräinen yleiskone. Se, joka joskus luuli olleensa hyvinkin korvaamaton  tässä monialapuljussa on reistaillut pumppuvikansa kanssa jo tovin... Vaan hyvin on firman rattaat pyörineet vaikka yleiskone on pääosin huokaillut sohvan kulmalla ja huonosti nukuttujen öiden korvaukseksi torkkunut päiväsaikaan luvattoman usein. Entisen yleiskoneen kierrokset tuppaavat nousta nimittäin kohtuuttoman korkeiksi... huilitaukoa on koitettu pitää vähän kaikesta mahdollisesta-ja on se auttanut(kin).

Onneksi tässä pääkonttorissa on näitä yleiskoneita useampia. Yksi kuorii perunoita, toinen kantaa puita, kolmas lajittelee pyykkiä, elvytetty malli jaksaa taas pestä ja pyörittää, neljäs (vai onko se jo viides?) kuivaa ja joku malli jopa ehtii niitä kaappeihin asti kuljettaa, niitä pyykkejä. Yksi imuroi, toinen ei, mutta pienellä painostuksella se eikin tekee jonkun homman, esimerkiksi siivoaa vessan. Joku malli käynnistyy lumitöihin, jollekin kanikopin siivous on spesiaaliosaamista, ja yksi toimii kaikenlaisena tekniikka-asiantuntijana tietokoneiden ja tulostimien,puhelimien  pelivalikomien ja liitetiedostojen salaisessa maailmassa.Yksi malli on sitten se, joka repii, silppuaa, ja levittää kaiken irtoavan sälän. Itse asiassa sitä mallia löytyy kaksi- toisella on kaksi jalkaa ja toisella neljä.

Jokunen yleiskone keskittyy sitten enemmän ja vähemmän työllistämään taksiosastoa, motellia ja pyykki-ja ravitsemuslinjastoa. Onhan se hyvä, että säilyy tasapaino. Toimiakseen ja pyöriäkseen kun firmat tarvitsevat sekä työntekijöitä että työn tilaajia-ja tässä ne molemmat osapuolet löytyvät ihan samasta talosta. Mitä sitä suotta markkinoita laajentamaan!

 Joistakin yleiskoneista ei vaan millään saa tehoja irti  oikeissa paikoissa. Eikä ihmisten aikoihin. Aamuyön tunnit ovat joskus aktiivisimpia, ja perustuntipalkalla ilman ilta- tai yölisiä (tai viikonloppu-) eivät mokomat käynnisty ollenkaaan. Joku aikakytkimen rele varmaan oikuttelee. Siinä riittää vielä huoltomiehille ja asentajille säätämistä...jotenkin tuntuu että ainoastaan teleoperaattorit saavat ko. koneista irti sen oikean hyötysuhteen.

Näin palvelualalla  se on täyttä  aikaa tämä joulunalus. Palvelumieltä ja asiakaspalveluasennetta sinne kaikkiin vastaaviin firmoihin! Ihan joka koneelle. :)

Kihlajaistunnelmia.
11 kommenttia:

 1. Mää vaan sitä, että kuka teillä on mennyt kihloihin? Isoin poika ilmeisesti, ja oon ihan ulkona tämmösestä uutisesta!
  Ihmettelen vaan, että miten se on mahdollista, kun vastahan te itse siellä rantakivillä olitte huhtikuun illassa kuvattavina. Ja kohta on seuraava sukupolvi rantakivellä tai jossakin muussa kauniissa paikassa kuvaa varten. Huh, aika kuluu! Tätä minä koko ajan toistelen, mutta kun se vaan kuluu!

  Lämmintä joulumieltä kaiken tohinan keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. menikin muka " väärään " paikkaan niin siirränpä tähän :) että ihan oikeilla jälijllä olet, esikoinenpa hyvinkin. :) ajan kulkua me ollaan täälläkin ihmeletelty...ei siitä tosiaankaan ole kovin ;) kauaa kun me siellä punakallioilla istuttiin...huhhuijaa.

   aika, menneet päivät, muistot, ja tulevaisuus. niitä ollaan sydämen sopukoissa viime päivinä enemmänkin pyöritelty.

   ihanaa aikaa eletään, me ja he. :)

   kiitos joulumielestä! samaa sinnekin. :)

   Poista
 2. Onnea ja iloa! :)
  Rauhaisaa Joulua koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! oikein ihanaa Joulunaikaa sinne teille myös, ihan kaikille. :)

   Poista
 3. ei hyvänen aika tuota sun sanailuas,miten aidosti osaat kirjottaa arjesta ja juhlasta jne...kertakaikkisen kaksinkertainen ilon pisara ja naurun helinä...
  niin se aika vaan kuluu...vuosi pari eteenpäin ja olet sinäkin mummo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no voiiii..ihan tämmöstä arkista draamaa...pakko vain koittaa huumorivaihdetta kääntää välillä kun muuten menee niin tiukaksi ja synkäksi. monesti mulla auttaa se kun alan vaan kirjoittamaan niin sieltä se löytyy se ironianpoikanen jonka avulla sitten mennään möykkyisempääkin tietä..:)

   aika kuluu. :)

   Poista
 4. Onnittelut nuorelle parille!
  Ihania kuvia, ihanasta paikasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! paikka oli aivan ihana. kuulemma siellä oli vietetty juhlia edellisenäkin lauantaina. :)

   Poista
 5. Onnea täältäki nuorille! Joulu tulee ja vatkain hajosi,munat oli säretty,pakkasta liki-30, pari viikkoa laskettuun aikaan,lapset yskii,pyykkikone täyttyy tuon tuosta... nyt istun ja tuumaan-kannattaako stressata. Ihana juhla teillä ollut! T. Pirta ja susiraja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! meilläkin hajonnut vatkain..leivotaan vaan semmoisia mihin ei tarvita ku koukkuja. tai sitten ei leivota.

   sulla jänskät viikot...istuhan ja tuumaile ihan rauhassa kaikkia mukavia asioita, anna leipomusten ja siivousten ainakin olla, kun sitä pakkopuuhaa on kyllä ihan tarpeeksi. onnea ja voimia loppumetreille. saat kohta nautiskella nyytti kainalossa. <3

   Poista