keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

kaikenlaista

Ihminen on kummallinen. Tai ainakin minä. Yhtenä päivänä tuskaannun tähän kaikkeen tavaraan ja romuun perinpohjin ja toisena päivänä innoissani haalaan sitä tänne lisää.

Muutaman viime päivänä olen päässyt kiertelemään kirpputoreja. Aarteita on tarttunut mukaan....mm pitsiliinoja, helmikoruja, kaikkia kummallisia koruja, vanha silkkipaita... ja matkalaukku.


Priimakuntoinen iso matkalaukku, hienoilla sivutaskuilla ja sisäpuolisella taskupussilla...väri joku ruskea...konjakinruskea?

Vähän siinä oli semmoista vanhaa ummehtunutta tuoksua...mutta vanha kunnon soodakäsittely poisti sen ainakin suurimmaksi osaksi. Ehkä vielä toisen käsittelyn vaatii. Eli ripottelin purkista reilusti soodaa laukkuun sisäpuolella ja ulkopuolelle..hieroin sitä kankaisiin  ja annoin vaikuttaa yön yli. Aamulla imurointi. Joihinkin muihinkin ei-niin-hyviin-tuoksuihin on kyllä tämä soodajuttu auttanut!


Kirjontalankahankinnasta tässä myös muutama kuva...vielä en ole kovin paljoa käyttänyt, mutta opettelen. :)  Kauniita ovat joka tapauksessa. Vähän vilahtaa pitsiliinaostoksetkin, ja yksi kuvansiirtokokeilu.

Ja sitten siskon kukkapää. Tämä on taidetta.



Täälläpäin Suomea on hiihtoloma. Tekee se viikon loma kyllä hyvää noille koululaisille! Ja saavathan siinä aamuherätysvastaavatkin vähän huilia....Oikea hiihtolomatunnelma on kyllä ainakin säiden puolesta,lunta on metritolkulla, lisää tulee koko ajan ja aurinkokin on paistanut niinkuin silloin ennen  vanhaan hiihtolomilla. Kevään tuntua.
 Ketunpesän väki on ollut vähän siellä, täällä ja tuolla, hiljaista on ollut täällä kotipesän tuntumassa..tänään vähän jo vilkastuu.

Tänään on myös yksi tärkeä merkkipäivä! Pienimmäinen juhlii syntymäpäiväänsä. Ihana, höpsö,  iloinen jutunkertoja, totuudentorvi  ja touhuvarvas täyttää kolme vuotta. Niin suuri ja niin pieni...Ihana ikä.


Pikkukekkerit pidimmekin jo sunnuntaina oman väen voimin, Kummeja ja muita juhlijoita kutsumme tässä lähipäivinä. :)

Kolme sormea vaatii hieman harjoitusta!


Onnea, rakas pikku aurinko!

15 kommenttia:

  1. Onnea 3v!!! Minä aina ihastelen niitä kirjontajuttuja mutta en koskaas saa aikaiseksi kommentoida, ihan mielettömän upeita, miten Sinä osaat? Laukkuhan on kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pikkuneiti kiittää. :) kolmevuotiaat on niin hassussa iässä. :)

      luulenpas että sinäkin osaisit noita kirjontajuttuja, ei muuta kuin kokeilemaan. :)

      tykkään laukusta! se on erittäin hyvä säilömään noita kankaita ja lankoja... :)

      Poista
  2. laukku on kyllä upea. kovalla pakkasella lumeen peittäminenkin poistaa ummehtuneen hajun. Meillä pelastu ulkoleikeiltä vanhat oran nukenvaunut, jotka haisi "mummulalle". Onnea 3v!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. lumikonstikin varmasti hyvä! soodalla olen onnistunut saamaan äkäiset pissanhajut pois sohvan käsinojasta...ja pelastanut ainakin yhdet kumisaappaat kaatopaikkatuomiolta. :)

      sankaritar kiittää onnitteluista :)

      Poista
  3. Onnittelut 3vuotiaalle neidille :) Ihania töitä ja löytöjä....

    T.Sanna S.

    VastaaPoista
  4. Olen kokeillut ruokasoodaa valkopyykkiin pesupulverin lisäksi antamaan pyykille raikkautta. Tuo siskon kukkapää on tosi kaunis. Olette taitavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuohan onkin mielenkiintoinen konsti myös! laitetaanpas kokeiluun...joskus on kyllä tarvetta raikastamiselle...

      tuo kukkapää on kyllä niin kaunis...kauniit sävyt.pohjan villakangas muuten myös siskon värjäyksiä. uskomatonta minusta muutenkin miten kiva kontrasti on tuo villakangas-organza.

      Poista
  5. Pikku-auringon edesottamuksista on kiva lukea. Jollakulla on energiaa vaikka jakaa. Onnea Touhu-Lyylille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se aika energinen pakkaus. ja nyt kun sillä alkaa olla sana niin hyvin hallussa niin monta hauskaa hetkeä tyllerö on meille tarjoillut. :)
      pitääpä muistaa niitä joskus raportoida :)

      kiitos onnitteluista!

      Poista
  6. upea laukku :)
    ja onnea pikkuneitille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo ei muuta kuin kanarialle matkaa varaamaan. :)
      ei ainakaan matkalaukuista oo kiinni täällä talossa. :)

      kiitos onnitteluista. :)

      Poista
  7. voi miten ihana kirppislöytö, melkein kateek käy.. :) Todella hienoja töitä, ootte molemmat siskosi kanssa taitavia. Terv S-A

    VastaaPoista
  8. kiva laukku se kyllä on. kyllä sinne kelpaa aarteitaan asetella. :) taitavia on kuule siellä päässä...puikot tekee sun käsissä ihan taikatemppuja. ja kunhan tätä ompelulajiavain otat ja kokeilet niin luulen että se sinulta sujuisi kyllä... :)saattaisi hurahtaa sielläkin. :)

    VastaaPoista