perjantai 29. marraskuuta 2013

prinsessanvärinen paita

 Marraskuun valo on lempeää, matalalta tulevaa. Marraskuussa valo on harvinaista ja siksi sen huomaa aivan erityisellä tavalla, monen mustan ja synkän päivän jälkeen sitä aivan ahmii, ihan hengittää. Marraskuun valossa voi tarkastella taivasta, se ei viillä kirkkaasti silmiin eikä häikäise, eikä se  nosta silmiin sohvien alta pölypalleroitakaan niinkuin huhtikuinen. Marraskuussa valo on lämmintä, ja siinä on väriä. Yleensä auringon edessä purjehtii aina pieniä vaaleanpunaisia pilvilaivoja  jotka saavat marraskuun näkymään vaaleanpunaisten silmälasien läpi jos vain muistaa pitää ne taskussa.

 Kerran eräässä pohjoisessa maassa, seitsemän mäen ja seitsemän laakson takana, seitsemän pellon ja seitsemän metsän keskellä yhtenä kuulaana marraskuisena päivänä  oli kävelyllä muuan neitonen. Maassa, puussa ja heinissä oli kuuraa, valkokylkiset koivut hehkuivat harmautta vasten  ja  tuoksui ihan siltä että pian saattaisi sataa lunta. 

Taivas oli prinsessanvärinen ja  koivujen takana hehkuva aurinko kuin kultaa. Metsikössä kulkijan silmien edessä vilahti jokin harmaa, pieni ja iloinen. Sen nauru kupli koivujen huurteisilla  rungoilla, sen tuikkivista silmistä pilkahtelevat iloiset säkeneet sulattivat jäätyneiden heinänkorsien päihin kimmeltävät kastepisarat joissa heijastui kultainen taivas, marraskuun valo.Pieni harmaa viipottaja pysähtyi, se oli kietoutunut lämpimään villahuiviin ja se katsoi tarkasti,totisena  kuin arvioiden. Se totesi kulkijan ystävälliseksi, hymyili ja jatkoi kulkuaan. Se oli keijukainen! Harmaan villahuivinsa alla sillä oli kätkössä hohtavat vaaleanpunaiset siivet, prinsessanväriset, kuin silkkiä.  Keijukainen viskasi huivinsa puunoksalle, ja aloitti marraskuisen tanssin, varmaan sen viimeisen ennen talviunia. Kultainen aurinko oli sen varmasti houkutellut vielä lentelemään, liihottelemaan huurteisten koivujen keskellä, kulkijan iloksi.Keijukaisen liihotellessa kulkija hiipi lähemmäksi, varoen ettei säikyttäisi tuota pientä ja sievää olentoa. Eipä kulkijaneito arvannutkaan, että tämän keijukaisen sisällä asusti varsin rohkea ja leikkisä pikkuinen tyttö, se varmasti johtui siitä että liihottelija oli kuninkaallista sukua, oikea keijukaisprinsessa. Keijukaisprinsessat eivät murehdi turhia, niiden jalat ovat ihmeen kevyet marraskuusta huolimatta ja ihan kuin niiden ympärillä pikkuisen paistaisi aina aurinko, ja kesä olisi pienen matkan lähempänä.Siihen se istahti, kulkijan viereen  ja kertoi tarinoita. Lörpötteli ja hykerteli, ja lopuksi se kertoi  pukeutuneensa prinsessanväriseen raitapaitaan. Siinä on olkapäillä räyhelöt  ja ne tekevät paidasta semmoisen että sitä voivat pitää keijukaiset, muuten se olisi vähän hyi. Melkein poikien.

Sitten se kiljaisi iloisen, keijukaismaisen kiljaisun, pyörähteli prinsessamaiset pyörähdykset, kietaisi ylleen villahuivinsa ja hipsutteli kevein, iloisin jaloin koivikon katveeseen, kulkijan silmien ulottumattomiin. Mutta se jätti koivun oksaan jotain, jotain tärkeää ja ihmeellistä. Kimaltavat siivet. Marraskuun iltapäivän aurinko kimmelsi niissä, niiden väri heijastui taivaankanteen  ja kulkija huomasi että koko maailma oli muuttunut vaaleanpunaiseksi, prinsessanväriseksi.

Ja sitten alkoi sataa lunta. 


keijukaisen paita vuosikausia kaapissa marinoitunuttta ohkaista trikoota, paidan kaava kaupan valmispaidasta, röyhelöt(keijujen kielellä räyhelöt) olkasaumoissa huolittelematonta trikookaitaletta poimutettuna. 
siivet ikeasta.
kuvat hovikuvaajan kamerasta. tarina kuvien ja lörpöttelevän keijukaisen inspiroima.

20 kommenttia:

 1. kiitos lumoavasta sadusta :) ihana keijukais-prinsessa <3

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana kertomus ja kuvat aivan makeet, hovikuvaajallekin kiitos! Ja äsken tuossa sain viestillä vauvauutisen. Elämä on aina lahjaa <3 Mikähän tuosta suloisesta neitokaisesta isona tulee? :) Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, kuvat ne saivat tämän tarinan juoksemaan näppäimistöllä. :) vauvauutiset on ihania, totta.
   Pirta, se riippuu kyllä kysytäänkö häneltä itseltään vai muilta, itse hän on kyllä sitä mieltä että kuningatar tietysti! me muut täällä joskus ajattelemme että pääministeri, ehkä. :)

   Poista
 3. Suloinen keijupaita ja ihana aamusatu. Nyt uuteen päivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pienellä poimutuksella muuttuvat tavalliset paidat keijupaidoiksi. :)

   Poista
 4. Kuin olisi satukirjaa lukenut. Ihana, kuvat ja teksti niin täydensivät toisiaan :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana ja täydellinen kertomus kuvineen. Ja vaaleanpunaiset silmälasit, ne pitää muistaa pitää taskussa. Kuninkaallinen keijukaisprinsessa, niin just osuu neidin ihanuuteen:-). Paitakin suloinen! Alahan kirjoittaa kirjaa:-). Sinä niin osaat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. varsinkin marraskuussa olisi hyvä olla juuri ne vaaleanpunaiset lasit aina taskussa! neidin kuninkaallisuus on kyllä täällä ihan hilpeyden aihe, jatkuvasti. kaikki on niin rinsessaa ja keijua. joululahjatoiveenakin on päällimmäisenä pinkit korkkarit. *huokaus*
   kirjankirjoittamista täytynee vielä harjoitella. :)

   Poista
 6. Hieno tarina ja ihana pulputtava rinsessa. Hellu Hellunkammarista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Hellu! välillä sitä tuon pulputuksen volyymia haluaisi kääntää pienemmälle, mutta kyllä se aika ihana on. :)

   Poista
 7. Ihku! Tarina ja keijukaisrinsessa :)
  - Katri-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. teiniosasto opettaa rinsessalle kaikkia höpötyksiä-luin tämän tarinan rinsessalle itselleen ja kysyin muikeana että oliko kiva tarina? rinsessa vastasi että "no, ihan semi." aaaaaaapua! :D

   Poista
 8. Tämä oliki mulle mukava iltasatu. :) Onneksi keijuprinsessa pääsi takaisin lämpimän viltin sisään, nenä jo reppanalla punainen, vaikka eipä tuo muuten palelevalta näytä. Ehkä keijutanssi lämmittää. Itekki tarvisin sitä, siis lämmitystä. Ulkona jo ihan talvi ja pakkasherrakin koputtelee nurkkia. Ehkä kuitenkin jätän sen keijutanssin väliin, siitä tulee kuitenki tonnikeijuhoiperrus. :D Tyydyn pitsineulevillasukkiin. Lempivärisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pikaiset pyörähdykset piti tosiaan ottaa, kamera oli laulanut sadan kuvan verran eikä onneksi vilustuttu. :)
   keijutanssi varmasti lämmittää, ehkä siinä tulee jotain salaista kesälämpöä joka pyörähdyksellä? lempiväriset pitsineulevillasukat kuulostavat jo melkein sadun nimeltä, ihanalta. :)

   Poista
 9. Siinä lapsellesi synttäri- tai joulusatu. Tulosta ihmeessä kirjaksi. Aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. satuja olisi niin kiva kirjoittaa! eihän sitä koskaan tiedä...jos vaikka jonkun pienen kirjasen värkkäisi tästä, ihan muistoksi. noilla valokuvakirjaohjelmilla saisi kyllä kivoja pikkukirjoja tilattua. hyvä vinkki, kiitos!

   Poista
 10. Ihan oikeesti,kirjan kirijotukseen siitä,alahan ruveta jo :)
  Uskosin,et siinä on sun tulevaisuuden tulonlähde!
  Kannustavin terveisin:anny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oijoi, kirjan kirijotusko ohojelmaan..hih. kiitos kannustavista, lämmittävät!!!

   Poista