perjantai 7. tammikuuta 2011

valkoisia haaveitaTäällä jylläävät remonttihaaveet. Tilauksessa olisi uudet lattiat alakerran kahteen huoneeseen, tapettitouhua ja ämpäreittäin valkoista maalia.


jajajajajajajaja. :D


Tämmöinen 80-luvun loppupuolella rakennettu talo alkaa joiltain osin olla kirjaimellisesti aikansa elänyt... toki täällä on siellä täällä vähän väliä heilutettu pensseliä ja isompaakin työkalua mutta nyt tuntuu että tarvisin selkeyttävää valkoista tähä arjen hallitsemiseen.(eikö ollutkin hienosti sanottu!)


Kuulin eilen että joku teki värikkäitä hernepusseja ja kertoi, että ne ovat iloinen väriläiskä lastenhuoneen lattialla. Iik. meillä tarvittaisiin satamäärin valkoisia hernepusseja nimenomaan lastenhuoneen lattialle hieman tasapainottamaan legojen yms. värikkyyttä.... karsintaa kyllä tarvittaisiin sielläkin.


Ompelurintamalla ollaan ja eletään ihan suunnitteluvaiheessa. Ehkä minusta tulee isona suunnittelija...siinä olen tosi hyvä. :)Ompeluhuoneen siivouksen yhteydessä jotkut valkoiset kankaat suorastaan hyppelivät syliin ja niistä olisikin tarkoitus valkoisuuden lisäämisen ensihätään ommella tyynyjä ja tuolinpäällisiä.En vain oikein tiedä miten tämä valkoinen innostus toimii näin käytännössä tässä talossa... :)Tein muitakin (ei niin valkoisia) :) kangaslöytöjä siivotessani. Aivan olin unohtanut että tuommoisia kankaita on kaappien kätköissä! Muutama arkiston aarre kutsuvasti viittoilee ompelukoneen ääreen.

Haluaisin ommella joitakin oikeasti "vanhanaikaisia" vaatteita pikkutytöille noista löytämistäni oikeasti vanhoista kankaista. Minulla on onni omistaa sukulaistätejä jotka muistavat minua kangaslahjoituksilla. :)

Ajatelkaapa miten kauniisti (ei tosin aina käytännöllisesti :) ) pienet ihmiset puettiin "ennenvanhaan"!Tässä kuva-aarteessa vuodelta 1926 isäni vuoden ikäisenä. <3


Viime kesänä teimme valokuvalöytöjä menneiltä vuosikymmeniltä ja olemme kyllä koko perhe aikamatkailleet niiden avulla vanhempiemme ja isovanhempiemme elämässä. Mielenkiintoista ja niin haikeaa. Ja miten hienosti valokuviin pukeuduttiinkaan! Kannattaisi nykyisinkin ottaa juhlaviakin perhepotretteja jälkipolvien ihasteltaviksi.


Suunnitellaanpa taas ;)


-hanna-


4 kommenttia:

 1. Nauratti ensinnäkin tuo sun viimeinen kommentti, että suunnitellaanpa taas. Niin tutun kuuloinen, kun tuo armas aviomieheni ruukaa käyttää samaa termiä. :)

  Ja kerrassaan söpö tuo pikkupoika-pappa kuvassaan. Vallan toisella tavalla puetaan nykyiset 1-vuotiaat reimoihin ja jonathaneihinsa... toisaalta sääli se.

  Aika käytännöllisiä ne nykyvaatteet on, kun pojilla on yleensä kotioloissa collegehousut jalassa, ei mitään tyylikästä entisvanhaista. Tyttösen kanssa olen ollut vähän epäkäytännöllisempi: mekko päällä touhottaa yleensä. Pitää olla se mekko, kun yhdelle vaan voi laittaa. :) Sitä paitsi liikun itekin mieluummin hameessa kuin housuissa niin miksei tyttökin.

  VastaaPoista
 2. Hyvvää uutta vuotta teille! Sinä olet luova kirjoittamisen sarallakin. Piristävää. Meillä laajennusta, jahka joskus uutta pintaa, ensimmäinen rakennuslupa raukeaa 2014, joten aikaa on...rakentaa ja suunnitella. Mun ajankäyttö ja inspiraatio kankahiin koetuksella, mutta ennen uutta kääröä paljon pitäisi saada aikaseksi.Joskus.

  VastaaPoista
 3. valkoisella saa kyllä kummasti valaistua ja puhdistettua sisustusta. Mielenkiinnolla odotan mitä siellä Hanna saat aikaiseksi. Pensseli heilumaan vaan...:)

  VastaaPoista
 4. Maria: onhan se kyllä hyvä että ihan joka päivä :) ei tarvitse lapsia pukea noihin hienoihin takkeihin ja muihin vanhanaikaisiin. Mutta joskus se on mukavampi laittaa "oikeat" vaatteet eikä haalareita vaikka käteviä ovatkin. Tuon kuvan ottamisen aikaan valokuvaaja taisi olla aika harvinainen nähtävyys ja siksikin kaikki nuo vanhat kuvat ovat niin tällättyjä. nyt räpsitään ja kuvataan kaikki mahdolliset ja mahdottomat tilanteet. :) Ja mekot on tyttösillä ihania , vaikka minä taas mieluummin liikun housuissa. :)
  Pirta: samoin teille oikein ihanaa uutta vuotta! Ennen kääröä :) monesti on semmoinen tehokas aika tekemisten saralla,ja ei aina tarvitsekaan saada niin tehtyä. ja hyvin suunniteltuhan on tunnetusti puoleksi tehty. :)
  Katja: niinkuin tiedät, enimmäkseen suuria puheita :D

  VastaaPoista