keskiviikko 2. helmikuuta 2011

tunika ja työ-ohjeet ,osa1


Viime perjantai-iltana kun perheyrityksen kuljetuspalvelujen kysyntä oli kuumimmillaan ja palvelun tuottaja oli viettämässä lakisääteistä taukoa kotipysäkillä, iski pakottava ompelutarve.
Tunikan valmistuminen sujui suunnilleen näin:
Kesälomareissulla ohikulkumatkalla pyydetään auton kuljettajaa pysäyttämään eurokankaan kohdalla. Kuljettaja jää muiden matkustajien kanssa reippaasti odottamaan...ja kankaanostaja lupaa käydä tosi pikaisesti vain katsomassa jotain yhtä tiettyä juttua...
Eli
-ostetaan kangas, ajatuksella että siitä tehdään sohvatyynyjä. (joku syy pitää aina olla miksi ostaa kangasta ;))
-annetaan kankaan maustua ja marinoitua kaapin kätköissä reilun puolen vuoden verran.(yllättävän vähäinen aika, muuten)
-käydään aina joutohetkinä hypistelemässä ja ihmettelemässä ko.kangaspalaa (miettien ostohetkellä ollleen mielenhäiriön laatua)
Joskus alelaareista tarttuu mukaan ihmeellisyyksiä joita ei jälkikäteen voi mitenkään selittää tarpeeseen ostetuiksi. Tämäkin kangas on mielestäni aivan ihana, mutta sen värimaailma ei ole yhtään semmoinen että siitä voisi tehdä meille sohvatyynyjä??? ( ja tunnustan että tätä samaa kangasta on meillä toisenkin värisenä versiona.. ja sekin tuntuu nyt aika oudon väriseltä)
Kuitenkin tuolloin perjantaina tuo kangas jotenkin hyppeli käsiin tuolta hyllyltä ja ajatus tehdä siitä joku mekko/tunika alkoi muotoutua..olen tehnyt yhden tunikan ottobren kerttu-kaavalla ja monesti haaveillut että pitäisi tehdä semmoisia isommillekin tytöille kun se on niin mukava tuossa 86-koossakin. en kuitenkaan jaksanut siinä kiireessä alkaa piirtämään kaavoja vaan leikkasin sopivan kokoisen paidan mukaan kutakuinkin kerttu-mallisen tunikan kaitaleineen ja kuminauhanyöreineen. :)
ei siitä ihan niin hyvän mallinen kyllä tullut kuin siitä kaavoilla leikatusta. mutta tulipa ihan pidettävä kuitenkin. ompeluohje on sitten ihan asia erikseen. :)
-hanna-

3 kommenttia:

 1. Kivasti taas kuvasit kankaanostotapahtuman... tuommostahan se just on!
  Ja marinointi on niin hyvä termi.. :)
  Kiitos taas piristyksestä!

  VastaaPoista
 2. Monesti kangaskaupassa aivan innostuu jostain kankaasta, että se on heti saatava. Mutta, sitten se jääkin kaapin hyllylle. Tällaista tää on...

  VastaaPoista
 3. ...niin ja joskus sitten innostuu sellaisesta kankaasta joka on jäänyt sinne kaapin perälle marinoitumaan :)

  VastaaPoista