keskiviikko 30. marraskuuta 2011

joulukalenterin aatto

Ketunpesässä yritetään aktiivisesti sisäistää ajatus siitä  että huomenna alkaa joulukuu. Hieman jouluvaloja, pientä pintasiivousta ja jouluisia koristeita.. joulutunnelmaa tuomaan. Ulkoinen maailma ei täälläkään leveysasteella ole mitenkään erityisen jouluinen-vettä sataa ja sitä rataa. Joulu on kuitenkin siitä mukava juttu että se tulee säästä huolimatta. :)

Ompeluslinjasto on ollut muutaman päivän hiljaisempana-messujen jälkeistä uupumusta ollut pienesti ilmassa. Punavalkoinen raitatrikoo kuitenkin kummitteli sen verran tuossa pöydänkulmalla että pienimmäisen akuuteimpaan paidantarpeeseen oli ihanpakko ommella tunikamittainen raitahöpsötys. Uusimman otttobren villaneulostunikan (olisiko ollut cosy winter?) kaavalla pienin muutoksin. Ihan kiva. :) Kuvissa helmakäänne tekemättä kun vielä mietinnässä semmoinen seikka että tuleeko siihen helmaan hörsylä vai ei.Todennäköisesti ei.

Aplikaatiotakin mietin tuohon...mutta toisaalta ihan perusraitapaidallekin olisi käyttöä. Jonkunlainen selkeyspuuska ja yksinkertaisuuden aalto on tulemassa näihin ompeluksiin, onhan noita räpellyksiä tullutkin näprättyä. Mitäs mieltä olette? Röyhelöllä vai ilman? Aplis vai ei?


Omissa silmissä raitapaita alkoi näyttämään ihan jouluiselta! Seuraavaksi täytyy inventoida  raitatrikoot  sillä silmällä että  saisiko niistä toisillekin pikkutytöille samantapaiset? Vaikka joulukorttikuvaan..joka sekin on siis vielä ihan vain ajatuksen asteella. :)

Tonttulakin kanssa ihan mainio pari, vai mitä? ;)


Kuvan mainio tyyppi aiheutti lähes palohälytyksen yhtenä iltana-ihan ilman tonttulakkiakin. Mikroaaltouuni on turvallisuussyistä siirretty kodinhoitohuoneen pöydänpätkälle jo kesällä, sillä samainen touho laittoi sitä yhtenään tyhjänä päälle.Pituutta on tullut kesästä sen verran että hän saa sinne jo jotain lämmitettävääkin asennettua...  Nyt mikroon oli touhon toimesta laitettu pussillinen kesällä kylvämättä jääneitä auringonkukansiemeniä (tietysti foliopussissa!) jotka iloisesti sitten viisi minuuttia pyörivät mikrossa ja paukkuivat ja lopuksi myös savusivat ja paloivat ihan iloisella liekilläkin.. loppujen lopuksi savuvahinkoja kärsi vain mikro.( ja ne siemenet).

Meidän jouluperinteisiimme kuuluu pikkuinen joulukylä kirjahyllyn päällä. Joka joulun alla siihen etsitään lisää  taloja ja tonttusia-tänäkin vuonna löysin jo yhden pikkuisen tontun talon ja siitä innostuneena laitettiin sitten muutkin joulukyläkoristeet paikoilleen. Ihan alkoi tulla jouluinen olo. :)


Joulukalenterin aattoiltana voisi olla hyvä vaikka lämmittää glögiä, syödä pipareita ja lukea joku hyvä joulusatu. Joulukylän taloihin laitamme tuikut, sammutamme muut valot ja annamme joulumielen tulla. :)

-hanna-

6 kommenttia:

 1. Ihana Marianne karkin tunika/mekko (minä näen puna-valkoisessa aina lempikarkkeja...)röyhelön minä laittaisin ja applikointi (jos edes), niin samaisesta raidallisesta jotain yksinkertaista (tähti) raidat menee toisinpäin (pun valk kohdalle). tonttukylä on kiva!

  VastaaPoista
 2. Miksihän meidän tonttukylän teko jää aina niin lähelle joulua, ehkä suurin syy on, että ensin pitää pestä uuninpäällinen ja minähän en sinne kiipeä (lue:pääse). Ja toisekseen ne tontut pitää sitte laittaa sinne uuninpäälle, pitää siis olla joku pitempi ja sillä hetkellä asiasta innostunut paikalla, ja jotenki sitä ei useinkaan oo. Meillä alko koko juttu siittä, kun mulla meni hermot siihen, että uusia tonttuja ilmesty vähä joka repusta aina kun olin saanu jonku paikan mielestäni kuntoon ja ne uudetki piti sijoittaa johonki. Nyt ne hyppää kätevästi uuninpäälle.

  VastaaPoista
 3. Tunika on aivan ihana! Minä en lisäisi mitään... :) Meidänkin tytöt tykkäis!
  Ihanaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 4. minäkään en lisäisi mitään tunikaan. tuo kaulus varsinkin aivan ihana :) pitäisin itekkin :) riemukasta joulunodotusta!

  VastaaPoista
 5. Hurjat mikrolämmitykset teilläpäin :O ! Mutta aivan ihana raitapaita,enkä laittas tuohon enää mitään,kaunis yksinkertaisuudessaan :). Kivalta näyttää myös tonttukylä,oikein ihana idea! Minäkin sain joulukalenterin vain päivää myöhässä laiteltua seinälle ja nyt saamma suumme mekkeiksi joka aamu jouluun asti :).
  Täällä mietitään miten paljon joulua laittas,vaihtasko verhotki ihan ja sitärataa. Mutta varmaan aika näyttää miten sitä innostuu laitteleen...

  VastaaPoista
 6. kewa: no niinpäs onkin ihan mariannekarkki! kiva aplisidea tuo tähti-olen joissakin ehkä popin ? vaatteissa nähnyt semmoisia...kiva! pistänpä harkintaan. oikeastaan tuohon sopisi juuri tuommoinen "piiloaplis". :)

  anonyymi: luulen tietäväni tuon uuninpäällisen :) meillä tuo on aika pieni...tuohon vanhan 50-lukulaisen matalan kirjahyllyn päälle aseteltu.

  kehrä: minustakin siitä tuli niin reipas ja raikas. :) voi olla että tämä saa olla ihan näin... ihan jo siitäkin syystä että se on jo eksynyt pyykkikoriin ilman helmakäännettä ja siinäkin on tekemistä että saan sen aikaiseksi. :)
  jos johonkin toiseen raitaversioon sitten jotain värkkäystä lisäilisi.
  ihanaa joulunodotusta sinnekin!

  anonyymi: kaulus on just tuon paidan juju.:) mietin että jos seuraavaan versioon vielä vähän laittaisi kauluskappaleseen lisää mittaa niin tulisi vielä enemmän lörppä. pitääpä kokeilla. :)

  iloista joulunodotusta myös sinne! :)

  tinttara: mikro-raukka on kyllä joutunut koville! huh sentään! yhtenä päivänä oli tarjolla lämmitettyä sukkaa....:(
  joulukylä on kyllä tunnelmallinen-pienten ihmisten mielikuvitus laukkaa vilkkaasti kun keksivät tarinoitaan noista tonttujen ilmeistä ja asennoista. :)

  haaveilin myös itsetehdystä joulukalenterista...meillä on ollut joskus monta vuotta ja monta lasta ;) sitten semmoinen pussukkakalenteri mutta se on jäänyt auttamattoman pieneksi. kaupan suklaakalentereilla mennään tänä vuonna. :)

  vähän samat ajatukset täällä-pikkuhiljaa pitää laitella joulujuttuja, fiilispohjalta.keittiöön olisi kiva saada punaiset verhot, luulen että meillä on tänä vuonna punainen joulu. aina pitää olla joku teema tai väri. :)

  VastaaPoista