torstai 3. marraskuuta 2011

harmaan sävyjä

Kaikkea sitä. Päässä porisee semmoinen ajatuspuuro että minkähän sieltä onkisi ensimmäisenä...no, katsotaan mitä sieltä tulee...


Tämän päivän pääasiallinen mielentila on ollut ankeahko ja harmaa. Ulkoinen harmaus ei mitenkään lievittänyt sisäistä, kenties jopa syvensi sävyä vähintään seuraavaan valööriin. Ompelufiilikset ovat karkuteillä ja  ompeluaikaa ei ole näkynyt miesmuistiin (mielenkiintoinen käsite , muuten :D ).
Suunnitelmia sen sijaan vilisee päässä tusinoittain. Siinä kai se harmauden (ongelmalähtöisesti ajateltuna) ydin.

OY PERHE AB:n sisäisissä työvuorojärjestelyissä on ollut pitemmän aikaa havaittavissa taantuman vaikutukset. Työvuorolista ja sen noudattaminen on taantunut suorastaan olemattomalle tasolle,itseasiassa koko lista on kadonnut jäljettömiin jääkaapin ovesta. Ja kun ei ole listaa, kukaan ei voi tietää milloin nakin pitäisi napsahtaa ja näin ollen työt tehdään silloin kun johtoporras kymmenennen kerran pyytää, käskee tai vaatii. Jos nimittäin sattuu sopimaan työntekijän aikatauluihin. Tai mielialaan. ;)

Saapa nähdä  antavatko mokomat vielä lakkovaroituksen!Tämähän kun täyttää ainakin palvelualan yrityksen kriteerit, ja joskus tuntuu läppäreiden ja älypuhelimien sekamelskassa että ei se teknologia-alakaan ole kovin kaukana...eikä raskas teollisuus. Autotalli muistuttaa moponkorjausnyrkkipajaa enemmän kuin moni ly-tunnuksen omaava korjaamo, ja varsinkin pyykki pistää joskus liikkeelle melko raskaita huokaisuja.
 
Perheyrityksen vuorossa oleva kotitalousvastaava päätti kuitenkin aamulla piristää omaa harmaata olotilaansa ja leipoa pullaa.Siinä saattoi mielen vieressä pyörähtää ajatus työntekijäkunnan motivoinnista ja ilahduttamisesta-- Pullaakaan ei siis ole näkynyt talossa varsinkaan miesmuistiin. Pullataikina  nousi kuin pullataikinan kuuluu  ja harmaan sävyn aste lieventyi ehkä vähän luonnonvalkoisen suuntaan, kunnes toiseksi viimeinen pelti pullia unohtui uuniin ja ainakin pullien sävy oli  enemmän kuin harmaa.  Pullataikinasta innostuneena kotitalousvuorolainen  teki lisäksi kaksi ihanaista suklaakakkuakin uuniin ja toden totta päivä oli paljon vähemmän harmaa kuin aamulla.

Siinä sitten päivän mittaan katselin pullien ohimarssia..(joku kävi kysymässä että saako ottaa viidennen ) ja jotenkin alkoi tuntua siltä että tarvitsisi jotain näkyvääkin saada aikaan. Leikkasin siskon innoittamana muutamat lapaset huopuneesta villapaidasta ja jopa huovutin koristeita päälliskappaleisiin..todeten kuitenkin että tässä yrityksessä on töissä pätkätyöntekijöiden kruunaamaton kuningatar.Sen verran tiuhaan tahtiin tuli tauotettua tuota huovuttamishommaa ruuanlaitolla, ruokajakelijana, kaatuneiden makaronien kerääjänä ja ketsupin annostelijana. Tämänpäiväinen ruoka oli muuten laatuaan sikäli erikoinen että ruoka-aika uhkasi siirtyä seuraavaan päivään kun liha ei vaan kypsynyt...ja se seikka taas johtuu OY PERHE AB:n tämänpäiväisen ruokahuoltopäällikön  pakastimen kaivelusta ja virhearvioinnista pakkauksen sisällön suhteen-mutta tiedoksenne että jauhelihaksi tarkoitetuista  hirven kinttulihoistakin saa riittävän pitkällä kypsennyksellä ja hyvillä mausteilla mukiinmenevää kastiketta!

Arkeen ja sen harmaaseen olomuotoon saa väriä pienillä, iloisilla jutuilla. Pullakahveilla vaikka. :) Keitin sitten ihan itselleni kun en saanut ketään seuraksi. Pitäisi opetella poimimaan väriä arkeen kaikista näistä ihan kotoisista asioista, mukavantuoksuisesta kynttilästä, pienistä kivoista koloista kohonneiden pullien kyljissä ja komeanpunaisista tomaateista.Arkista harmautta raikasti ja väritti myös pikkuihmisen hupainen ja osuva kommentti-kakkapyykille mennessä äiti vähän marmatti hajusta ja näytti nyrpeää naamaa.. Siinä pöydällä seistessään tuo haisunäätä otti äitiä kaulasta kiinni ja sanoi : "entin pulittetaan".(=ensin rutistetaan) Ja niinhän me tehtiin! :)Eikös vain olekin aika puristettava tyyppi? :)


Arki on ihmeellistä,sävykästä harmaata, mutta sehän onkin trendiväri! Että muodin huipulla ollaan! :D

-hanna-

9 kommenttia:

 1. Toistensa vastaväreinä pidettyjen päävärien sekoituksesta syntyy harmaata.
  Nyt vain pohtimaan onko harmaasi syntynyt esimerkiksi sinisen ja keltaisen
  vihreän ja punaisen
  mustan ja valkoisen
  vai kenties kaikkien näiden yhdistelmästä?
  Uskon vahvasti että elämästäsi löytyy edustajat kaikille näille väreille, joinakin päivinä ne vain sattuvat samentamaan toisensa ...

  VastaaPoista
 2. meilläkin hyvin harmaata ku harmaaksi juuri maalataan porrasaukkoa, siis seiniä, koska lapset hinkaa käsillään aina seiniin kun menevät tai tulevat yläkerrasta, joten valkoinen väri alkoi olla aika kirjava seinässä, lähinnä ruskean, keltaisen, mustan, harmaan kukertavaa. Mutta nyt on harmaat:D ja tummat sellaiset. Tuo viimeinen kuva oli kyllä niiiin suloinen, tosi rutistettava:)

  VastaaPoista
 3. Hyvin trenditietoista, hih! :D Se on vaan niin että valot näkyvät tuumanpuhuvassa mielessä ja ilimassa selkeämmin, useimmiten ainakin. Kivat ilimasut miesmuisti ja mukiinmenevät. Millainenhan se miesmuisti on? Mulla imetysmuisti hetkessä harmaan. Iiiihana rutistushetki teillä ollut. T. pirta

  VastaaPoista
 4. Jotain outoa tekeillä:sanotaan,että torstai on toivoa täynnä,mutta....mikähän ilmiö lienee eilen levinnyt koko laajan kotomaan lävitse?Outo harmaus,ja alakuloisuus vaivannut lähes joka mökkiä ystävä-piirissäni!Minullakin,vaikka...eilen paistoi aurinko siniseltä taivaalta aamusta iltaan!Perin kummallista?veto veks...minkäs teet,jostain niitä pilkahduksia on vain etsittävä:)
  Lapset osaavat sen ainakin,piristää muuten joskus niin harmaata arkea!

  VastaaPoista
 5. Jos ei olisi joskus harmaata, ei osaisi arvostaa arjen valon- ja värinpilkahduksia. Harmaa on hyvä taustaväri kaikille muille väreille mutta huono jatkuvana päävärinä.

  Sinulla on huippu kirjoitustyyli, nautin noista OY PERHE AB:n jutuista.
  Viimeinen lause kruunasi koko jutun, loistava välähdys.

  Ja todella puristettava tyyppi viimeisessä kuvassa!

  -yksi vakilukijasi-

  VastaaPoista
 6. kummitäti: mikä hieno ajatuskulku...tuohon jäin ihan jumiin. tästä ehkä saattaa olla juttua lähipäivinä... :)

  toivoisin että ei ainakaan ihan musta-valkoisen yhdistelmästä olisi kysymys....jotain muutakin sekaan ;)
  kiitos tästä!

  hanna: harmaus senkun lisääntyy teillä :D kuulostaa silti hyvältä. täällä yksi remonttikaipuun uhri...huomatkaa kplmäärä!;)

  Pirta: imetysmuisti ja miesmuisti :D nyt minäkin ymmärrän :D
  hyvä huomio-valot näkyvät tummassa ilmassa selkeämmin..näinhän se on. monessa mielessä.

  suvi: liekö ollut säätiedotuksesta johtuvaa? :) lasten suusta tulevat monesti ne päivän pelastukset. :)

  vakilukija: tuossakin piti oikein makustella-että harmaus saa olla taustalla mutta se tarvitsee rinnalleen valonpilkahduksia. :)hienoa.

  itselleni kommenttisi oli yksi harmaan arjen kirkastaja-kiitos. :)

  puristettava on kyllä niin ihana!sopivankokoinen ja pehmoinen, lämpöinen mussukka. niinkuin pikkuihmiset aina ja joka paikassa. :)

  VastaaPoista
 7. Avautuisko tämä sinulle sillä raaheruotsillasi, on nimittäin NIIIN sopiva laulu tähän yhteyteen.
  Lyriikka löytyy laululinkin jälkeen. Uskon/toivon että ymmärät pääpiirteet, mutta voin myös kääntä jos haluat :)

  http://www.youtube.com/watch?v=1rS70d5RLpM

  JAG SKA MÅLA HELA VÄRLDEN LILLA MAMMA
  Mamma är du ledsen varför ler du ej
  vill du jag ska måla någonting åt dig
  många vackra färger har jag ännu kvar
  gråt ej lilla mamma allt ska bli så bra

  jag ska måla hela världen lilla mamma
  full av solsken varje dag
  att det regnar och är grått det gör detsamma
  du ska solsken i ditt fönster ändå ha

  alla blommorna du gärna ville köpa
  lilla mamma jag ska måla dem till dig
  jag ska måla hela världen lilla mamma
  och allt ska bli så ljust och glatt för dig

  önska lilla mamma, önska vad du vill
  färgerna är många och de räcker till
  himlens alla stjärnor
  sagans alla slott
  allting kan jag måla, mamma önska blott

  jag ska måla hela världen lilla mamma
  full av solsken varje dag
  att det regnar och är grått det gör detsamma
  du ska solsken i ditt fönster ändå ha

  alla blommorna du gärna ville köpa
  lilla mamma jag ska måla dem till dig
  jag ska måla hela världen lilla mamma
  och allt ska bli så ljust och glatt för dig

  VastaaPoista
 8. kummitäti: voisiko sitä enää osuvammin ilmaista....kerrassaan hieno. ja niin totta. :)

  näin se on, vaikka minun ikkunani olisi kuinka sateinen ja harmaa,juuri nämä omat pienet ihmiset tuovat siihen auringonpaisteen, kukat, ja kaikki ne kauniit värit.och de räcker till. :) ihana.

  ihana.

  VastaaPoista
 9. kiva kun tykkäsit <3

  VastaaPoista