perjantai 11. marraskuuta 2011

toistoa

Tämä on nyt ihan vain vanhan toistoa. Ihan koko juttu. Ompeluskin on pari päivää vanha ja loppukevennyskin vähintään uusinta.Helmi on onnellinen helmoistaan, saapa nähdä milloin mekkonen joutaa pyykkiin. Kenties pitää ommella toisenvärinen raitaihanuus niin saa edellisen pestyä? Mikäs sen mukavampaa. :)


Olen siis vain niin huolissani pyykin vähyydestä että siksi moista huokailen... Hooh. Tämäkin on ihan vain vanhan toistoa.  Vaikka kuulemma rutiinit tuovat elämänhallintaa ja niin edelleen, luulen että pärjäisin ja elämäni olisi paremmin hallinnassa ilman  rutiininomaisia pyykkivuoria.. :)

Onhan se pyykki loppujen lopuksi aika pieni paha tässä pahassa maailmassa. Omissa pienenpienissä ympyröissä se tai joku muu probleema joskus vain kasvaa suhteettomaksi möhkäleeksi. Avartavat keskustelut ihmisten kanssa ovat silloin paikallaan, asiat suhteutuvat, asettuvat uomiinsa ja näköalat laajenevat  joskus ihan panoraamaksi asti.
Keskustelut avaavat väyliä uusille tuulille, uusien ajatusten myötä elämiseen tulee uutta puhtia ja vaihtelua.

Oma  arkinen polku saattaa tuntua sitten ihan hyvältä (tai ainakin kohtalaiselta) tallustaa.

---
Ja sitten se loppukevennyksen uusinta:


Kyllä ne rutiinit vaan helpottavat elämää, tähänkin menee rutiinin karttuessa nykyään vain murto-osa siitä ajasta jonka ko. toimenpide vaati ensimmäisellä kerralla! Työkalukin on tätä nykyä helposti käden ulottuvilla eikä pelastusviranomaisia ole tarvinnut sen koommin hätyytellä. :)

-hanna-

15 kommenttia:

 1. Eiku paranee! Tyvärkin ihasteli tuossa ääneen nuita vaatteita. Uskon kyllä ettei niillä ole pyykkikoriin kiirettä, jos lapsukaisilta kysyy. Kotiäityidessä on satakaks hyvvää puolta, kaikki ovat niitä päätehtäviä ja pääntehtäviä, onneksemme. En tiiä miten mulle käy, kun sivuhommiin lähden? Ja se vimppakuva, ei voi olla totta:D

  VastaaPoista
 2. Kyllä hieno hienoa on! Tuo keltaisen ja "ei-minkään-värisen" yhdistelmä on kuin omasta mieliväripaletistani :)

  Puhtia perjantaipäivääsi ja pyykkien selättämiseen, kohta taas pyhä koittaa! Sitä odotellessa ...

  VastaaPoista
 3. nimensä veroinen neiti,näkee kuvastaki!Hih...justiin tuossa pyykkiä ripustellessani aattelin,että tämäki on terapeuttista työtä:)Vaikka niin rutiinimaista ku olla ja voi,kuitenkin....mielenkiintosempaa ku kuivuriin työntäminen:)
  voihan veijaria sentään,tuo ovien lukitseminen se viho viimistä hommaa on pienellä:)

  VastaaPoista
 4. Ihana, ihana mekko!!
  Oot niin taitava, Hanna! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana raitasetti :). Niin pirteä tuo keltainen perus harmaan seuraksi!

  tutun näköinen raitapussukka tuossa edellisessä postauksessa. Äitille niitä usiampi tuli aikoinaan ;). Nyt olen ite sitte hamstrannu niitä äitin varastoja :D.

  VastaaPoista
 6. Olis kyllä huippua saaha tuommonen raitakangassäkki. Onneksi meillä Heikki ei sillon laittanut vessan ovea lukkoon, kun putos pyttyyn kontalleen. Bauhauksessa on muuten nyt myynnissä yks pytynkansi jossa on peikkopojan kuva, ihan niin kuin Heikki silloin kun katteli mua pytystä, kun Pauli haki apuun.
  -anita

  VastaaPoista
 7. Ihana mekko...saako inspiksen lainata! Ehkäpä ei ihan samanlaista tule!

  VastaaPoista
 8. Vielä kauniimpi on mekko näin päälle puettuna!!! Onneksi on työkalut, hehh;)

  VastaaPoista
 9. Onpa ihania sävyjä. Hyvä idea yhdistää rimpsu helmaan. Ei ihme, että neiti on ihastunut asuun.

  VastaaPoista
 10. Tuo keltainen tekee asusta tosi aurinkoisen!

  Sulla murtautujan taidotkin kehittyy hyvää vauhtia. :D

  VastaaPoista
 11. Moi! Ensimmäistä kertaa täällä ja jäin koukkuun, kirjoitat mukavasti, kivat ompelukset, jään messiin! :) Juurikin näin se menee, omat kotiympyrät ja niiden pyykkivuoret ym. harmitukset täytyy aina välillä muistaa suhteuttaa niihin kaikkiin "oikeisiin" isoihin asioihin ja murheisiinkin.

  VastaaPoista
 12. minusta tuntuu että se pyykki homma on niin loputon suo, ainakin meillä. tänään viikkasin pyykkiä toista tuntia, eli voit kuvitella että sitä oli muutama vaatteen riekale. Ihania vaatteita olet taas ommellut. Tykkään kyllä niin samanlaisista kun sinä:)

  VastaaPoista
 13. voi ystävät hyvät kun olette innostuneet kommentoimaan! ihanaa! niin ällistyin, kaksitoista...oikein ahmin kaikki. :)

  anonyymi: vähintäänkin se satakaksi hyvää puolta...ja muista puolista ei kannata puhua. :) ja totta on, eikä ole edes ainoa kerta sen ekan jälkeen..ei vaan ole tullut raportoitua. ;)

  kummitäti: minäkin niin tykkään noista maanläheisistä väreistä raikastettuna jollain kivalla ja pirtsakalla jutulla. pyykit on selätetty tältä päivältä...huomenna uusi matsi. :D

  suvi: puhtaita pyykkejä on kiva ripustaa, voi tehdä taideteoksia, värilajitelmia ja asetelmia. :) sitten alkaa vasta se paini: saada ne pinoihin ja KAAPPEIHIN. terapiat aika edullisia näissä kotiäitihommisa. :)

  kehrä: kiitos! :) kuvat eivät ehkä kerro kaikkia sylttyjä ja kurttuja , ei-niin-kohdakkain olevia raitoja saumoissa... mutta on se ihana,silti, minustakin. :)

  saaraps: teillä taisinkin tutustua ja ihastua eka kerran näihin raitatrikoisiin...:)

  anita: voi Heikkiä :D :D

  Minnariitta: ilman muuta voi lainata :) pitääpä käydä kurkkimassa minkälaisen hulmuhelman sinä ompelet.:)

  kewa: niin, jotenkin nuo röyhelöt pääsevät paremmin oikeuksiinsa päällä. natiskelin niistä tänäänkin kun tyttönen istui pirtin penkillä ja helmat mukavasti asettuivat siihen penkille. siis ei vieläkään joutanut pyykkiin tuo mekkonen. :)

  Katja: ei muuta kuin vain raitapussia sielläkin penkomaan ja rimpsuja lisäilemään. :) joko takki valmis?

  maija: keltainen on hyvä väri tähän vuodenaikaan. :) juu, lisään cv:n tuonkin taidon...lieköhän siitä hyötyä vai haittaa? :D

  Hanna: tervetuloa joukkoon! :)
  Ja niin se on, oikeat murheet ovat ihan jotain muuta kuin tiskit ja pyykit.

  hanna: no se on suo! päättymätön aapasuo...eikä toista rantaa näy. Mutta se on semmoista normaalia, kun on paljon porukkaa on paljon pyykkiä.tunnustanko...mulla meni yhtenä iltana kolme tuntia...mutta siihen kuului kyllä kaappeihin viennit yms lajittelut. no, voisihan senkin ajan huonommin käyttää-tulipa "jumpattua" eestaas ja kyykittyä ja kumarreltua jne. ottaa liikunnan kannalta. :)

  sama maku taitaa olla jotain "sukuvikaa" kenties? ;) mehän ollaan oltu vähän aikaa ihan täysiä kaimoja!

  VastaaPoista
 14. Tuosta pyykkäämisestä senverran että Ykskin päivä tai iltamyöhä pyykkiä rioustaessani aattelin että tämä pyykin määrä on niin järetön että tätä ei passaa pysähtyä etes ajattelemaan ettei sekoa ;)

  VastaaPoista